Mihanpostپیشنهاد سردبیررپرتاژملیحه بنانی

سفر دکتر ملیحه بنانی کاندیداتور ریاست جمهوری ایران به کوردستان

به گزارش اردشیر اردلان – روزنامه نگار ، صبح امروز دکتر ملیحه بنانی بانوی حقوقدان برجسته و سیاستمدار فرهیخته ایرانی با ارسال یک فایل صوتی در رابطه با سفر اخیر خود به کوردستان اظهار نظر کرد و گفت کوردستان قابلیت اروپا شدن را دارد …

متن این فایل صوتی بدین شرح است :

بسم الله الرحمن الرحیم

رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی وَ یَسِّرْ لِی أَمْرِی وَ احْلُلْ عُقْدَهً مِنْ لِسانِی یَفْقَهُوا قَوْلِی وَ اجْعَلْ لِی وَزِیراً مِنْ أَهْلِی هارُونَ أَخِی اشْدُدْ بِهِ أَزْرِی وَ أَشْرِکْهُ فِی أَمْرِی کَیْ نُسَبِّحَکَ کَثِیراً وَ نَذْکُرَکَ کَثِیراً

عرض سلام و احترام دارم خدمت ملت بزرگ ایران اینجانب دکتر ملیحه بنانی کاندیدای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ایران در سفری که اخیرا به کوردستان داشتم در میان استقبال مردم خونگرم آن سامان به گفتگو با اقشار مختلف نشستم به این نتیجه رسیدیم کوردستان قابلیت اروپا شدن را داراست چرا که تمام پتانسیل های لازم برای رشد و پیشرفت و توسعه همه جانبه را در خود دارد. واقعیت آنست در مناطق کوردنشین، ما از توسعه کشاورزی غافل مانده ایم و اینگونه است که بیکاری کشاورزان فقر و آسیب به بار می‌آورد.
بــخش کشاورزی و دامپروری سراسر ایران به غیر از مشکلات زیست محیطی و کمبود منابع آبی، با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کند که باعث بروز مشکل برای میلیون‌ها روستانشین شده است و مهاجرت بیش از اندازه روستائیان محلی برای رشد آسیب‌های اجتماعی خواهد بود. اما وضعیت امروز جوامع روستانشین یک روی سکه است و می‌توان با یک فرمول ساده این وضعیت اقتصادی که باعث بروز مشکلات اجتماعی از جمله حاشیه‌ نشینی می‌شود را برطرف کرد. در صنایع کشاورزی کوردستان این ظرفیت وجود دارد که با گسترش بخش کشاورزی، تولیدات دام و طیور، تاسیس کارخانجات برای رشد صنایع تبدیلی با مشارکت مردم و سرمایه‌گذاران داخلی و مقیم خارج از ایران صنعت کشاورزی ایران با محوریت مناطق کوردنشین را دوباره پرفروغ کرد و به جهانیان ثابت نمود که نفت، عنصر اصلی اقتصادی کشور نیست.

در بحث عدم وابستگی به نفت نیز روی آوردن به افزایش تولید داخلی برای تسریع و تسهیل امر صادرات مواد اولیه و مایحتاج کشورهای دنیا  باید از ظرفیت‌های نخبگان علمی کشور و اقتصاددانان بهره گرفته شود. ایران با دارا بودن یک درصد جمعیت جهان دارای هفت درصد ذخایر معدنی جهان است. منابع عظیم زیر زمینی‌، موقعیت استثنایی جغرافیایی از شرق به غرب و شمال به جنوب برای رونق بازارهای ملی و حتی احیای جاده ابریشم، داشتن ۱۵ کشور همسایه با ۶۰۰ میلیون نفر جمعیت، حاصل‌خیزی زمین ، محصولات متنوع کشاورزی و باغی، اقتصاد بزرگ و متنوع فقط بخش‌هایی از ظرفیت‌های بزرگ ایران ما است. اما در این میان بسیاری از ظرفیت‌ها به جهت عدم توجه به منابع و مشورت نکردن با کارشناسان در بخش‌های نامبرده شده، بلا استفاده مانده است. در عوض ما این مشکلات را برای رونق انتخابات در بوق و کرنا می‌کنیم، در حالی که فضای معیشت و زندگی مردم مخصوصا در روستاها و شهرهای دور افتاده نباید با غوغاهای تحمیلی آلوده شود. مردم و مناطق محروم امروز با معضلاتی همچون فقر، کولبری، سوختبری، اعتیاد‌، طلاق، بیکاری، تورم، نابرابری و تبعیض اقتصادی، خشونت‌، قتل، خودکشی، و در نتیجه  تاریک بودن آینده مواجه است و این می‌تواند شرایط وخیمی را در آینده فراهم نماید. اما خیزش کشاورزان‌، دامداران‌، صنعتگران و نخبگان علمی برای بهره‌برداری بیشتر با رویکرد به آموزش ، کارآفرینی در بخش کشاورزی و صنعت و معدن و صادرات، صنایع تبدیلی، تحول ۱۸۰ درجه درصنعت توریسم و گردشگری و تاسیس پالایشگاه و تبدیل شدن به پالایشگر قدرتمند در جهان رمز خودکفایی است. باید پذیرفت مدیریت کارآفرین در کارخانجات و کارگاه‌ها  بر‌روی کیفیت  کالا ها بسیار کم و ضعیف است و برخی ازکارگران ایرانی در بخش هایی از صنعت به‌خصوص در صنایع پوشاک، صنایع تبدیلی، کالاهای الکترونیکی و صنعتی و بسته بندی ضمن کم کاری با کیفیت بسیار پایینی کار را به مردم عرضه می‌کنند. این عدم دوام کالا‌ی ایرانی برای متقاضیان سبب شده در بازار جهانی به دنبال کالاهایی مورد نیاز خود باشند. تحول و انقلاب بزرگتری در صنعت با همراهی و مدیریت توانمندتری از کارفرمایان متخصص و دلسوز ایرانی می‌تواند گشایشی بزرگی در برون رفت از بحران اقتصادی مناطق کوردنشین و کل کشورمان باشد.

✍ دکتر ملیحه بنانی
۲۹ فروردین ۱۴۰۰

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا