دریافت سیگنال های عجیب از فضا این بار در حالی خبر ساز شده که این سیگنال ها بصورت تکرار شونده وجود دارند. در ادامه به بررسی علمی این موضوع می پردازیم.
دانشمندان اخیرا به این موضوع پی بردهاند که «انفجارهای رادیویی سریع» (FRB) مرموز که از اعماق فضا به زمین میرسند، با یک الگو تکرار میشود. محققان فعال در زمینه انفجارهای سریع رادیویی، متوجه شدند که ظاهرا یک انتشار خاص در یک چرخه در حال تکرار است. دانشمندان امیدوارند که با استفاده از این الگو، به اطلاعات بیشتری از این FRB دست پیدا کنند.
در حال حاضر دانشمندان از نحوه ایجاد این انفجارهای رادیویی سریع بیاطلاع هستند، اما میدانند که این انفجارهای بسیار کوتاه ولی فوقالعاده قدرتمند از یک قسمت ناشناخته و قدرتمند در جهان منتشر میشود.
این انفجارها برای مدت زمان ۹۰ روز رخ میدهند و سپس برای ۶۷ روز خبری از آنها نیست. این الگو در چندین سال تکرار شده و به یک دوره ۱۵۷ روزه پی بردهایم. الگوهای طولانی میتوانند نشاندهنده این موضوع باشند که این انفجارها با حرکت چرخشی و مداری یک ستاره عظیم، یک ستاره نوترونی یا یک سیاهچاله مرتبط است.

سرپرست تحقیق جدید، «Kaustubh Rajwade» از دانشگاه «منچستر» پیرامون نتایج بدست آمده، اعلام کرده:
«نتیجه هیجانانگیزی است چون دومین سامانهای است که در آن فعالیت انفجاری را به صورت متناوب مشاهده کردهایم. شناسایی تناوب، یک قید مهم درباره منشاء انفجارها ایجاد میکند.»
انفجارهای رادیویی سریع برای اولین بار در سال ۲۰۰۷ کشف شدند و در ابتدا تصور میشد که تنها یک بار رخ میدهند. سپس در سال ۲۰۱۶ دانشمندان موفق به شناسایی «FRB 121102» شدند. محققان در جدیدترین تحقیق، با استفاده از تلکسوپ در رصدخانه «جودرل بانک» منشاء انفجارها را مطالعه کردند. تلکسوپ این رصدخانه امکان نظارت منظم در یک دوره طولانی را فراهم میکند.
یکی از افرادی که با استفاده از تلکسوپ «MeerKAT» روی FRBs در آفریقای جنوبی تحقیق میکند، اعلام کرده:
«این نتیجه به نظارت منظم فراهم شده توسط تلسکوپ لاول وابسته است و مواردی که کشف نشدهاند نیز به اندازه وقایع شناسایی شده، مهم هستند.»
منبع: independent