گوناگون

واکنش آمریکا و انگلیس به نتایج انتخابات هند/وعده”نارندرا مودی”برای بهبود اوضاع اقتصادی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، حزب ملی گرای بهاراتیا جاناتای هند پس از پیروزی قاطع “نارندرا مودی” از رهبران تندرو این کشور در انتخابات پارلمانی هند که بزرگترین پیروزی این حزب پس از 30 سال است، با اشاره به اینکه “فصل جدیدی” در راه است، وعده بهبود اوضاع اقتصادی کشورش را داد.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که نتایج اولیه انتخابات پس از شش هفته ماراتن انتخاباتی نشان داد حزب بهاراتیا جانانا (BJP) به رهبری مودی از سال 1984 برای اولین بار توانست تنها حزبی باشد که اکثریت را در پارلمان به دست آورد.

در همین رابطه کاخ سفید با اشاره به استقبال آمریکا از نتایج انتخابات هند از تصمیم واشنگتن برای دعوت نخست وزیر آتی این کشور به آمریکا در روزهای آتی و همچنین گفتگوی تلفنی باراک اوباما رئیس جمهوری این کشور با نارندرا مودی رهبر حزب ملی‌ گرای بهاراتیا جاناتا در پی کسب اکثریت کرسی های پارلمان خبر داد.

جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز از تصمیم واشنگتن برای گسترش همکاریهای دوجانبه با دهلی نو بر اساس ارزشهای دموکراتیک خبر داد.

یادآور می شود اوباما در جریان سفر سال 2010 مانموهان سینگ نخست وزیر کنونی هند به آمریکا تلاش بسیاری را برای گسترش روابط دوجانبه کرد، اما در پی بازداشت یک دیپلمات هندی در نیویورک و پرونده وی در رابطه با سوء رفتار با یک خدمه روابط دهلی نو واشنگتن خدشه دار شد.

IMG11551109

از سوی دیگر دیوید کامرون نخست وزیر دولت ائتلافی انگلیس به نارندرا مودی به دلیل پیروزی قاطع در انتخابات پارلمانی بزرگ هند و نتیجه انتخابات شانزدهمین دوره مجلس نمایندگان هند (لوک سابا) تبریک گفت.

سونیا گاندی رهبر حزب حاکم کنونی “کنگره” نیز ضمن تبریک به پیروزی ملی گرایان هند پیروزی و شکست را دو بخشی از دموکراسی خواند و گفت به تصمیم مردم احترام می‌ گذاریم و مسئولیت شکست حزبم را می پذیرم.

میزان مشارکت مردمی هند در انتخابات که حزب راستگرای بی جی پی با کسب 278 کرسی از 543 کرسی مجلس به عنوان برنده و حزب کنگره با 42 کرسی به عنوان بازنده معرفی شدند، 67 درصد عنوان شد.

انتخابات شانزدهمین دوره مجلس هند در 9مرحله در فاصله 7 آوریل (18 فروردین) الی 12می (22 اردیبهشت) برگزار شد و بیش از 534 میلیون تن ازحدود 814 میلیون نفر واجد شرایط آرای خود را به صندوق ها انداختند.

در جریان این انتخابات که پرهزینه ترین انتخابات در جهان پس از انتخابات سال 2012 آمریکا معرفی شده است، شانزدهمین پارلمان جدید در پی اعلام نتایج و پایان فعالیت پانزدهمین دوره “لوک سبها” در 31 می تشکیل می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا