گوناگون

بهترین روش خواستگاری چیست؟

یک مشاور خانواده گفت: بهترین روش خواستگاری کردن آن است که دختر و پسر بعد از یک هفته آشنایی نسبی که در چهارچوب منطقی از یکدیگر پیدا می‌کنند، آشناییشان را به خانواده‌ها اطلاع دهند.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، حسین سلیمان‌پور اظهار کرد: در این حالت اگر خانواده‌ها مخالف این ازدواج باشند وابستگی بین دختر و پسر ایجاد نشده و آنان به راحتی می‌توانند از این مساله عبور کنند. در این حالت یک روال عقلی، منطقی و شرعی طی می‌شود که تحت نظارت والدین و بدون هیچ‌گونه ارتباط هیجانی و عاطفی و در قالب چارچوب‌ها ادامه می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: ازدواج‌های سنتی که پسر به خواستگاری دختر می‌آید و دختر در انتخاب همسر هیچ نقشی ندارد، یکی از روش‌های نامناسب خواستگاری و ازدواج است.

سلیمان‌پور تصریح کرد: سیستم مدرنیته که در آن دختر و پسر همدیگر را انتخاب می‌کنند و پس از آن خانواده‌ها را در جریان این انتخاب قرار می‌دهند نیز روش مناسبی برای خواستگاری کردن نیست زیرا در این مدت میان دختر و پسر وابستگی ایجاد می‌شود که اگر این آشنایی و خواستگاری به ازدواج منجر نشود هر دو طرف ضربات و لطماتی را خواهند دید.

وی با اشاره به عدم استقبال خانواده‌ها از مشاوره قبل از ازدواج گفت: شناخت و آگاهی نداشتن لازم پیش از ازدواج عامل مهم بیشتر طلاق‌هاست.

این مشاور خانواده با اشاره به ضرورت مشاوره قبل از ازدواج اظهار کرد: مردم برای خرید اتومبیل یا منزل از چندین نفر که در این زمینه اطلاعات کافی داشته باشند، پرس و جو می‌کنند و ویژگی‌های کالای مورد نظر خود را به خوبی بررسی می‌کنند و در این زمینه نه تنها مشورت و تحقیق کردن نکته‌ای منفی به نظر نمی‌رسد بلکه همه مردم به مفید بودن این مساله اذعان دارند اما متاسفانه بیشتر مردم برای مساله مهم ازدواج قائل به مشاوره و مشورت گرفتن از اهل فن آن نیستند.

سلیمان‌پور بیان کرد: گروهی از مردمی که مشاوره پیش از ازدواج را قبول ندارند، خانواده‌های سنتی با تحصیلات و سطح فرهنگی پایین هستند. ازدواج‌ در این خانواده‌ها بر اساس تجربه شکل می‌گیرد و باورهای غلط سنتی که در این خانواده‌ها وجود دارد اجازه نمی‌دهد تا جوانان برای امر ازدواج به مشاوره مراجعه داشته باشند.

وی ادامه داد: گروه دیگر از خانواده‌ها که به مشاوره پیش از ازدواج اهمیت نمی‌دهند، خانواده‌های تحصیل‌کرده‌ای هستند که به اصطلاح خود را همه‌چیزدان دانسته و اطلاعات خود را برای تشکیل زندگی کافی می‌دانند.

سلیمان‌پور بیان کرد: دختران و پسران جوانی که تمایل به مشورت با مشاور خانواده را دارند اما در این مساله با مخالفت خانواده‌ها مواجه می‌شوند، دسته دیگری از افراد هستند که برای ازدواج به مشاور مراجعه نمی‌کنند. هدف مشاوره‌های قبل از ازدواج، پیشگیری از بروز اختلافات و مشکلات بوده و منظور از مشاوره پیش از ازدواج، مراجعه به مشاوره حتی قبل از مراسم خواستگاری است.

سلیمان‌پور ادامه داد: در مشاوره پیش از ازدواج که باید قبل از مراسم خواستگاری صورت گیرد علاوه بر اینکه مشخص می‌کند که آیا دختر و پسر برای یکدیگر مناسب هستند یا خیر، طرفین آموزش‌های لازم را نیز دریافت خواهند کرد.

این مشاور خانواده خاطرنشان کرد: دختران و پسرانی که حاصل تربیت نسل جدید هستند اغلب گرایش بیشتری برای مشورت گرفتن در مساله ازدواج با مشاوران خانواده را دارند.

سلیمان‌پور تاکید کرد: خانواده‌ها نباید برای به ازدواج درآوردن دختر و پسر عجله کنند و استفاده از تجربیات و راهنمایی‌های مشاور می‌تواند آن‌ها را در این زمینه بسیار کمک کند اما متاسفانه خانواده‌ها بعد از چند جلسه مراسم خواستگاری اولین مناسبت و عیدی را که در تقویم مشاهده می‌کنند زمان عقد فرزندان خود قرار می‌دهند بدون اینکه اجازه دهند آنان به شناخت کافی از یکدیگر برسند.

وی با بیان اینکه مشاوران در جلسات مشاوره، مفاهیم دینی را در قالب مسائل علمی مطرح می‌کنند زیرا این روش برای افراد دین‌مدار و غیر آن نیز مورد پذیرش است، ادامه داد: در دین بحث مودت و رحمت نسبت به همسر مطرح شده که ما در جلسات مشاوره این مسائل را با زبان دیگری که علم به آنها رسیده است، همچون احترام گذاشتن به همسر و مشورت با همسر مطرح می‌کنیم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا