گوناگون

امکان معامله و دریافت تسهیلات با “گواهی سپرده کالایی”/عرضه نامحدود میعانات گازی در “بورس انرژی”

2365483 338 به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، علی صالح آبادی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در نشست خبری  که امروز 2 تیر برگزارشد در خصوص عملکرد بورس در سال جاری افزود: امسال حجم معاملات  33 میلیارد و 805 میلیون سهم بوده که در دوره‌ی مشابه سال گذشته 41 میلیارد و 838 میلیون سهم بود که 24 درصد حجم افزایش داشته است.
ارزش معاملات نیز 24  میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته هیچ تغییری نکرده است.
صالح آبادی تصریح کرد:  تعداد معاملات 3 میلیون و 500 هزار دفعه بوده که در سال گذشته 2 میلیون و 62 هزار دفعه بوده است و با این شرایط دفعات معامله 68 درصد افزایش یافته است.

 وی در ادامه بیان کرد: شاخص کل فرابورس از 771 واحد به 748 واحد کاهش یافته است و این آمار نشان دهنده‌ی کاهش 3 درصد شاخص کل است.

صالح آبادی ادامه داد: ارزش معاملات  امسال  11 هزار و 700 میلیارد تومان رسید که  در سال گذشته 6 هزار و 800 میلیارد تومان بوده است و این نشان دهنده‌ی رشد 71 درصدی معاملات فرابورس است.

 رئیس سازمان بورس اوراق بهادار گفت: تعداد دفعات معاملات امسال 1 میلیون و 575 هزار دفعه بوده که نسبت به سال گذشته 2 برابر شده است.

وی ادامه داد: در بازار آتی سکه تعداد معاملات 5 هزار و 300 میلیارد تومان شد که در سال گذشته 4 هزار و 800 میلیارد تومان بوده و با رشد 10 درصدی روبرو بوده است.

صالح آبادی گفت: در  بورس کالا از ابتدای سال تا پایان خرداد ماه حجم معاملات 10 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته تغییری نیافته است.

وی ادامه داد: در بورس انرژی از ابتدای سال تا پایان خرداد ماه 280 میلیارد تومان معامله صورت گرفته که این رقم در سال گذشته 6 میلیارد تومان بودو این معاملات شامل 124 هزار تن کالای فیزیکی و 20 هزار و 183 مگاوات برق بوده است.

وی در ادامه گفت: درحوزه‌ی تامین مالی در بازار اولیه 900 میلیارد تومان اوراق با درآمد ثابت منتشر شده است که 4 هزار و 800 میلیون تومان افزایش تامین مالی در بازار اولیه از ابتدای سال تا پایان خرداد ماه رخ داده است.

رییس صالح آبادی بیان کرد: در حوزه‌ی انتشار اطلاعیه، ناشران بورسی 2 هزار و 781 و ناشران غیر بورسی هزار و 144 که جمعا 3 هزار و 925 اطلاعیه بوده، منتشر شده است.

وی ادامه داد: در عملکرد بورس 6 صندوق سرمایه گذاری مجوز فعالیت گرفتند و یک شرکت پردازش اطلاعات مالی شروع به کار کرد.

 رئیس سازمان بورس اوراق بهادار ادامه داد: در حوزه‌ی فرهنگ سازی و اطلاع رسانی، آموزش، تعداد کاربران تالار مجازی به 256 هزار کاربر رسیده که هدف اصلی این حوزه آموزش کاربردی و عملی معاملات و اوراق بهادار در تالار مجازی است.

وی ادامه داد: پورتال آموزشی شامل 190 برنامه تصویری، 200 برنامه نوشتاری و 500 برنامه صوتی بوده که برای کاربران تهیه شده است.

صالح آبادی گفت: استدیو بورس با هدف آموزش کاربران از ساعت 3 تا 6 برای فعالان بازار کلاس‌های آموزشی فراهم آورده است.

وی گفت: کمیته رسانه تعاملاتی با سازمان بورس انجام داده که میتواند نقش موثری در معرفی کارکردهای این سازمان داشته باشد.

 رئیس سازمان بورس اوراق بهادار گفت: راه اندازی اتاق فکر یکی از راهکاری های سازمان بورس اوراق بهادار بوده که در آن اساتید مرتبط و فعالان بازار سرمایه حضور دارند.

وی ادامه داد: از تحولات این سازمان ایجاد مرکز میانی برای امضای دیجیتال است که این حرکت به نفع تمام ذینفعان بوده و میتواند تعاملات افراد با سازمان را به صورت الکترونیکی انجام دهد که این دستاورد در نمایشگاه بورس، بانک، بیمه رونمایی شد.

صالح آبادی گفت: در ابتدا امضای دیجیتال از وزارت صنعت و معدن و تجارت دریافت می شد ولی امروزه سازمان بورس خود دارای این امضا بوده که می‌تواند به گمرک، بیمه و شرکت مالیات خدمات رسانی نماید.

رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در خصوص نمایشگاه بین المللی بورس ، بانک، بیمه گفت: نمایشگاه دست آوری خوبی برای سازمان بورس اوراق بهادار داشته و توانسته فرصت‌های سرمایه گذاری جدیدی را به وجود آورد و با برگزاری همایش IFN فرصت‌های سرمایه گذاری ایران را به بازارهای بین المللی نشان دهد.

 وی در خصوص بازار دارایی فکری بیان کرد: بازار دارایی فکری در فرابورس ایده‌ی خوبی بوده و سایت ویژه‌ای برای این بازار برنامه ریزی می‌شود و شروع آن با برگزاری مراسم موجب شد تا کاربران از وجود این بازار مطلع گردند.

رئیس سازمان بورس در مورد عملکرد بورس کالا گفت: بحث سلف موازی سنگ آهن در تیر ماه اولین معامله‌ی خود را خواهد داشت و شرکت تامین سرمایه‌ی امید اولین معامله‌ی سنگ آهن را به صورت ثلف موازی معامله خواهد کرد که امکان معامله‌ی مجدد این کالا به وجود آمده است.
 وی در خصوص ابزارهای جدید بورس بیان کرد: ابزار جدید شورای بورس گواهی سپرده‌ی کالایی است که به کاربران داده می‌شود و دیگر نیازی به تحویل کالا در کوتاه مدت نمی‌باشد که با وجود این گواهی امکان معامله و دریافت تسهیلات برای کاربروجود دارد.

وی در خصوص معاملات بورس کالا ادامه داد: در  بورس کالا معامله‌ی زیره در مشهد صورت گرفته و زعفران هم یکی دیگر از کالاهایی است که به زودی در این بورس معامله خواهد شد.

 رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در خصوص بازار فرعی ادامه داد: بازار فرعی در تالار فرعی بورس کالا مورد معامله قرار می‌گیرد و امکان گسترش شعب بورس کالا را برای کارگزاران فراهم می‌کند.

وی در خصوص معاملات بورس انرژی اظهار داشت: در بورس انرژی بحث میعانات انرژی پایین آمده یا متوقف شده که علت آن تحولاتی در پالایش نفت ایران بوده است و با هماهنگی‌هایی که با وزارت نفت صورت گرفته طی 45 روز آینده میعانات گازی در بورس انرژی از ظرفیت عرضه‌ی 3 هزار بشکه به عرضه نا محدود خواهد رسید.

 وی درخصوص بورس انرژی ادامه داد: نفت کور‌ه‌ی سبک برش‌های پالایشگاهی، برش‌های سنگین، روغن‌های قطران در بورس انرژی معامله می‌شود.
قالیباف در مورد علمکرد جدید بورس بیان کرد: در حوزه‌ی برق حجم معاملات از ده میلیارد تومان به 50 میلیارد تومان در تیرماه افزایش خواهد یافت.
وی در خصوص دستاورد جدید دیگر سازمان بورس بیان کرد: بورس انرژی طی جلسه‌ای که دیروز با وزیر نفت آقای زنگنه در خصوص عرضه‌ی تولیدات نفتی داشته توانسته امکان معملات ثلف فراوده‌های نفتی را در بورس انرژی فراهم آورد.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا