گوناگون

پاسکاری بیمه شین‌آبادی‌ها بین وزارت بهداشت و آموزش و پرورش

سلامت نیوز: دولت تدبیر و امید در رابطه با کودکان شین‌آبادی در موضع انفعال قرار گرفته است. به خصوص وزارت آموزش‌وپرورش و شخص وزیر آموزش‌وپرورش که پس از آنکه خانواده‌ها بارها پشت در اتاق او منتظر آقای وزیر بودند، معاون او به جمع خانواده‌ها آمده و غیر از وعده‌های بی‌اساس، کمکی به حل مشکلات خانواده‌های این دانش‌آموزان آسیب دیده نشده است.

فقط کافی است مسوولان دولتی لحظه‌ای چشم‌های خود را ببندند و شرایط دشوار دانش‌آموزان شین‌آبادی را تصور کنند. 12 کودک مجروحی که سوختگی بالای 40درصد دارند، یک‌سال‌ونیم است که یک پا در شهر خود و یک پا در تهران دارند تا معالجه شوند. یکی از این کودکان توانایی مادر بودن خود را از دست داده است. پدران دانش‌آموزان شین‌آبادی در مسیر رفت‌وآمد به تهران و پرستاری از کودکانشان شغل خود را از دست داده‌اند. خبری از مستمری دانش‌آموزان نیست. خانواده‌ها از وضعیت درمانی کودکان خود ناراضی‌اند. دیه پرداختی به آنها، یوم‌الادا نیست و در کنار همه این موارد ضرر و زیان معنوی حاصل از این اتفاق که در یک محیط دولتی صورت گرفت، زندگی آنها را مختل کرده است.

با این حال اما دولت تدبیر و امید در رابطه با کودکان شین‌آبادی در موضع انفعال قرار گرفته است. به خصوص وزارت آموزش‌وپرورش و شخص وزیر آموزش‌وپرورش که پس از آنکه خانواده‌ها بارها پشت در اتاق او منتظر آقای وزیر بودند، معاون او به جمع خانواده‌ها آمده و غیر از وعده‌های بی‌اساس، کمکی به حل مشکلات خانواده‌های این دانش‌آموزان آسیب دیده نشده است. انفعال آموزش‌وپرورش در مقابل دانش‌آموزان شین‌آبادی حالا به بالاترین حد خود رسیده است. به‌طوری‌که وزیر آموزش‌وپرورش در حاشیه مراسم روز خبرنگار، در خصوص مستمری دانش‌آموزان شین‌آبادی، اظهار کرد: برای دانش‌آموزان شین‌آبادی چندین جلسه داشتیم و در دولت هم مطرح کردیم و بحث بیمه آنها به وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی بازمی‌گردد؛ البته در بحث تحصیل و تدریس آنها از قبل همکاری داشتیم و وظیفه خود می‌دانیم. این اظهارات بی‌سابقه از سوی آموزش‌وپرورش در دولت تدبیر و امید در شرایطی است که براساس صورت‌جلسه‌ای در هیات دولت که به امضای نمایندگانی از وزارت آموزش‌وپرورش، وزارت تعاون، وزارت بهداشت و نماینده دولت رسیده است، دو وزارتخانه آموزش‌وپرورش و وزارت تعاون با دریافت 10میلیاردریال موظف شده‌اند، این بودجه را به کلی صرف هزینه‌های معیشت و سایر هزینه‌های کودکان حادثه‌دیده شین‌آبادی کنند. در صورتی که وزیر آموزش‌وپرورش صراحتا از مسوولیت خود شانه خالی می‌کند و آن را به وزارت تعاون می‌سپارد.

نکته حایز اهمیت دیگر این است که وزیر آموزش‌وپرورش در جمع خبرنگاران مدعی شده است «در بحث تحصیل و تدریس آنها از قبل همکاری داشتیم و وظیفه خود می‌دانیم.» این در حالی است که همین مسوولیت اندک از سوی آموزش‌وپرورش یعنی تحصیل دانش‌آموزان شین‌آبادی مورد غفلت قرار گرفته و یکی از والدین دانش‌آموزان شین‌آبادی در این‌باره می‌گوید: «در مجموع دانش‌آموزان ما طی یک سال اخیر کمتر از دوماه در معرض آموزش بوده‌اند و در تمامی روزهایی که در تهران بودند یک معلم نیز برای تدریس به دانش‌آموزان در هتل فرهنگیان محل اقامت ما حضور نداشته است.»

شین‌آبادی‌ها: دولت قبل توجه بیشتری به ما داشت
کم‌توجهی مسوولان وزارت آموزش‌وپرورش به دختران شین‌آبادی و خانواده‌های آنها در شرایطی است که خانواده‌های دانش‌آموزان نسبت به عملکرد مسوولان آموزش‌وپرورش در دولت قبل نیز انتقاد داشتند اما حالا شرایط به شکلی شده که معتقدند «دولت قبل توجه بیشتری به آنان داشت.» یکی از پدران دانش‌آموزان شین‌آبادی در این‌باره به «شرق» می‌گوید: «ما خیلی به حضور دولت آقای روحانی امیدوار بودیم، در اوایل اوضاع خوب بود اما همینطور که گذشت بی‌توجهی‌ها به ما بیشتر شد و حالا جوری شده که به دولت قبل امیدوار شده‌ایم. ما به دولت جدید امیدوار بودیم اما ناامیدی بعد از امیدواری خیلی بد است و می‌خواهیم ما را ناامید نکنند.»
وزیر بهداشت: آموزش‌وپرورش مسوول بیمه شین‌آبادی‌هاست
وزیر آموزش‌وپرورش درحالی مسوولیت بیمه دانش‌آموزان شین‌آبادی و پیگیری آن را متوجه خود نمی‌داند، که وزیر بهداشت، به استناد مصوبات یکی از جلسات هیات‌دولت، این مسوولیت را متوجه وزیر آموزش‌وپرورش می‌داند. سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی، در این‌باره می‌گوید: «چندماه پیش که بچه‌های شین‌آباد و خانواده‌هایشان آمده بودند و به بازدید رییس دفتر رییس‌جمهور از آنان منجر شد، موضوع بچه‌های شین‌آبادی در هیات دولت مطرح شد، آنجا وزارت بهداشت خواهش کرد بیمه‌ای کامل برای این بچه‌ها پیش‌بینی شود؛ هم برای درمان آنها، هم برای معیشت آنان و هم برای اشتغال و سایر مسایل و هزینه‌های آنان و آنجا ما اعلام آمادگی کردیم یا ما یا وزارت آموزش‌وپرورش مسوولیت این بیمه را برعهده بگیریم که مصوب شد آموزش‌وپرورش که این حادثه در مجموعه آن وزارتخانه اتفاق افتاده است، متصدی همه امورات آنها ازجمله بیمه شود. موضوع درمان آنها در کنار سایر مشکلاتی که دارند فعلا با تصمیم دولت برعهده وزارت آموزش‌وپرورش است.»
باید از آموزش‌وپرورش گزارش خواست
او در پاسخ به این سوال که به‌نظر شما عملکرد آموزش‌وپرورش تا امروز کافی بوده؟ می‌گوید: «چهارماه پیش که این قضیه دانش‌آموزان مطرح شد هنوز صراحتا تصمیمی گرفته نشده بود و باید از آنها گزارش خواست که در این مدت چه کارهایی برای دانش‌آموزان انجام داده‌اند، آیا آن بیمه انجام شده است، آیا اعتبارات آن تامین شده است یا اگر این بچه‌ها باز مشکلی دارند و باید بیایند تهران و باقی مشکلاتی که ناشی از اتفاقی بوده است که آن بچه‌ها، هیچ گناهی در آن حادثه نداشته‌اند و زندگی خودشان و خانواده‌شان به دلیل بی‌توجهی مسوولان وقت به آتش کشیده شده است.» وزیر بهداشت‌ودرمان در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا نیاز به اعزام دانش‌آموزان شین‌آبادی برای مداوا به خارج از کشور هست؟ می‌گوید: «من فکر می‌کنم که خانواده‌ها باید به پزشک‌های ایرانی اعتماد کنند و اگر بیفتند در این مسیر آرامش خوبی نخواهند داشت. معمولا خانواده‌های این دانش‌آموزان به اعزام به خارج از کشور فکر نمی‌کنند و امکان دارد این وسط واسطه‌گری‌های غیردلسوزانه این مطالبه‌ها را در خانواده‌ها ایجاد کرده باشد، با این حال کاری که در ایران می‌شود تقریبا مترادف است با کاری که در مراکز درمانی در خارج از کشور صورت می‌گیرد مضاف بر اینکه رفت‌وآمد آنها مشکلات روحی و روانی زیادی برای آنان ایجاد می‌کند. ما در زمینه جراحی پلاستیک پزشکان و جراحان حاذق زیادی داریم و به دلیل اینکه این دانش‌آموزان عمل‌های طولانی می‌خواهند و بعد از هر عمل تا مدت زیادی باید تحت‌نظر باشند، صلاحشان این است که داخل کشور باشند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا