محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه وجود لکه های سفید
روی گیاه تره تیزک که نوعی قارچ است را عامل بیماری دانست و به افراد
توصیه کرد، از خوردن این نوع تره تیزکها خودداری کنند.
علی شیر نیازی فرد در گفت و گو با ایسنا، از شاهی که در زبان محلی به آن “تره تیزک”
گفته میشود به عنوان یکی از گیاهان خودروی بهاری یاد کرد که به صورت خام
به عنوان سبزی و به شکل سالاد و یا غذاهای مختلف مصرف میشود.
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه گفت: این گیاه اثر بازکننده عروق بخصوص عروق قلب را دارد.
به گفته نیازی فرد، تره تیزک یک گیاه یک ساله است که ارتفاع آن به 20 تا 30
سانیتمتر میرسد و به صورت خام، چاشنی و دمکرده مورد استفاده قرار می
گیرد.
نیازی فرد برگ، گل، میوه و دانه را از مهمترین قسمت های این گیاه بهاری دانست که به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار میگیرد.
نیازی فرد، ماههای اردیبهشت و خرداد را زمان برداشت این گیاه که به صورت وحشی سبز میشود، دانست.
نیازی فرد، وجود لکههای سفید روی این گیاه که نوعی قارچ است را عامل
بیماری دانست و به افراد توصیه کرد: از خوردن این نوع تره تیزکها خودداری
کنند.
تره تیزک (شاهی) گیاهی خوراکی از تیره چلیپاییان با نام علمی “لپیدیوم ساتیوم” است که به صورت خودرو در استان کرمانشاه میروید.