Mihanpostسیاسی

اعلام جزئیات مزایده میلیاردی اموال بابک زنجانی

به گزارش میهن پست – سخنگوی قوه قضائیه گفت: اجازه نمی دهیم عده ای بی حجابی و بی عفتی را در جامعه ترویج دهند. از نیروی انتظامی می خواهیم با باندها و افرادی که بدحجابی را در جامعه دامن می زنند برخورد شود.
به  نقل از مهر، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای  در شصت و سومین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه اظهار داشت: به کسانی که فرهنگ ابتذال را ترویج می کنند و در کشور اسلامی بر خلاف شرع و خواست ملت بی عفتی و بی حجابی را ترویج و دامن می زنند تذکر می دهم که این کشور اسلامی است و مردم آن نیز مسلمان هستند. ضمن اینکه قانون اجازه چنین کاری را نمی دهد.

وی ادامه داد: اگر این افراد به اقدامات مجرمانه همچنان ادامه دهند دستگاه قضائی و نیروی انتظامی ناگزیر به برخورد با این افراد است و از نیروی انتظامی به خاطر این که با جرایم مشهود این حوزه برخورد می کند تشکر می کنم.

دادستان کل کشور با بیان اینکه دستگاههای ذیربط در این حوزه باید به تکالیفشان عمل کنند تاکید کرد: از نیروی انتظامی مصرانه می خواهم با عده معدودی که فضای جامعه اسلامی را بر هم می زنند برخورد کنند. ضمن این  که نیروی انتظامی باید باندها و گروه هایی که در این رابطه فعال هستند را شناسایی کند. پلیس می توانند در صورت نیاز از دستگاههای اطلاعاتی نیز برای شناسایی این باندها کمک بگیرد.

وی با اعلام اینکه قوه قضائیه از اقدامات درست نیروی انتظامی در این حوزه حمایت می کند، افزود: به تمامی دادستانها نیز سفارش شده است در صورتیکه بی قانونی را در این حوزه مشاهده کردند از ضابطین بخواهند که با آنها برخورد شود.

خسارات سیل مازندران و گلستان
وی در ادامه نشست خود با خبرنگاران با اشاره به سیل استان مازندران و گلستان نیز گفت: متاسفانه هفته گذشته سیل در استانهای گلستان و مازندران خسارت هایی را به اراضی و ساختمانهای مسکونی و عمومی وارد کرد. سیل حادثه ای طبیعی است که در برخی مواقع امکان جلوگیری از آن نیست اما نمی توان گفت چون سیل حادثه طبیعی است نمی توان برای جلوگیری از وقوع و یا کم شدن امکانات آن اقدامی کرد. اگر مسیر سیل تغییر داده شود و یا سیل بند قرار دهند خسارت در اراضی و خانه ها کمتر می شود. همچنین ساخت و سازهای غیرمجاز در مسیر رود و نهرها که باعث کم شدن عرض رود می شود باید مورد بررسی قرار گرفته تا جلوی خسارات گرفته شود.

محسنی اژه ای خاطرنشان کرد: قوه قضائیه مسئولیت صیانت از حقوق عامه را دارد  و بر این اساس رئیس قوه قضائیه ماموریت دادند با سفر به این دو استان بررسی شود که آیا از سوی دستگاه های مختلف قصوری صورت گرفته که باعث خسارت بیشتر به مردم شده باشد. هیاتی در این زمینه به این دو استان اعزام می شود تا صحبت های مردم و مسئولین شنیده شده و مکان هایی که لازم است مورد بازدید قرار گیرد و اگر قصوری صورت گرفته هماهنگی لازم انجام شود و  اگر در آینده دوباره سیل آمد خسارت به حداقل برسد.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: همانطور که در هفته های قبل گفتم افرادی که در ایران مرتکب جرم شده و به خارج از کشور رفته اند به نفعشان است که باز گردند تا به اتهاماتشان رسیدگی شود. وقتی نمی آیند خیلی حرفها علیه آنها زده می شود افرادی که چه در مسائل مالی و چه در مسائل امنیتی متهم هستند به نفعشان است که به کشور باز گردند تا به پرونده شان رسیدگی شود.

وی افزود: برادر یکی از محکومان فساد سه هزار میلیاردی که حکم اعدامش اجرا شد نیز به صورت غیابی محاکمه و محکوم شد.البته وی حق واخواهی دارد همچنین ۲۷ نفر از افراد مرتبط با فتنه برایشان کیفر خواست صادر و پرونده شان به دادگاه فرستاده شد. برای ۱۳ نفر حکم صادر شد که ۴ الی ۵ نفر آنها غیابا محکوم شده و حکمشان در مسیر اعلام در رسانه است. ۱۴ نفر نیز هنوز حکمشان صادر نشده است.

آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی
خبرنگاری در خصوص آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی پرسید که محسنی اژه ای در پاسخ گفت: این فرد هنوز در بازداشت است و قرار بازداشت موقت وی تمدید شده است. تا وزارتخانه های زیربط برای شناسایی اموالش اقدام شده که در اولین بخش، ۱۵۰۰ میلیارد تومان از اموال او به مزایده گذاشته شد. با نظارت دادستانی و نماینده او شناسایی اموال دیگر نیز چه در داخل و چه در خارج ادامه دارد. در این رابطه چند نفر بازداشت و چندین نفر دیگر تحقیق شده است.

خبرنگاری پرسید مدیران بانکی مدعی هستند برخی پرونده های معوقات بانکی با گذشت دو سال هنوز در دستگاه قضایی به سرانجام نرسیده است در این خصوص قوه قضاییه چه پاسخی دارد؟ دادستان کل کشور در پاسخ اظهار داشت: پرونده بابک زنجانی و فساد سه هزار میلیاردی از جمله همین پرونده هاست که در دستگاه قضایی مورد رسیدگی قرار گرفته است. حکم باقری درمنی نیز قطعی شده است در پاره ای از موارد بانکها شکایت کرده و یا دادخواست داده اند و موارد کثیری خود قوه قضاییه وارد شده است بعید می دانم پرونده ای در این زمینه معطل مانده باشد.

وی افزود: فردی بیش از یک هزار میلیارد تومان معوقات بانکی داشته نامه ای نوشته و مدعی شده ۳۵۰ میلیارد تومان از معوقات را تسویه کرده و بقیه معوقات را در حال تسویه است که این موضوع در دست بررسی است.

اژه ای گفت: فردی که ۸۰ میلیارد تومان معوقات داشته نیز نامه ای نوشته و او نیز ادعا کرده بخشی از معوقات را تسویه کرده و در حال پرداخت به بقیه معوقات خود است.

مجازات بدحجابی
خبرنگاری در خصوص مجازات بد حجابی و ارتکاب جرایم مشهود به صورت باندی پرسید که محسنی اژه ای در پاسخ اظهار داشت: فردی صرفا کشف حجاب می کند و هیچ انگیزه گروهی و یا باندی ندارد که در این زمینه قاضی حکم شلاق یا جریمه نقدی می دهد اما برخی به صورت باندی کار کرده و علاوه بر بدحجابی انگیزه های دیگری نیز دارند. گروهی علاوه بر بدحجابی برای دیگران ایجاد مزاحمت می کنند این افراد دو عنوان مجرمانه دارند که در قانون برای آنها حبس، شلاق، جریمه و محرومیت های اجتماعی پیش بینی شده است.

وضعیت خاوری
خبرنگاری در خصوص آخرین وضعیت خاوری پرسید که وی در پاسخ گفت: اقدامات لازم برای بازگرداندن این فرد از سوی دستگاه قضایی پلیس بین الملل و وزارت امور خارجه در حال انجام است.

خبرنگار دیگری پرسید سخنگوی دولت اعلام کرده قائم مقام بانک مرکزی در پرونده سه هزار میلیاردی تبرئه شده است. این موضوع صحت دارد؟ دادستان کل کشور در این باره اظهار داشت: پرونده این فرد به دادگاه نرفته پس مسلما تبرئه نشده اما اینکه چه تصمیمی در دادسرا گرفته شده از آن بی اطلاع هستم.

محسنی اژه ای درباره آخرین وضعیت مدیرعامل سابق بانک صادرات نیز گفت: پرونده این فرد به دادگاه رفته اما هنوز حکم صادر نشده است.

وی درباره پرونده رئیس ستاد سوخت و مدیرعامل باشگاه پرسپولیس نیز گفت: فرد بازداشتی در این پرونده هنوز بازداشت است و پرونده به دادگاه ارسال نشده است.

خبرنگاری گفت: دو هفته از بازداشت یکی از خبرنگاران اصلاح طلب می گذرد اما خانواده وی هیچ اطلاعی از محل نگهداری او ندارند. در خصوص اتهام این خبرنگار توضیح می دهید دادستان کل کشور نیز در پاسخ گفت: هیچ متهمی وجود ندارد که خانواده اش از محل بازداشت او بی اطلاع باشند و این موضوعی که شما گفتید صحت ندارد. درباره اتهام این فرد نیز همانطور که پیش از این اعلام کردم چون پرونده در دادسراست و اتهامی ثابت نشده نمی توانم صحبت کنم اما اگر خانواده او مطلقا نمی دانند کدام زندان است موضوع را پیگیری می کنم.

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص انتشار برخی اخبار غیر موثق از سوی برخی افراد و رسانه ها اظهار داشت: انتشار اخبار غیر موثق از سوی رسانه ها باعث بی اعتمادی مردم به رسانه ها می شود. همچنین اگر در این اخبار موضوعی بر علیه فردی عنوان شود و رسانه نتواند آن را اثبات کند به عنوان افترا تحت تعقیب قرار می گیرد. همچنین اگر موجب تشویش اذهان عمومی شود دادستان ها می توانند وارد عمل شوند.

خبرنگار مهر در خصوص انتشار لیست بدهکاران بانکی در صفحه فیس بوک پسر یکی از مسئولان سابق فرهنگی پرسید که دادستان کل کشور در پاسخ گفت: نامه ای که از سوی بانک مرکزی برای ما ارسال شد و در آن اسامی بدهکاران بانکی بود مهر «به طور کلی سری» بر روی آن خورده بود البته طبقه بندی نامه از سوی دستگاهی که ارسال می شود مشخص می شود. اگر این لیست همان لیست بانک مرکزی باشد انتشار آن قابل تعقیب است. همچنین اگر لیست دیگری باشد و در آن اطلاعات نادرست در خصوص افراد منتشر شده باشد این نیز قابل تعقیب است. در صورتی که انتشار این لیست باعث صدمه به ذهن جامعه شود نیز موجب تشویش اذهان عمومی  می شود.

پرونده تامین اجتماعی
حجت الاسلام اژه ای در ادامه نشست خبری خود در مورد آخرین وضعیت پرونده تامین اجتماعی گفت: این پرونده هنوز در دادسرا است و به دادگاه ارسال نشده است.

خبرنگاری از اژه ای در مورد اینکه آیا در گذشه نیز قصوری از مسئولان شمال کشور در مورد سیل های مازندران و گیلان رخ داد و به قوه قضاییه گزارش شده است،گفت: هیچ گزارشی از مراجع رسمی به قوه قضائیه نرسیده است اما افراد گزارش هایی را مطرح کرده اند. قوه قضائیه به عنوان صیانت از حقوق عمومی وارد این پرونده شده است.

پخش دادگاههای مفاسد از رسانه ملی
وی در مورد پخش دادگاههای مفاسد از صدا و سیما گفت: بر اساس قانون موجود و تا زمانی که این قانون اجرا شود نمی توانیم این دادگاهها را پخش علنی کنیم اما ما پیشنهاد داده ایم که قانون تغییر کند تا دادگاههای علنی اجازه پخش داشته باشد.

خبرنگاری در مورد اظهارات وزیر ارشاد سئوال کرد که اژه ای در پاسخ گفت: قوه قضائیه در چارچوب قانونی اساسی اختیاراتی دارد که به آنها عمل می کند و اگر منظور وزیر ارشاد این اختیارات باشد  این سخنان وارد نیست اما اگر وزیر ارشاد  موضوعی غیر از این مد نظرش است می تواند آن را بیان کند تا به او پاسخ دهیم.

خبرنگاری از سخنگوی قوه قضائیه پرسید آیا اظهارات شما در روز ۱۵ خرداد در قم در مورد بهشت رفتن افراد خطاب به آقای روحانی بوده است و آن را به عنوان سخگوی قوه قضائیهبیان کرده اید؟ گفت: حرف من ناظر بر سخنان رئیس جمهور نیست و سخنانی که مطرح شده است از جانب خودم بوده است نه مقام سخنگویی قوه قضائیه . نسبت به مسائل کشور بی تفاوت نیستم و به عنوان یک شهروند و طلبه مسائلی را در حوزه های فرهنگی و اجتماعی می گویم و آنچه نیز گفته ام اعتقاد دارم.

وی در پاسخ به سئوالی در مورد اینکه چرا مه آفرید بی سر و صدا اعدام شد گفت:  دادستان تهران اعلام کرد که به دلیل اینکه می خواستیم حکم را اجرا کنیم ملاقات دادیم و هر دو خانواده وی به ملاقاتش در وقت ویژه رفتند. این اشارات به این معنی بود که حکم اجرا می شود. در مورد این پرونده نیز به خاطر حساسیت هایی که وجود دارد سئوالات در مورد اعدام مطرح می شود و رسانه ها می گویند چرا ما از اجرای حکم خبردار نشدیم. باید بگویم که قانون الزامی در مورد رسانه ای کردن حکم ها ندارد.
سخنگوی قوه قضائیه در مورد پرونده رانت ۶۵۰ میلیون یورویی اظهار داشت:  تاکنون گزارش رسمی در این رابطه به قوه قضائیه ارجاع نشده است.
اژه ای در مورد رسیدگی به پرونده طوفان تهران گفت: قوه قضائیه تاکنون به این پرونده ورود پیدا نکرده است.
خبرنگاری از اژه ای سئوال کرد دستگیری معتادان از سوی پلیس و آزادی آنها از سوی قوه قضائیه آیا دور باطل نیست که وی در پاسخ گفت: بر اساس اصلاحیه قانون مواد مخدر صرف معتاد بودن قابل تعقیب و مجازات نیست و قانون در ماده های ۱۵ و ۱۶ تعیین تکلیف کرده است. تنها به این دلیل که بگوییم که فردی معتاد است و خرده فروشی  و نگهداری مواد نمی کند جرم نیست و این افراد تحویل قوه قضائیه نشده و به مراکز بازپروری منتقل می شوند.

خبرنگاری از سخنگوی قوه قضائیه در مورد محکومیت ایران در پرونده کرسنت پرسید که وی در پاسخ گفت: آنچه که مسئولان به ما اعلام کرده اند این است که ایران در این پرونده محکوم نشده است.
اژه ای در مورد ورود دادستانی تهران پرونده یک تئاتر در پایتخت و جلوگیری از اجرای آن اظهار داشت: گزارشی را ضابطان رسمی به بازپرس ارائه دادند که وی با مشاهده این گزارش از جنبه عمومی جلوی اجرای این تئاتر را گرفتند.

وی در مورد پرونده بنزین های آلوده و شکایت تعدادی از وکلا از وزیر اسبق نفت گفت: خبری در این رابطه ندارم.

خبرنگاری از سخنگوی قوه قضائیه در مورد جزئیات انهدام باند فروش کوکائین به نام “پنجک” پرسید که وی در پاسخ اظهار داشت: نیروی انتظامی در بحث موضوع مواد مخدر همیشه فعال بود و تمرکزش روی عناصر اصلی است. در مورد این پرونده خاص نیز اینکه گفته اند این فرد ۱۷ دستگیر شده و آزاد شده است ۱۷ مورد صحیح نیست و ۱۳ پرونده برای در قوه قضائیه برای وی تشکیل شده که ۴ پرونده به صرف داشتن مواد مخدر بوده است. وی یکبار ۲۵ گرم تریاک به همراه داشته است که به شلاق و جزای نقدی محکوم شده است بار دیگر ۱۸۲ گرم تریاک داده است که مجازات و پس از اجرای حکم آزاد شده در یک مورد نیز تبرئه شده  و در مرحله دیگری نیز به همراه برادرش دستگیر شد که اتهام برادرش ثابت و اتهام این فرد ثابت نشد.
وی گفت: البته اعضای این باند همچنان در بازداشت هستند و آزاد نمی شوند. این افراد باید محاکمه شوند.

خبرنگاری در مورد آخرین وضعیت پرونده اسکانیا سئوال که اژه ای  در پاسخ گفت: هم نیروی انتظامی و هم قوه قضائیه اقداماتی را در این حوزه انجام داده است و از وزارت صنعت خواسته ایم اشکالات فنی که به این خودرو وارد شده و قابل توجیه هم نیست رفع شود چرا که مسلما اگر نواقص وجود نداشت خسارت ها و آتش سوزی ها نیز بوجود نمی آمد. خودروساز موظف است نواقص را رفع کند و امیدواریم مسئولان مربوطه در  دولت نیز در این باره اهتمام داشته باشند.

خبرنگاری از سخنگوی قوه قضائیه در مورد مطالب نوشته شده از سوی مجری سابق صدا و سیما بر علیه یکی از خبرنگاران خارج از کشور پرسید که وی پاسخ داد : وجدان انسان، شرع ،قانون و جامعه اقتضا می کند که فرد خود را جای طرف مقابل قرار دهد. این موضوع که اعلام کردید خلاف شرع، قانون و وجدان است و مسئولان نیز تاکید کردند که رعایت شود دادستان می تواند از جنبه عمومی موضوع را پیگیری کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا