در این مطلب از میهن پست مهمترین نکات در خرید هندوانه را مورد بررسی قرار می دهیم. با استفاده از این نکات شما می توانید خریدی حرفه داشته باشید. در ادامه با ما همراه شوید.
هندوانه میوهای کاملا سربسته است و نمیتوان از درون آن مطمئن بود. بههمیندلیل خرید هندوانه شیرین و قرمز که کاملا رسیده باشد تا حد زیادی چالشبرانگیز است. در این مطلب نکات مهمی را درباره انتخاب و خرید هندوانه شیرین به شما آموزش خواهیم داد.
ترفندهایی هوشمندانه برای خرید هندوانه
هندوانه یکی از خوشمزهترین میوهها مخصوصا در فصول گرم سال است. البته اگر بدون اطلاعات کافی بخواهید هندوانه بخرید، بعد از بردنش به منزل فقط باید دعا کنید که وقتی آن را برش زدید خیار سفید تحویل نگیرید! همه افرادیکه حداقل یکبار هندوانه سفید یا بیمزه خریدهاند میدانند چه ضدحال بزرگی است! بنابراین خوب به این نکات دقت کنید.
شکل هندوانه را بررسی کنید
هندوانهای را بردارید که شکلی یکنواخت داشته باشد. هندوانه باید محکم و متقارن باشد. همه جای آن را بررسی کنید؛ اگر نشانی از کبودی، بریدگی، تورفتگی یا هر نشانه غیرطبیعی میبینید آن را نخرید. برآمدگی یا تورفتگیهای سطح هندوانه بدان معناست که در هنگام رشد همهجای آن به یک اندازه و به طور منظم در معرض آبیاری یا نور خورشید قرار نگرفته است. بنابراین ممکن است بافت درون هندوانه یکنواخت نبوده و بعضی قسمتهای آن خشک باشد.
دم هندوانه را بررسی کنید
اگر دُم هندوانه روی آن هست و از ته آن را نبریدهاند، آن را بررسی کنید. اگر این ساقه کوچک سبز و تر باشد یعنی هندوانه را زود برداشت کردهاند. اگر کاملا خشک است یعنی هندوانه رسیده است.
اندازه و وزن هندوانه را بسنجید
هندوانه را بلند کنید و نگه دارید. هندوانه باید نسبت به اندازهاش سنگینتر باشد، این نشان میدهد که آبدار است و به خوبی رسیده است. دو هندوانه را با اندازه مساوی بردارید. هر کدام سنگینتر بود آن را بردارید.
بهطورکلی بهتر است هندوانه را نه زیاد بزرگ و نه زیاد کوچک انتخاب کنید. بااینحال، صرفنظر از اندازه، تنها نکته مهم این است که هندوانه نسبت به اندازهاش سنگین باشد.
رنگ پوست هندوانه را بررسی کنید
رنگ پوسته بیرونی هندوانه را بررسی کنید. درباره هندوانه سبز راهراه، هر چه رنگ سبز آن تیرهتر باشد، رسیدهتر است. این موضوع درباره هندوانه سفید همدان، هندوانه چارلستون گری و برخی هندوانههایی که رنگ سبز روشن دارند صدق نمیکند. علاوهبراین، رنگ پوست هندوانه باید مات و کدر باشد. معمولا هندوانههای براق، کاملا رسیده نیستند و آنها را زود چیدهاند.
بهدنبال لکه بزرگ زردرنگ باشید
هر هندوانه معمولا یک لکه دایرهای بزرگ زردرنگ دارد. این درست همان بخشی از هندوانه است که با زمین تماس داشته است و بنابراین در زیر نور آفتاب رسیده است. هرچه این لکه زرد تیرهتر باشد، هندوانه بهتر است. فکر نکنید این چیزی است که فقط قدیمیها به آن اعتقاد داشتهاند، کاملا درست و علمی است. اگر این لکه سفید باشد یا اصلا وجود نداشته باشد، بدان معناست که هندوانه زود برداشت شده است و کاملا رسیده نیست.
دنبال لکههای شبکهای بگردید
دنبال نشانههایی از لکههای قهوهای که بهشکل شبکهای تنیدهشده در کنار هم و بهشکل خطوط (نه خراشیدگی) هستند بگردید. این لکه نشان میدهد که زنبورها بارها روی گل هندوانه گردهافشانی کردهاند. هرچه گردهافشانی بیشتری انجام شده باشد، میوه شیرینتر است.
جنسیت هندوانه در طعم آن تأثیر دارد
بسیاری از مردم نمیدانند که هندوانه میتواند ماده یا نر باشد. هندوانههای گرد ماده هستند و بسیار شیریناند. اما هندوانههای کشیده و بزرگتر نر هستند و طعم آبکیتری دارند.
ترفند ضربهزدن میتواند کمککننده باشد
این ترفند کمی تخصص میخواهد اما افرادیکه تجربه دارند، آن را بهترین روش میدانند. دستتان را مشت کنید و با بند انگشت به هندوانه ضربه بزنید. به صدای آن گوش دهید. اگر هندوانه رسیده باشد صدای عمیق و زیر تولید میکند نه بم. صدای بم یعنی هندوانه هنوز نرسیده است و صدای بم توخالی یعنی هندوانه بیشازحد رسیده است و حالت پوک به خودش گرفته است.
استحکام پوسته هندوانه را حس کنید
پوست هندوانه از مهمترین نکات در خرید هندوانه رسیده است که باید محکم و ضخیم باشد. با فشار دادن هندوانه از طرفین (البته اگر به اندازه کافی نیرو وارد کنید) نباید صدای تردی گوشت درونی آن را حس کنید. اگر اینطور باشد هندوانه بیشازحد رسیده است.