Mihanpostآشپزيپیشنهاد سردبیرتغذيهگردشگری

صبحانه های جنوبی که طعم آنها را فراموش نخواهید کرد

صبحانه های جنوبی بسیار زبانزد و لذیذ و متنوع هستند در این مطلب قصد داریم به معرفی بهترین و خوش طعم ترین صبحانه های جنوبی بپردازیم. در ادامه با میهن پست همراه می شوید.صبحانه های جنوبی بسیار لذیذ و متنوع هستند. وعده ی صبحانه پراهمیت ترین وعده است که در سلامتی انسان نقش بسیار زیادی دارد. در این وعده اگر از مواد غذایی مفید و مغذی استفاده کنید، انرژی کل روزتان تامین می شود.  تمامی پزشکانِ تغذیه بر این امر اصرار دارند که صبحانه نباید از زنجیره‌ی وعده‌های غذایی حذف شود. از مهم‌ترین دلایلی که متخصصان تغذیه برای خوردن صبحانه بر می شمارند، مطالعاتی است که نشان می ‌دهد صبحانه موجب افزایش توانایی حل مسئله، تمرکز بیشتر و داشتن تفکری خلاق در فرد می‌ شود.

انواع صبحانه در نقاط مختلف ایران کاملا متفاوت است و شامل ده ها نوع خوراکی محلی و سنتی می شود. به همین راحتی نمی شود با خواب تا لنگ ظهر، این وعده غذایی جذاب را از دست داد. اگر به سفر رفتید، به هیچ عنوان صبحانه های بومی آن شهر را از دست ندهید!

برای رزرو آنلاین تور قشم الی گشت روی تصویر زیر کلیک کنید و با بهترین قیمت به این جزیره سفر کنید:

صبحانه های جنوبی ایران

مردم استان‌های جنوبی کشور از خوزستان گرفته تا خلیج گواتر در چابهار فرهنگ غنی و بومی خودشان را دارا هستند، این شهرها همچنین یک رسم در خوردن صبحانه دارند که در همه مشترک است و آن هم صبحانه ‌خوری مفصل است تا جایی که حتی برای این وعده غذایی مهم، غذا می‌ پزند.

اگر زمانی به استان‌های جنوبی از جمله خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان سفر کردید، صبحانه‌تان را با یک تکه نان و پنیر تمام نکنید. برخی از اقامتگاه ‌های بوم‌ گردی یا رستوران ‌ها در همین استان ‌های جنوبی برای شما صبحانه محلی تهیه می ‌کنند که می ‌توانید آن را بچشید. حتی برخی از گردشگران پس از برگشت، این صبحانه‌ها را برای خودشان تهیه می‌ کنند و به وعده‌های غذایی‌شان می ‌افزایند.

سفره های رنگین در جنوب ایران!

غیرممکن است به استان های جنوبی بروید و عاشق وعده های غذایی رنگین و خوشمزه نشوید! صبحانه بعضی از استان های جنوبی بسیار به هم شباهت دارد، با اینکه هر استانی صبحانه مخصوص به خودش را داراست؛ اما ممکن است در یکی از استان ها صبحانه ای را میل کنید و به استان دیگر بروید و ببینید آن استان هم از همان نان در صبحانه خود استفاده می کنند. این اتفاقات به دلیل تشابهات و اشتراکات فرهنگی بین استان های جنوبی و مردم  حاشیه خلیج فارس است.

اگر به استان های جنوبی سفر کنید، می بینید که بعضی از مواد غذایی و ادویه جات و افزودنی های غذایی از خارج کشور آمده است، این به دلیل تجارت های دریایی بسیار زیاد مردم حاشیه خلیج فارس و دریای عمان است. این تجارت های دریایی نیز کمی در ذائقه مردم این استان ها و مواد غذایی هایی که مصرف می کنند، تاثیر گذاشته است.

در این مقاله به صورت کامل راجع به صبحانه های استان های جنوبی کشور عزیزمان ایران صحبت کردیم! با خواندن این مقاله می توانید تا حدودی با ذائقه مردم استان های جنوبی آشنا شوید.

صبحانه های جنوبی | نان شور تموشی استان هرمزگان

نان شور تموشی بیشتر در استان زیبای هرمزگان و مردم خونگرم و مهربانش مورد استفاده قرار می گیرد. اهالی استان هرمزگان مخصوصا شهرهای بسیار زیبای میناب یا در منطقه کوخرد، نان محلی به نام تموشی دارند که به نازکی یک کاغذ است؛ اما آن را به سس ترکیب شده با روغن ماهی یا ماهی خشک آغشته می ‌کنند. این نان بسیار خوشمزه و دلچسب بهمراه سس سوراغ و مهیاوه خورده می شود البته اگر کسی بخواهد می‌تواند روی آن تخم مرغ، کره یا پنیر هم بزند.

نان تموشی با سس های رنگارنگ و خوشمزه میل می شود، سس های سنتی و بومی آن منطقه که مزه ای شور دارند و خوردن این نان را دلچسب تر می کنند؛ البته قدرت چایی شیرین در کنار این نان را نمی توان دسته کم گرفت.

این نان به راحتی در رستوران ها پیدا نمی شود چون به صورت داغ و گرماگرم که از تنور در می آید خورده می شود و زنان بندری مهارت ویژه و خاصی در پخت این نان ها دارند.

اشتراکات فرهنگی که پیش تر گفتیم در اینجا بین استان سیستان بلوچستان و هرمزگان نمایان می شود، هردو استان به این نان تموشی می گویند و از این نان در صبحانه های خود استفاده می کنند.

صبحانه‌ای با کشک زرد در سیستان بلوچستان

در استان سیستان بلوچستان صبحانه در حد غذا درست می کنند. صبحانه ای که می توان آن را به عنوان غذا میل کرد، صبحانه ای خوش طمع که در آن ادویه های مخصوص استفاده می شود. کشک زرد صبحانه ای که به عنوان ناهار یا شام یا عصرانه نیز استفاده می شود با نان سنتی سرو می‌ شود. این غذای بسیار خوش طمع و ساده از کشک زرد مخصوص، بلغور گندم، پیاز، سیر، نعنا، شنبلیله و روغن حیوانی تهیه می‌ شود. کشک زرد صبحانه ای بسیار مغذی و مفید و سالم است که خوردن آن به هرفردی اعم از پیر و جوان پیشنهاد می شود.

این اشکنه یا غذا به صورت سوپ نیمه آماده همیشه در دسترس قرار دارد. حتی می توان در مغازه‌ ها مواد اولیه و خشک این غذا را تهیه کرد و با یک لیوان آب و چاشنی‌های افزودنی، یک صبحانه مقوی و فوری درست کرد به خصوص در ایام سرد سال نیز بسیار دلچسب است. کشک زرد همراه با نان، سرو و در برخی رستوران‌ها کشک زرد به عنوان سوپ مصرف می‌ شود.

صبحانه های جنوبی | برزنگک صبحانه‌ای مخصوص سرطان روده

اهالی خوزستان غذای بسیار خوشمزه ای را به هنگام صبح و به عنوان صبحانه به نام بزرنگک می خورند که فواید و خواص بسیار زیاد و بی شماری دارد. از فواید و ویژگی های مفید این غذا می توان به درمان بیماری‌ هایی از جمله چربی خون بالا، یبوست و سرطان روده و ناراحتی‌های عروقی اشاره کرد.

مردم شهر آبادان آشی می پزند که در بیشتر در صبح های زمستانی مصرف می شود و از مغذی ترین و مقوی ترین و خوشمزه ترین آش های کشور عزیزمان ایران محسوب می شود. این آش از حبوبات، سبزی و برنج تهیه می‌ شود و آن را معمولا با گوشت یا بدون گوشت و بسیار تند درست می کنند. در تهیه آش خوزستانی می‌توانید به جای گوشت، از آب قلم یا عصاره گوشت هم استفاده کنید.

صبحانه مخصوص اهالی استان خوزستان

در استان خوزستان و بسیاری دیگر از شهرهای جنوبی یک صبحانه مخصوص دارند که هنوز استفاده می‌ شود؛ مثلاً اهوازی ‌ها بحتیه یا پهتیه می‌ خورند که همان همان شیربرنج با مرباست. صبحانه ای بسیار خوشمزه که در شهرهای شمالی این استان نیز بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرد.

اهالی استان خوزستان نوعی نان به اسم فلزن برای نوعروسان می پزند و به آن صبحانه عروسی می‌ گویند، این نان از سرشت کردن آرد و گذاشتن روی تاوه درست می ‌شود. البته از این نان در بستک استان هرمزگان هم برای صبحانه استفاده می ‌کنند.

اما از دو شهر زیبای دزفول و اندیمشک غافل نشوید!  اهالی شهرستان دزفول و اندیمشک هم به دلیل دسترسی مناسبشان به لبنیات، از شیربرنج، سرشیر در وعده صبحانه، بسیار استفاده می‌ کنند. اگر به خانه یک فرد اندیمشکی یا دزفولی بروید، به احتمال زیاد در صبحانه، شیر برنج و سرشیر بسیار خوشمزه و پنیر محلی و شیر گاومیش از شما پذیرایی می کنند. اهالی این دو شهر حتی در ناهار و شام نیز از دوغ و ماست های محلی نیز استفاده می کنند.

صبحانه های جنوبی | دودپتی، چای انگلیسی مردم چابهار

در چابهار نوشیدنی گرم و بسیار دلچسب مخلوط شیر و چای که به آن شیرچای یا دودپتی می گویند، استفاده می شود؛ البته در حال حاضر شیرچای در بیشتر شهرهای استان خوزستان محبوب شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

شیرچای از نوشیدنی‌های متداول گرم است که از اول صبح تا آخر شب آن را می‌خورند. برای تهیه دودپتی، مانند چای ماسالا از ادویه‌ها و افزودنی های مختلفی استفاده می‌ شود.

شیرچای نیز با نان پراتا که یک نان روغنی است، خورده می‌ شود. ترکیب این دو معمولاً در سفره‌های صبحانه اهالی چابهار به خصوص استان سیستان و بلوچستان زیاد دیده می ‌شود. شبیه به شیرچای را اهالی استان هرمزگان نیز دارند. آن ها هم از این نوشیدنی در صبحانه استفاده می‌ کنند.

ترکیب آب و نخود هم یک وعده غذایی صبحانه است که در استان سیستان و بلوچستان به همراه نان پراتا و دودپتی میل می‌ شود و نام اش را صبحانه کابلی گذاشته اند اما در استان بوشهر آن را تنها می‌ خورند.

صبحانه‌ های جذاب و رنگارنگ بوشهری

بوشهری ها نوعی آش دارند که شهرت بسیار زیادی دارد و به آن آش بوشهری می گویند و به عنوان وعده صبحانه استفاده می شود. پاکورا یکی از خوراکی‌های خوشمزه و معروف بوشهری است که بیشتر برای صبحانه می‌خورند. نمونه این را مردم خوزستان هم دارند و به آن پاکوره می‌گویند. این غذای تند یادگاری هندی‌هاست، اما غیر از ایران در پاکستان و بنگلادش هم طبخ می‌ کنند. پاکورا با پیازچه، آرد نخود خام، بکینگ پودر و تخم مرغ و ادویه تند تهیه می‌ شود. اگر سفری به استان های جنوبی دارید، خوردن پاکورا را از دست ندهید!

بوشهر هم به دلیل داشتن نخل‌ های خرمای زیاد در وعده‌های صبحانه یا میان وعده از غذاهایی که با تخم مرغ تهیه می‌ شود، استفاده می‌ کنند. اغلب در میان وعده و بعضی اوقات در صبحانه گاهی رطب را با آرد و روغن مخلوط کرده و با اضافه کردن دارچین و مقداری شکر غذای بی نظیری و بسیار خوشمزه ای را درست می کنند و به آن رنگینگ می‌ گویند. مثل شهرهای دیگر در استان‌های جنوبی و گاهی هم به نیمرو، تخم مرغ می ‌زنند و با چای می ‌خورند.

صبحانه های جنوبی | صبحانه خرمایی در استان های گرمسیر

در استان‌های جنوبی به دلیل وجود درختان نخل، محصولاتی که با خرما تهیه می‌شوند، زیاد است، مانند نان‌ها و کلوچه‌های خرمایی که معمولاً از آن‌ها در کنار شیر یا چای برای میان وعده یا به عنوان صبحانه استفاده می‌ شود و یکی از صبحانه‌های مقوی به دلیل خرمای زیاد آنهاست، مثل کلوچه زابلی با مغزی خرمایی که بدون خرما هم تهیه می‌ شود.

بلالیت زعفرانی هرمزگان

اهالی شهرهای بندری یک نوع رشته ماکارونی مخصوص به نام بلالیت را در وعده صبحانه می‌ خورند. بلالیت در واقع یک نوع دسر محلی بندرعباس و بوشهر است که طعم خوب و شیرین و زعفرانی دارد و در میان اهالی بندرعباس به عنوان وعده صبحانه استفاده می‌ شود و بوشهری‌ ها نیز از آن به عنوان دسر نیز استفاده می‌کنند. برخی افراد در کنار رشته‌های بلالیت تخم مرغ هم می‌ گذارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا