اگر تا به حال از محتویات عجیب و غریب مواد غذایی که روزانه ما انسان ها مصرف می کنیم با خبرید ؟ و البته اگر هم کمی بد دل و حساس هم هستید ؟ پیشنهاد ما این است که هرگز این مطلب را مطالعه نکنید چرا که خبرهای خوبی برایتان نداریم .
ظاهرا به سختی کسی میتواند تعجب ما را از محتویات عجیب و غریب مواد غذایی ما انسان ها برانگیزد چرا که همه ی ما میداننم که پنیر از شیر درست میشود و سوسیس از گوشت. با این حال، گاهی اوقات در صنعت غذا از ترکیباتی استفاده میشود که ما تاکنون نه چیزی در مورد آنها میدانستیم نه ار کسی در مورد آنها شنیدهایم.
امروز در میهن پست می خواهیم یک راز بزرگ را برایتان برملا کنیم و از محتویات عجیب و غریب مواد غذایی که شما در طول شبانه روز مصرف می کنید ، پرده برداریم . پس با ما همراه شوید.
طلا و نقره اولین محتویات عجیب و غریب مواد غذایی انسان ها است
این فلزات گرانبها برای تهیه مکمل غذا، رنگ دهنده دسر و در قنادی به کار میرود تا ظاهر قشنگتری به آنها دهد. از آنجا که طلا و نقره مواد قیمت بالایی دارد از آنها فقط در غذاهای خاص و اشرافی استفاده میشود.
آناناس هم در لیست محتویات عجیب و غریب مواد غذایی ما قرار دارد
آناناس برای به دست آوردن بروملین استفاده میشود؛ آنزیمی که پروتئین را تجزیه میکند. این ماده در صنعت فرآوری گوشت و در تولید سوسیس و دیگر محصولات گوشتی به کار میرود. البته، آنزیمهای دیگری هستند که خواص مشابه دارند و از میوه پاپایا (پاپاین) و انجیر (فیسائین) گرفته میشوند.
بذر درختچه گرمسیری آناتو هم در این لیست جا خوش کرده است
بذر این گیاه برای رنگ کردن غذاها به کار میرود و آنها را زرد یا نارنجی میکند. این بذر که بوی جوز میدهد اغلب در تهیه پنیر، روغن نباتی و سایر محصولات لبنی استفاده میشود. جالب است که رنگ آناتو اولین بار در قرن ۱۶ برای زرد جلوه دادن پنیر گلاستر به کار رفت.
قرمزدانه هم ، هر از گاهی نوش جان می کنید
حشره ای به نام کوشینیل یا قرمزدانه رنگ قرمز به مواد غذایی میدهد و از جنس ماده این حشره مکزیکی گرفته میشود. این رنگ غذا برای تهیه مارمالاد، بستنی و رویه خامه کیک بسیار مفید است. علاوه بر این، اگر رنگ قرمز را برای یک ماده غذایی انتخاب میکنید، حشره کوشینیل بهترین انتخاب شما خواهد بود زیرا آسیبی به سلامت بدن شما نمیزند (در موارد خیلی نادر ممکن است واکنش های حساسیتی ایجاد کند). اریتروسین (یک رنگدهنده قرمز دیگر) است که منجر به پرکاری تیروئید میشود.
ال سیستئین هم با دونات خوشمره در لیست محتویات عجیب و غریب مواد غذایی قرار دارد
این ماده به دونات، کاپ کیک و کروسان اضافه میشود تا کار کردن با خمیر راحتتر شود. برای تهیه سیستئین یک ترکیب ارگانیک لازم است و بنابراین از پر اردک یا موی انسان برای انجام این کار استفاده میشود. ال سیستئین، با وجود چنین شیوه تولید ناخوشایندی، تاثیر خیلی خوبی در سلامت پوست و مو دارد و از تشعشعات مضر و سالخوردگی پیشگیری میکند.
کلاژن هم از این قاعده مستثنی نیست
پروتئین حیوانی کلاژن که از رگ ها، استخوان ها، پوست و سایر قسمت های بدن نشات میگیرد برای تهیه ژلاتین استفاده میشود. این ماده نه تنها بک ماده معمول برای تهیه ژله و مارمالاد است بلکه در تهیه بستنی (مخصوصا بستنی میوهای و بستنی موس یا آبشده) به کار میرود. یک ترکیب غیرمنتظره از «گوشت» در برخی از انواع بستنی دکانوئیک اسید است که از چربی حیوانات گرفته میشود.
ماده سریشم
سریشم Isinglass یا کلاژن ماهی در تمام دنیا برای تهیه آب جو و سبک تر کردن این نوشیدنی به کار میرود. این ماده از مثانه ماهی های بزرگ گرفته میشود. با این که ماده سریشم به مقدار خیلی کمی در محصول نهایی وجود دارد اما گیاهخواران مخالف مصرف آن هستند.
در میان لیست محتویات عجیب و غریب مواد غذایی باید نام لاتکس را هم اضاه کرد3
آدامسهای اولیه از عصاره درخت ساپودیلا یا چیکو گرفته میشد. امروزه، پایه اصلی تقریبا تمام آدامسهای مدرن را پلیمرهای مصنوعی تشکیل میدهد. بیشترِ این ماده لاتکس است که در تولید محصولات لاستیکی از آن استفاده میشود. تاثیر منفی پلیمر بر بدن انسان هنوز به اثبات نرسیده است اما به خاطر داشته باشید که سازندگان آدامس جویدن این خوراکی را در مدت بیش از ۱۰ دقیقه توصیه نمیکنند.
رزماری هم در لیست این خوردنی های عجیب و غریب دیده می شود
در یونان باستان از رزماری به عنوان چاشنی و برای طعمدار کردن و تزیین غذا استفاده میشد اما امروزه این گیاه نقش بیشتری در صنعت غذا دارد. آنتیاکسیدانها از رزماری درست میشوند تا از فاسد شدن غذاهای پرچرب جلوگیری کند؛ مثلا در چیپس. این مکمل غذایی در رزماری وجود دارد و اغلب به شکلات مایع یا کرم کاکائو هم اضافه میشود.
تار زغال سنگ هم در عین ناباوری در این لیست قرار دارد
تار زغال سنگ برای رنگ کردن غذا با نام رومانیتک «آلورا رد» یا آلورای قرمز در صنعت غذا استفاده میشود. این ماده برای رنگ ماهی، غذاهای شیرین و کمی رنگ قرمز در نوشیدنیهای الکلی به کار میرود. نظریاتی مبنی بر سمی بودن این ماده وجود دارد اما هنوز به اثبات نرسیده است. بر خلاف نتایج تحقیقات، استفاده از این رنگ در برخی از کشورهای اروپایی ممنوع شده است.
شلاک حشرات
شلاک یک رزین طبیعی است که از حشره ماده شپشک نشات میگیرد. این حشرات پوسته درختان را از این ماده میپوشانند. از شلاک بعد از فرآوری برای تهیه پلاستیل، آب نبات و دیگر دسرها استفاده میکنند زیرا ظاهر براق به آنها میدهد.
افزودنی های چیس سیب زمینی
برخی از چیپس ها را مستقیما از سیب زمینی تهیه نمیکنند. آنهایی که بسیار شبیه همدیگر هستند یا میتوان در قوطیهای شیک بستهبندی کرد، از آب، دانههای سیب زمینی خشک، نشاسته و طعمدهنده تهیه میشوند. این ترکیب به شکل ورقههای بزرگ فشرده میشود و به صورت بیضی یا تخم مرغی برش زده میشود تا هر کدام از ورقهها به مدت ۱۱ ثانیه در روغن سرخ شوند. برخی از چیپسها به شکل مقعر هستند تا به خوبی در بستههای لولهای تا نزدیک درب لوله جا شوند و تا قبل از رسیدن به دست مصرفکننده سالم، دست نخوره و بدون خرد شدن باقی بمانند.