گوناگون

بايدها و نبايدهاي زندگي با «بي اعصاب ها»

سلامت نیوز: شايد شما هم در ميان اقوام و خويشان خود کساني را سراغ داشته باشيد که به افراد «بي اعصاب» يا «داغون» مشهورند! کساني که تعادل فکري، رفتاري يا شخصيتي آن ها با کوچک ترين ناملايمتي خيلي زود از هم مي پاشد، تحمل بسيار اندک دارند و خيلي زود در برابر مشکلات برآشفته مي شوند و به اصطلاح از کوره در مي روند.

شايد اصلا خود شما يکي از اين افراد باشيد يا يکي از کساني باشيد که در چنين خانواده اي زندگي مي کند و با چنان افرادي سر و کار دارد.

اگر چنين است، اين مطلب مي تواند تا اندازه اي براي شما کارگشا باشد.

صبر در محدوده زماني

بعضي افراد زودرنج که خيلي زود تحمل خود را از دست مي دهند، ويژگي مشهودي دارند: از جمله اين که به سرعت عصباني مي شوند، ولي زود هم آرام و حتي از رفتار خود پشيمان مي شوند و عذرخواهي مي کنند. در برابر چنين اشخاصي اگر قصدتان اصلاح امور است، به جاي اين که شما هم در کشاکش عصبانيت شروع به داد و بيداد کنيد، صبورانه محدوده اي زماني تعيين کنيد و بگذاريد در اين فرصت عصبانيت برطرف شود.

درک اهميت موضوعات

گاهي عصبانيت ها و برآشفتگي ها ناشي از مسائل کم اهميت يا حتي بي اهميت است. «فلان رنگ نه و بهمان رنگ آري، اين کار نه و آن کار آري…!» پيش از هر واکنشي فکر کنيد واقعا چه فرق دارد؟ اگر تفاوت چنداني در پذيرش يا انجام کاري نمي بينيد، چه اشکالي دارد در موضوعات کم اهميت طبق سليقه و خواست عضو ديگر خانواده عمل کنيد؟

پرهيز از مقابله به مثل

در برخي خانواده ها گاهي رفتاري اشتباه شکل مي گيرد و گسترده مي شود که نشان دهنده ورود به دور تسلسل است. مقابله به مثل! فردي که ديروز قرباني عصبانيت بوده، امروز با مشاهده همان عمل اگرچه به قصد اصلاح يا نشان دادن اين که خودت هم منزه از مشکل نيستي، به واکنشي مشابه يا مقابله به مثل روي مي آورد و در عمل فقط عصبانيت را تکرار مي کند. «تو که ديروز از دير باز کردن در عصباني شده بودي، خودت چرا الان در را دير باز کردي؟!» اين کار پخش اکسيژن روي آتش است. بهتر است از آن پرهيز کنيد.

جلوگيري از تکرار رفتار

حل مشکلات بزرگ که تهديدکننده سلامت رفتاري خانواده هستند، علاوه بر افزايش ميزان آگاهي به ظرافت ها و ظرفيت هاي عملي نيز نياز دارد اگر جايي که بايد آرامش خود را حفظ کنيد، عصباني شويد يا جايي که بايد قاطعانه بايستيد، به سادگي بگذريد، جزو بازندگان خواهيد بود.

مهم است مواقعي که آرامش حکم فرماست، افراد بي اعصاب به صورت منطقي متوجه نامناسب بودن واکنش هايشان شوند تا به تغيير يا اصلاح رفتار يا روان خود روي آورند وگرنه بروز عصبيت ها به زودي تمام لايه هاي زندگي را در برخواهد گرفت و کم کم زندگي نااميدانه به نظر خواهد رسيد.

اصلاح تصورات

کنش هاي شيميايي مغز يا عادات رفتاري در بروز بسياري از رفتارها دخيل و اثرگذارند. در صورت تکرار رفتارهاي نادرست از سوي افراد عصباني، بهترين راه مواجهه با آن، خلاصي از چنگ تصورات اشتباه در طرز نگاه به درمان بيماري هاي رواني و رفتاري است. بايد همان نگاهي را که براي درمان بيماري هايي چون سرطان داريد به درمان بيماري هاي رفتاري يا رواني داشته باشيد و به پزشک و متخصص براي درمان مراجعه کنيد.

بسياري از مردم از ترس خوردن برچسب بيمار رواني از درمان اختلالات رواني يا رفتاري خود گريزانند، اما نگاه منطقي اين است که وقتي مي توان با چند بررسي يا آزمايش و حتي تجويز دارو يا آشنايي با روش هاي تغيير و اصلاح رفتار، به جاي يک عمر تحمل و عذاب و قبول برچسب هايي چون «عصباني»، «داغون»، «مشکل دار» و… زندگي را راحت و کانون خانواده را گرم و دلچسب کرد، اين گونه ترس ها و تصورات به راستي پوچ و غيرمنطقي هستند.

منبع:جام جم آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا