رئیس شورای اسلامی شهر خوی روز پنجشنبه در مراسم جشنواره گل محمدی و گلاب گیری شهر خوی اظهار کرد: این جشنواره به همت شورای اسلامی و شهرداری خوی و با همکاری بانوان به منظور شناساندن قابلیت های محصول گل محمدی شهرستان برگزار می شود.
غلامعلی شریف افزود: گل محمدی خوی در تهیه گل قند و انواع مربا و گلاب و از خشک کرده آن در تهیه انواع شرینجات و همچنین به عنوان ادویه در غذا استفاده می شود.
وی همکاری و تعاون را از اصول اساسی و اولیه تهیه گلاب و یا گلاب گیری اعلام کرد و یادآور شد: باغ های خوی به لحاظ آب و هوای مرطوب و شرایط مساعدی که دارد زمینه پرورش گل محمدی را در این منطقه به وجود آورده است.
مدیر جهاد کشاورزی خوی هم در این جشنواره گفت: این شهرستان با 5، 28 هکتار مزرعه گل سرخ محمدی، قطب اول تولید این محصول را در آذربایجان غربی است و سالانه بیش از 114 تن گل محمدی از گلستان های خوی به دست می آید.
حسن حسین زاده افزود: شهرستان خوی یکی از شهرهای مهم در تولید گل سرخ محمدی در کشور نیز محسوب می شود.
وی اضافه کرد: گل محمدی که در آذربایجان غربی به قیزل گول مشهور است از ویژگی های خاصی برخوردار است.
استاد گیاه شناسی برجسته کشورمان هم در این جشنواره گفت: گل محمدی خوی برخلاف گل های محمدی دیگر شهرهای کشورمان از خاصیت دارویی بالایی برخوردار است.
عباس صیامی افزود: گل محمدی خاصیت گرمایی دارد و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و در درمان اسهال و زخم معده موثر بوده و برای تقویت قلب بسیار مفید است.
وی یادآور شد: گل محمدی علاوه برایجاد روحیه شاد و شادابی موجب تقویت بدن، و درمان مفاصل می شود.
برپائی نمایشگاهی از توانمندی های بانوان شهرستان خوی در فرآوری گل محمدی از دیگر بخش های این جشنواره بود.
شهرستان خوی با 400 هزار نفر جمعیت در 130 کیلومتری مرکز استان واقع است.
7128/581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
newsroom@irna.ir