Mihanpostآشپزيپیشنهاد سردبیرعکسگردشگری

ناسی لماک غذای ملی و محبوب مالزی و مورد علاقه گردشگران

ناسی لماک یکی از محبوب ترین غذاهای مالزی است که به عنوانن غذای ملی این کشور نیز شناخته می شود. در این مطلب شما را بیشتر با این غذا آشنا خواهیم کرد.

دسترسی آسان به سرفصل نوشته ها

برنج نارگیلی ای که در گوشه ای از بشقاب قرار گرفته، دانه ها، تخم مرغ آبپز و تکه های ماهی بشقاب ملی غذایی مالزی یعنی همان ناسی لماک را تشکیل می دهند. ناسی لماک از آن دسته غذاهای ساده ایست که بر سر میز مالزیایی ها زیاد دیده می شود.

جالب است بدانید که مجله تایم غذای ملی مالزی “ناسی لماک” را به عنوان یکی از ۱۰ صبحانه بین المللی سالم در جهان انتخاب کرده است. همچنین تایم در توضیح این غذا نوشته: برنجی که در این غذا به کار برده می شود، موجب تامین نیاز بدن افراد به منگنز، پروتئین و کربوهیدرات می شود و فلفل موجود در آن هم به بهبود عملکرد متابولیسم کمک خوبی می کند.

ناسی لماک

داستان غذای ناسی لماک به عنوان یکی از غذاهای مزرعه داران شروع شد، کار کردن های طولانی بر روی مزرعه به این معنا بود که باید غذایی در کار باشد که هم مغذی و هم خوشمزه باشد. برنج، روغن و ماهی هم می توانست ایده ی خیلی خوبی برای این منظور باشد و این گونه بود که داستان ناسی لماک شروع شد… البته نگاهی دقیق تر به مواد تشکیل دهنده ی این غذا کاملا شما را متوجه می کند که چرا این غذا تا این اندازه توانسته جای خود را در بین محلی ها باز کند.

مواد لازم برای ناسی لماک:

  • برنج دانه بلند :۳ پیمانه
  • شیر نارگیل :۲۰۰ میلی لیتر
  • آب :۲۰۰ میلی لیتر
  • زنجبیل :یک تکه ۲ سانتیمتری
  • گوشت گوساله :۲۰۰ گرم
  • کنجد برای تزیین :به مقدار لازم
  • نمک:به مقدار لازم
  • تخم مرغ آبپز :۱ عدد
  • مغز آجیل :به مقدار لازم

برنج سانتان

برنج یکی از اصلی ترین مواد تشکیل دهنده ی این غذای ملی در مالزی است. در این غذا از برنج ساده ی سفیدی استفاده می شود که با شیره ی نارگیل ترکیب و بخارپز می شود تا احتمال سوختن آن پایین بیاید. شیره ی نارگیل یا همان سانتان همان لماک است که با کمی زنجبیل قاطی می شود و طعم بسیار لطیفی می گیرد.

ناسی لماک

طرز تهیه ناسی لماک

به منظور تهیه ناسی لماک می بایست دو بار برنج را بشویید و آبکش کنید. سپس بقیه مواد را که عبارت از شیر نارگیل، آب، زنجبیل و نمک است را درون قابلمه می ریزید و حرارت می دهید.
زمانی که آب داخل ظرف بخار شد، آن را از روی گاز بردارید و ۵ دقیقه کنار بگذارید تا سرد شود. این غذا با مغز خشکبار بوداده، تخم مرغ آبپز و ادویه فراوان مالزیایی سرو می شود.

البته ادویه هایی که در  ناسی لماک استفاده می شود هم با گذشت زمان کمی تغییر کرده و برای مثال ممکن است یک خانواده آن را کمی متفاوت تر نسبت به خانواده ی دیگر درست کند. مثلا در ناسی لماک چینی از گوشت هایی به غیر از گوشت گاو و گوساله استفاده می شود و یا نوع هندی آن شامل ناس لماکی است که در برگی های درخت موز قرار می گیرد و سس سمبل آن هم با ادویه های دیگری ترکیب می شود. اما مطمئن باشید هر نوع آن را که امتحان کنید به اندازه ای از آن لذت می برید که احتمالا یکی از غذاهای ثابت میزهای خانه ی خودتان هم می شود!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا