گوناگون

وقتی پروتئین بلای جان می‌شود

سلامت نیوز: تابستان فصل شیوع بسیاری از بیماری‌هاست و در نتیجه باید انتظار گسترش طیف وسیعی از باکتری‌ها و میکروب‌ها را داشت. یکی از این نوع باکتری‌ها، باکتری گوشتخوار موسوم به «Vibrio vulnificus» است که در آب‌های گرم نیز زنده می‌ماند.

شناگران و افرادی که بیشتر از غذاهای دریایی استفاده می‌کنند بیش از دیگران در معرض ابتلا به این باکتری قرار دارند بنابراین باید نسبت به جلوگیری از ابتلا به این بیماری مراقب باشند. مقامات بهداشت «فلوریدا» در اوایل تابستان امسال، اعلام کردند که این باکتری در آب‌های گرم و شور ایالت‌های ساحلی می‌تواند زنده بماند. در حالی که عفونت ناشی از باکتری، بسیار نادر است، با رعایت اصول بسیار ساده می‌توان خطر ابتلا به باکتری گوشتخوار را کاهش داد. تاکنون بیشترین موارد ابتلا به این باکتری در مناطق آلاباما، فلوریدا، لوییزیانا، می‌سی سی پی و تگزاس مشاهده شده است و از آنجا که تجمع این باکتری در فصل تابستان بیشتر می‌شود، احتمال بیماری‌زایی آن نیز بالاتر می‌رود.
از علائم این بیماری می‌توان به ایجاد زخم، قرمزی، ترشح چرک، ایجاد خطوط قرمز رنگ در ابعاد بزرگ و ترک‌خوردگی پوست اشاره کرد. افراد مبتلایی که از ضعف سیستم ایمنی رنج می‌برند، علاوه‌بر علائم ذکر شده، تب، احساس سرما، کاهش شدید فشار خون همراه با شوک و زخم‌های پوستی را نیز تجربه می‌کنند.
مصرف غذاهای دریایی خام و قرار گرفتن پوست جراحت‌دیده در معرض این باکتری می‌تواند باعث بروز بیماری شود. این باکتری خون را آلوده کرده و به‌ویژه در افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن کبدی یا سایر مشکلات پزشکی که سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند، بیشتر به چشم می‌خورد. در صورتی که فرد دیر به پزشک مراجعه کرده و مراحل درمانی به سرعت آغاز نشود، ‌ممکن است خطرناک بوده و حتی جان بیمار را نیز تهدید کند. تاکنون موردی از انتقال باکتری از انسان به انسانی دیگر گزارش نشده است.
هر ساله در آمریکا حدود 95 مورد از این بیماری رخ می‌دهد که تنها نیمی از آنها از طریق کشت خون، مدفوع یا زخم ناشی از آن تایید می‌شود. حدود 85 مورد از آنها نیاز به بستری پیدا کرده و 35 تن از آنها نیز به علت شدت بیماری جان خود را از دست می‌دهند. در سال 2014 حدود 11 مورد مبتلا به باکتری گوشتخوار در فلوریدا گزارش شده است. این آمار در سال 2013 به 41 مورد رسیده بود که 11 نفر از آنها جان باختند. پزشکان معمولا برای درمان بیماران از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده می‌کنند و دوره درمان به نوع آنتی‌بیوتیک تجویزی بستگی دارد و حتی تا 14 روز ادامه می‌یابد. در برخی مواقع، به دلیل گستردگی بافت زخم شده، پزشکان در عمل جراحی بافت آسیب دیده را خارج می‌کنند.

منبع:روزنامه فرهیختگان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا