به گزارش میهن پست – پس از پیروزی قاطع بشار اسد در انتخابات اخیر ریاست جمهوری سوریه و عقب نشینی کامل آمریکا و حامیان غربی تروریست ها ، این روزها غربی ها و بخصوص آمریکایی ها کابوس بازگشت تروریست های وحشی که به دست خودشان جهت وحشی گری در سوریه آموزش یافته اند امان و آرامش را از آن ها گرفته است .کشورهای غربی که به شدت از بازگشت تروریست های اعزام شده به سوریه در هراس هستند با ارسال لیست اسامی این افراد به آنکارا از ترکیه خواستند تا در صورت امکان از بازگشت آنها به آمریکا و اروپا جلوگیری کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، از زمان آغاز بحران سوریه، ترکیه تبدیل به محلی برای انتقال تروریست ها و جنگ افزارها به سوریه شد و در همین رابطه گزارش ها و تصاویر متعددی از سوی رسانه های غربی منتشر شده است.
کشورهای غربی که در سه سال اخیر به هیچ وجه اقدامی برای جلوگیری از انتقال تروریست ها از اروپا و آمریکا به سوریه انجام نداده اند از مدتی قبل به این موضوع فکر می کنند که در صورت بازگشت این تروریست ها به غرب، اروپا و آمریکا با مشکلات امنیتی بیشماری مواجه می شوند از همین رو در تلاش هستند تا به هر نحو ممکن از بازگشت این افراد به غرب جلوگیری کنند.
در همین رابطه روزنامه تودی زمان در گزارشی اعلام کرد که کشورهای غربی با ارسال لیستی به آنکارا که شامل نام پنج هزار تروریست غربی است، از ترکیه خواسته اند تا امکان بازگشت آنها به اروپا و آمریکا را به حداقل ممکن برساند.
مسیر ورود این افراد به سوریه به این طریق است که اغلب به ترکیه سفر کرده و سپس از مرز این کشور وارد سوریه شده و به گروه های شورشی ملحق می شوند. این افراد مجددا برای بازگشت نیز ابتدا به ترکیه رفته و سپس به کشورهای خود بازمی گردند.
بر اساس گزارش های تایید شده از سوی مقامات غربی، در حال حاضر، حدود هفت هزار تروریست فقط از کشورهای اروپایی و آمریکا در سوریه حضور دارند و این در حالی است که دولتهای این کشورها کاملا در جریان سفر آنها و حضورشان در ناآرامی های سوریه قرار دارند.
بر اساس گزارشهای موجود، فرانسه و انگلیس در میان کشورهای غربی بیشترین تروریست را به سوریه اعزام کرده اند.
بر همین اساس، غربی ها در گزارشی با عنوان جنگجویان خارجی در سوریه و ملیت های آنها، اعلام کردند که چچن با اعزام ۱۴ هزار نفر به سوریه در صدر کشورهای صادرکننده تروریست به سوریه قرار دارد و عربستان با اعزام ۱۲ هزار تروریست رتبه دوم را دارد.
در همین رابطه چندی پیش فرانک هنکل، از مقامات ایالت خودمختار برلین با بیان اینکه هم اکنون ۳۲۰ تروریست آلمانی در سوریه علیه دولت این کشور می جنگند نسبت به خطرات بازگشت این تروریستها به کشور هشدار داد.
در ماه می سال جاری میلادی نیز مقامات دست کم ۹ کشور از جمله چند کشور اروپایی به همراه نمایندگی از آمریکا نشستی را در بلژیک برای یافتن راهکار مناسب جهت جلوگیری از حضور افراطیون غربی در بحران سوریه برگزار می کنند.
بر اساس اعلام دولت بلژیک در این نشست مقامات کشورهایی همچون ترکیه، مغرب، اردن و تونس نیز حضور داشتند. در همین رابطه وزارت کشور بلژیک اعلام کرد: بروکسل که در ماه های گذشته گامهایی برای مقابله با این پدیده (حضور تروریستهای غربی درسوریه) برداشته در نظر دارد رایزنی های خود با اروپا و سایر کشورها را در این زمینه افزایش دهد.
بر اساس این اعلام، مقابله با بازگشت این تروریستها به اروپا هدف اصلی این رایزنی ها است . اتحادیه اروپا در ابتدای سال جاری میلادی هشدار داده بود که شمار جوانان اروپایی که در حال سفر به کشورهایی همچون سوریه، سودان و سومالی هستند رو به افزایش است. به گفته مقامات اروپایی این جوانان برای پیوستن به القاعده و دیگر گروههای تروریستی به این کشورها سفر می کنند.
رهبران اروپایی از آن هراس دارند که شهروندان اروپایی سفر کرده به سوریه با دیدگاه هایی افراطی تر و در حالیکه آموزشهای مختلف نظامی را پشت سر گذاشته اند به کشورهای خود بازگردند که این امر می تواند مشکلات زیادی را برای غرب به وجود بیاورد.
در همین رابطه وزیر کشور بلژیک در سال گذشته نشستی را در سطح وزیر یا همتایان فرانسوی، انگلیسی، هلندی و اسپانیایی خود برگزار کرد. این گروه سپس با مقاماتی از کانادا، آمریکا و استرالیا دیدار و رایزنی کردند.
الجزیره نیز در گزارشی به اقدامات جدید کشورهایی همچون انگلیس و فرانسه در این رابطه اشاره کرده و نوشته بود: دولت فرانسه برای جلوگیری از سفر افراد جدید به سوریه و جلوگیری از بازگشت فرانسویانی که به خاورمیانه سفر کرده اند روز چهارشنبه سوم اردیبهشت دستور العملی را صادر کرد.
فرانسه که موضع سختی در قبال “بشار اسد” رئیس جمهور سوریه دارد، اعلام کرده که در حدود ۵۰۰ نفر از شهروندان این کشور با سفر به سوریه به شورشیان حاضر در این کشور پیوسته اند و با توجه به تهدیداتی که این افراد برای خود فرانسه ایجاد می کنند فرانسوا اولاند دستوراتی را برای متوقف کردن روند سفر افراطیون حاضر در فرانسه به سوریه صادر کرده است.
بر اساس این گزارش، ترس مقامات فرانسوی از اقدامات افراطیون حاضر در این کشور از مارس سال ۲۰۱۲ میلادی پس از آنکه یک فرد مسلح منتسب به عضویت در القاعده با شلیک گلوله در شهر تولز هفت نفر را به کام مرگ فرستاد به اوج خود رسیده است.
به نوشته الجزیره، اقداماتی که پاریس برای جلوگیری از پیوستن شهروندان فرانسه به شورشیان سوری به اجرا می گذارد شامل ۲۰ بند است که از ماه می به اجرا گذاشته شده است.
وزیر کشور فرانسه می گوید هدف اصلی پاریس از اجرای این اقدامات جلوگیری از پیوستن افراد به شبکه های تروریستی و ناکارآمد کردن این شبکه ها در فرانسه است. این یک برنامه جامع برای مقابله با برنامه های افراطیون است.
به گفته وی، برخی از این اقدامات شامل پایش وب سایت هایی است که در امر جذب افراطیون و انتقال آنها به سوریه فعالیت می کنند، برخورد با گردانندگان این سایت ها و درخواست از دیگر کشورهای اروپایی برای افزایش اقدامات خود برای جلوگیری از پیوستن شهروندانشان به شورشیان حاضر در سوریه است.