Mihanpostآشپزيپیشنهاد سردبیرگردشگری

فسنجان یزدی یا متنجیه یکی از لذیذترین غذاهای سنتی یزد

غذاهای محلی یکی از گزینه هایی است که برای بسیاری از گردشگران جذاب است یکی از لذیذترین این نوع غذاها فسنجان یزدی یا متنجیه است. در ادامه با میهن پست همراه می شوید.

یزد یکی از زیباترین شهرهای کشور است که خصوصیات منحصر به‌ فرد زیادی دارد که غذاهای محلی  خاص از جمله ویژگی‌ های خوشمزه آن است. در این مژلب قصد معرفی یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای محلی یزدی به نام متنجیه یا فسنجان یزدی را داریم، پس با ما در ادامه همراه باشید.

فسنجان یزدی یا متنجیه

اکثر افراد به هنگام مسافرت علاقه دارند که برای صرف غذا بجای انتخاب غذاهای همیشگی همچون کباب و جوجه و یا فست فودها ترجیح می دهند تنوعی به وعده غذایی خود داده و غذای محلی آن شهر را تجربه کنند.

جالب است بدانید این غذاهای سنتی ایرانی بواسطه مواد اولیه ای که در هر استان وجود دارند شکل گرفته اند و بسته به وجود مواد اولیه غذای هر استان با استان دیگر متفاوت است. غذاهای سنتی در میان ایرانیان محبوبیت زیادی دارند. فرقی نمی‌کند در کجای کشورمان ساکن باشید، درهرحال لذت و طعم غذاهای سنتی مناطق دیگر می‌تواند شما را سر ذوق بیاورد و سفره‌هایتان را رنگین کند.

از آنجایی که کشور عزیزمان ایران دارای جاهای دیدنی زیادی است به همین خاطر گردشگران زیادی به کشورمان سفر میکنند و بدون شک هر گردشگر برای یک بار هم که شده است طعم دستپخت آشپزی ایرانی را امتحان کرده است. متنجیه یا فسنجان یزدی  یکی ازین غذاهای محلی است که با یکبار امتحان کردنش قطعا به یکی از طرفداران پرو پا قرص آن تبدیل می شوید. فسنجان یزدی در کنار طعم عالی و خوشمزه ی خود، با توجه به مواد مصرفی داخل آن بسیار مفید و سالم است.

متنجیه از چه موادی تشکیل میشود؟

پایه ی اصلی فسنجان یزدی گردو و بادام است. این غذای اصیل و خوشمزه را هم میتوان با گوشت سفید و هم گوشت قرمز تهیه کرد. چغندر، به ، سیب یا آلو میوه هایی است که میتوان در فسنجان یزدی استفاده نمود.

رب انار، برگه زردآلو، پیازداغ و انواع ادویه ها دیگر مواد این غذا را تشکیل می دهند. که هرکدام دارای فواید و خواص ویژه ای هستند.

خواص متنجیه

فسنجان یزدی یا متنجیه دارای خواص فراوانی است که برخی از آنها را برایتان شرح خواهیم داد.

فسنجان یزدی بسیار خون‌ ساز، تقویت‌ کننده بدن، یک غذا با طبع بسیار گرم، مناسب برای زنان باردار و شیرده، بهترین غذا برای شب‌ های امتحان، یک غذای بسیار مناسب برای افسردگی و سردرد، سودا زدای بسیار قوی و همچنین این غذا سرشار از ویتامین‌ های A و B و C و همچنین قند و پپتید است و برای درمان بسیاری از بیماری‌ ها از جمله عفونت‌ های روده‌ ای و ورم حاد روده، اسهال مخصوصاً از نوع خونی، سوزش مجاری ادرار، تنگی نفس، سردردهای مزمن و التهاب‌ های مختلف مفید است.

مصرف به ترش یک مسهل بسیار عالی است. کسانی که از ناراحتی افسردگی رنج می‌برند نباید در مصرف آن، کوتاهی کنند. علاوه بر آن، استفاده از این میوه در درمان کلسترول، تصلب شرایین و ترومبوز خونی مؤثر است. همچنین خانم‌های باردار برای جلوگیری از سقط‌جنین به مصرف می‌کنند.

چغندر حاوی ویتامین‌های: A، B، C و عناصر: آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، پتاسیم، آرسنیک، روبیدم و از موادی مثل آلبومین، قندها، چربی و هیدرات‌کربن تشکیل شده است. چغندر به خاطر داشتن فسفر غذای خوبی برای تقویت مغز بوده و موجب تقویت حافظه و اعصاب می‌شود.

مصرف چغندر برای افرادی که به بیماری‌هایی مانند سوءهاضمه، اسهال خونی، بواسیر، سیاتیک، ورم کلیه، درد کلیه، سکته مغزی، التهاب مثانه، ضعف حافظه، ناراحتی عصبی و پوستی مبتلا می‌باشند می‌تواند مفید واقع شود. اشاره نمود

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا