گوناگون

کیفیت زندگی در افراد پیوند کلیه بالاتر از دیالیزی‌هاست

سلامت نیوز : یک فوق تخصص کلیه و مجاری ادرار با تاکید بر بالاتر بودن کیفیت زندگی افراد پیوند کلیه از دیالیزی‌ها، درصد موفقیت پیوند کلیه در ایران را ۹۵ درصد عنوان کرد.

بهزاد عین‌الهی، فوق تخصص کلیه و مجاری ادرار در گفت‌و‌گو با فارس درباره پیوند کلیه گفت: یکی از راه‌های درمان در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه دیالیز یا پیوند کلیه است ولی از آنجا که کیفیت زندگی کسی که پیوند کلیه انجام داده است از افراد دیالیزی بالاتر است مردم و پزشکان بیشتر تمایل دارند مشکل نارسایی مزمن کلیه را با پیوند کلیه حل کنند.

وی افزود: برای پیوند کلیه باید دهنده‌ای وجود داشته باشد و دو نوع دهنده کلیه وجود دارد که یک نوع افراد دچار مرگ مغزی هستند که به پیوند از جسد معروف است و دومین نوع اهدای کلیه توسط فرد زنده است زیرا فرد زنده با یک کلیه نیز می‌تواند بدون مشکل تا آخر عمر زندگی کند بنابراین افرادی که بخصوص از یک خانواده و دارای تناسب بافت و نسوج بیشتری هستند به راحتی می‌توانند کلیه خود را اهدا کنند.

این فوق تخصص کلیه و مجاری ادرار خاطرنشان کرد: سیستم ایمنی افراد به ورود نسوج غریبه به داخل بدن واکنش می‌دهد یعنی وقتی جسم یا بافتی غریبه وارد بدن می‌شود بدن، بافت را پس می‌زند بنابراین گیرنده و دهنده کلیه باید ضمن استفاده از دارو، دارای قرابت نسوج باشند تا امکان پس زدن کلیه به کمترین مقدار ممکن کاهش یابد.

عین‌الهی افزود: اگر دو طرف از نظر خونی با یکدیگر هماهنگ باشند،‌ تجانس بافتی توسط آزمایش بافت تایید شود و دهنده دارای بیماری‌های عفونی، واگیردار و ارثی نباشد و در کل تمامی موارد برای این پیوند بررسی شود،‌ امکان موفقیت پیوند جراحی تا 95 درصد است.

وی درباره دفعات پیوند کلیه در یک فرد گفت:‌ تا کنون در ایران تا 4 بار پیوند کلیه بر یک فرد انجام شده است، که این نشان می‌دهد که عوارض دیالیز بسیار بیشتر است که افراد تا 4 بار حاضرند تن به جراحی پیوند کلیه بدهند.

این فوق تخصص کلیه و مجاری ادرار درباره عمر کلیه پیوندی گفت: در دنیا عمر پیوند کلیه بیش از 50 سال است اما در ایران از آنجا که بیشتر پیوند کلیه‌های ایران از سال 1363 بوده است تنها می توان گفت که عمر کلیه پیوندی در ایران 30 سال است و کلیه این افراد هنوز به خوبی کار می‌کند.

عین‌الهی درباره مرگ و میر و عوارض پیوند کلیه در ایران تأکید کرد: درصد مرگ و میر و خونریزی گوارشی پیوند کلیه در ایران نسبت به آمار جهانی کمتر است ضمن اینکه مورد جراحی‌ها هم با هم متفاوت است برای مثال سن بالا، ابتلا به بیماری دیابت و بیماری قلبی نقش تعیین کننده در عوارض پس از عمل دارد تا جایی که ممکن است عمل جراحی برای فرد ممنوع شود.

وی درباره درصد پس زدن کلیه گفت: درصد پس زدن کلیه از جسد در ایران از آمریکا پایین‌تر است که یکی از علل این امر پایین بودن زمان بین برداشتن کلیه از فرد و پیوند آن به فرد دیگر در حدود 3 ساعت است که این زمان در جهان نزدیک به 24 ساعت است زیرا دهنده‌ها در ایران منطقه‌ای هستند و کلیه از یک منطقه به منطقه دیگر در کشور منتقل نمی‌شود.

این فوق تخصص کلیه درباره درصد پیوند کلیه از جسد در ایران تصریح کرد: در سال 1393 1170 پیوند کلیه از جسد انجام شد که در این میان چیزی در حدود 48 درصد پیوند کلیه‌ها از جسد انجام شده است که نشان می‌دهد که مردم برای نجات جان دیگران اجازه پیوند کلیه عزیزانشان را ‌می‌دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا