گوناگون

8 خوردنی مفید برای دندان‌ها

مسواک زدن مرتب دندان‌ها و استفاده از نخ دندان برای تمیز کردن لثه و دندان
از باقی‌مانده مواد غذایی و قند موجود در خوراکی‌ها به حفظ سلامت دندان‌ها
کمک می‌کند.
 
اما علاوه بر رعایت این نکات بهداشتی مهم
دندانپزشکان تاکید دارند که مصرف برخی از خوراکی‌ها خاص نیز برای سلامت
دندان‌ها مفید هستند. همان‌طورکه مصرف برخی از موادغذایی برای حفظ سلامت
قلب و عروق مفید است بعضی از خوردنی‌ها نیز در بهبود سلامت لثه و دندان‌ها
تاثیر مفید دارند.
 
لایوساینس در گزارش جدید خود فهرستی از مواد خوراکی مفید برای دندان‌ها را ارائه کرده که به شرح زیر است:
 
چای
ترکیبات
پلی‌فنول‌های موجود در چای سبز و سیاه از رشد باکتری‌های عامل پوسیدگی
دندان و بیماری‌های لثه جلوگیری می‌کنند. متخصصان دانشگاه ایلی‌نوی در
آمریکا دریافتند افرادی که 10 بار در روز و هر بار یک دقیقه دهانشان را با
چای سیاه شست و شو می‌دهند نسبت به افرادی که دهانشان را با آب شست و شو
می‌دهند پلاک‌های کمتری روی دندان‌هایشان تشکیل می‌شود.
 
پنیر
آزمایش‌ها
تایید می‌کند که مصرف پنیر «چِدار» نسبت به مصرف ماست بدون قند یا نوشیدن
یک لیوان شیر سطح پایین‌تری اسید در دهان تولید می‌کند. دندانپزشکان در
مطالعات خود دریافتند هرچند خوردن شیر و ماست تاثیری در کاهش سطح اسید در
دهان ندارد اما پنیر می‌تواند اسید موجود در پلاک‌های روی دندان‌ها را خنثی
کرده و در نتیجه احتمال پوسیدگی دندان‌ها را کاهش دهد.
 
کشمش
کشمش
هرچند شیرین است اما قند آن مانند ساکاروز یا قند آشپزخانه نیست که موجب
تخریب دندان‌ها شود بلکه این خوردنی منبع غنی از «فیتوکمیکال‌»هایی‌ است که
باکتری‌های موثر در پوسیدگی‌ دندان‌ها را از بین می‌برند. همچنین برخی
ترکیب‌های موجود در کشمش بر رشد باکتری‌های مرتبط با بیماری‌های لثه
تاثیرگذارند و مانع از تکثیر آنها می‌شوند.
 
میوه‌ها و سبزیجات تُرد
جویدن
مواد خوراکی تُرد همچون هویج، ‌سیب و خیار می‌تواند پلاک‌های دندانی را از
بین ببرد و به عنوان راهکاری برای تمیز کردن دندان‌ها بکار رود.
 
مواد خوراکی غنی از املاح و ویتامین
دندانپزشکان
انجمن دندان آمریکا معتقدند مواد خوراکی حاوی کلسیم و فسفر می‌توانند به
سلامت و استحکام مینای دندان کمک کند. غذاهای اسیدی و نوشیدنی‌ها نیز برعکس
موجب آسیب‌دیدگی و تخریب مینای دندان می‌شوند.
 
آدامس بدون قند
جویدن آدامس بدون قند ترشح بزاق را افزایش می‌دهد که به پاک شدن دندان‌ها از برخی باکتری‌ها کمک می‌کند.
 
شیر
پزشکان
در بررسی‌های خود مشاهده کرده‌اند نوشیدن یک لیوان شیر نسبت به نوشیدن آب
یا آب سیب از قابلیت بیشتری برای کاهش پلاک‌های اسیدی روی دندان‌ها
برخوردار است.
 
میوه قره‌قاط
میوه
قره‌قاط نیز حاوی پلی‌فنول‌هایی است که مانع از باقی ماندن پلاک‌ها روی
دندان‌ها شده و بنابراین خطر پوسیدگی دندان‌ها را کاهش می‌دهند.

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا