گوناگون

خواص باکتری‌ کشی برگ‌های به‌لیمو

پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: اسانس به‎لیمو، دارای خواص باکتری‌کشی و حشره‌کشی است.

حامد نظری در گفت‎وگو با ایسنا، اظهار کرد:
به‎لیمو در درمان سوء هاضمه، نفخ، دردهای عصبی، سردردهای یک طرفه، سرگیجه و
علائم سرماخوردگی استفاده می‎شود.

وی اضافه کرد: همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی برای خوشبو و معطر
کردن گوشت، ماهی، انواع مربا، پوره و… به کار می‌رود. اسانس به‎لیمو در
صنایع عطرسازی و تهیه ادکلن کاربرد دارد.

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی ادامه داد: برگ و سرشاخه گلدار این گیاه، محرک،
ضد تشنج، پایین آورنده درجه گرما (تب) در بیماری‌های گوناگون بوده و از برگ
این گیاه مانند بادرنجبویه در رفع درد معده، تپش قلب، احساس صداهای مبهم
در گوش، حالات عصبی و خستگی‌های روحی- روانی استفاده می‎شود.

نظری تصریح کرد: این گیاه را از نظر تقویت معده، باید در ردیف بهترین
داروها قرار داد و بهتر است همیشه به صورت دم کرده مانند چای مصرف شود.

وی گفت: مصرف به‎لیمو همچنین باعث تقویت حافظه می‌شود و دهان شویه برگ‌های
آن برای جلوگیری از پوسیدگی دهان مؤثر است. همچنین می‌توان پودر برگ‌های
خشک شده آن را به بستنی اضافه کرد و برگ‌های خشک شده‌ آن می‎توانند سال‌ها
عطر و بوی خوش خود را حفظ کنند.

این پژوهشگر افزود: به منظور تهیه آب آشامیدنی مطبوع (تیزان) باید 5 تا 10
گرم برگ به‎لیمو در 500 میلی‌لیتر آب ریخته شود، همچنین جهت مصرف همراه غذا
یا به صورت دم کرده، یک تا 2 قاشق مرباخوری از برگ تازه در یک فنجان آب
ریخته و 2 تا 5 فنجان در روز مصرف شود.

نظری یادآور شد: اسانس دارای اثر ضد باکتری بویژه بر روی میکروب‌های فلور دندان و بطور عمده انواع گرم مثبت مؤثر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا