افزایش عمر انسان موضوعی است که همواره دانشمندان تحقیقات زیادی را در این راستا انجام داده و برای آینده ی این تحقیق نیز سرمایه گذاری های زیادی انجام گرفته است . در این میان همه ما کم یا زیاد با خواص جادویی و دارویی ادویه آشنایی چندانی داریم چرا که در فرهنگهای مختلف گیاهان متعددی جهت طعم دادن به غذاهای مختلف به کار میرود و شاید راز تفاوت عمده در طعم غذاها در ملل مختلف علاوه بر نحوه پخت، به طور عمده به ادویهجات به کار رفته در آن ها مربوط میشود.
افزایش عمر انسان اگر چه به صوت قطعی با تغذیه ارتباطی نزدیک دارد اما برخی از خوردنی ها می تواند در تداوم این امر کمک کند . بنابراین به اعتقاد محققان افزودن ادویه های تند به غذایی که مصرف می کنید ممکن است در طول عمر بیشتر شما نقش داشته باشد. بنابراین نتایج مطالعه ای جدید، خوردن غذاهای تند ممکن است با کاهش خطر مرگ زودرس ارتباط داشته باشد. با این وجود، کارشناسان اعلام کرده اند که برای تایید این مساله به انجام پژوهش های بیشتر نیاز است.
پژوهشهایی در دانشگاه هاروارد به رهبری “لو چی” استادیار این دانشگاه و با حضور تقریبا ۵۰۰ هزار نفر در چین انجام شد، این پرسش با شرکت کنندگان مطرح شد که هر چند وقت یک بار غذاهای تند و ادویهدار مصرف می کنند. دامنه سنی شرکت کنندگان در زمان آغاز مطالعه بین ۳۰ تا ۷۹ سال بود و پژوهشگران به مدت هفت سال آنها را زیر نظر داشتند که طی این مدت ۲۰۰ هزار نفر فوت کردند.
این محققین در مطالعات و یافته های خود دریافتند افرادی که در این مطالعه حضور داشته و یک یا دو روز در هفته غذاهای تند مصرف می کردند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در هفته غذای تند می خوردند، ۱۰ درصد احتمال کمتری داشته است طی روند مطالعه جان خود را از دست بدهند.
افزون بر این، افراد حاضر در این مطالعه که سه روز یا بیشتر در هفته غذاهای تند مصرف می کردند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در هفته غذای تند می خوردند، ۱۴ درصد احتمال کمتری داشته است طی مطالعه فوت کنند.
“لو چی”، استادیار این دانشگاه هاروارد و مولف ارشد این تحقیق، به رغم نتایج کسب شده، مطالعه صورت گرفته مبتنی بر مشاهدات بوده است و برای بیان این که بین خوردن غذای تند و نرخ مرگ و میر کمتر رابطه علت و معلولی وجود دارد، هنوز زود است. ما قطعا نیازمند داده های بیشتر از جمیعت های دیگر هستیم.
لازم است بدانید که پژوهشگران به طور دقیق نمی دانند مصرف غذاهای تند چرا ممکن است با کاهش نرخ مرگ و میر در ارتباط باشد، اما مطالعات پیشین روی سلول ها و حیوانات مکانیزم های احتمالی مختلفی را ارائه کرده اند. به عنوان مثال، مصرف غذاهای تند می تواند موجب کاهش التهاب، بهبود تجزیه چربی در بدن و تغییر ترکیب باکتری های روده شود.
پژوهش های انجام شده اخیر، پژوهشگران از شرکت کنندگان درباره مشخص کردن منابع اصلی ادویه هایی که به طور معمول استفاده می کنند، پرسش کردند که به آنها اجازه می داد بین فلفل چیلی تازه، فلفل چیلی خشک شده، سس چیلی و روغن چیلی انتخاب کنند. فلفل چیلی تازه و خشک شده انواع متداول ادویه مورد استفاده افرادی بوده است که حداقل یک بار در هفته غذای تند مصرف می کردند.
با این حال محققان نسبت به این مساله که مصرف غذاهای تند می تواند اثر مفید بر سلامت انسان و نرخ مرگ و میر پایین داشته باشد، کاملا مطمئن نیستند. بر همین اساس، پژوهش های بیشتر در این زمینه نیاز است تا مشخص شود آیا مصرف غذای تند پتانسیل بهبود شرایط سلامت و کاهش نرخ مرگ و میر به صورت مستقیم را دارد یا صرفا یک نشانگر از سایر عوامل رژیم غذایی و سبک زندگی است.