به گزارش میهن پست – یک مقام مسئول در وزارت نیرو با اشاره به اضافه شدن بند جدید عوارض به قبوض برق با اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها از تخصیص وام ۵ میلیون تومانی به مشترکان خانگی برای نصب نیروگاههای برق خانگی با ظرفیت یک کیلووات خبر داد.
به نقل از مهر، در شرایط فعلی هزینه سرمایه گذاری ساخت و راه اندازی یک نیروگاه یکهزار مگاواتی حدود ۷۰۰ تا یک میلیارد دلار برآورد میشود، ضمن آنکه در کنار هزینه های بالای سرمایه گذاری میزان اتلاف انرژی نیروگاه های حرارتی در مقایسه با نیروگاه های برق بادی و خورشیدی بالا است.
هم اکنون در نیروگاههای حرارتی ۲۵ درصد برق تولیدی در زنجیره تولید، انتقال و توزیع اتلاف میشود که پیش بینی میشود با ساخت و راه اندازی نیروگاههای برق خورشیدی خانگی نرخ این اتلاف انرژی به صفر برسد.
از این رو یکی از اهداف کلان صنعت برق افزایش ظرفیت تولید برق پاک راه اندازی نیروگاههای برق خورشیدی با اولویت مشترکان خانگی و تجاری است به طوریکه علاوه بر صرفهجویی اقتصادی، میزان اتلاف انرژی هم به صفر می رسد.
به منظور اجرای این سیاست کلان با موافقت مجلس و دولت، با اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها بند جدیدی به نام اخذ عوارض فروش به قبوض برق مشترکان اضافه شده است که قرار است از محل منابع اخذ عوارض، دولت وام و تسهیلات بلاعوض در اختیار نیروگاههای برق خورشیدی منازل قرار دهد.
حمید چیتچیان وزیر نیرو هفته گذشته درباره تشویق و ترغیب مردم در استفاده از انرژیهای نو، اعلام کرد: به کسانی که به استفاده از انرژیهای نو برای تولید برق روی آورند، ۵۰ درصد تسهیلات بلاعوض برای نصب پنلهای خورشیدی بر روی بامها درنظر گرفته شده است و چنانچه مردم برق تولیدی را افزونبر مصارف خود در اختیار شبکه بگذارند، بهازای هرکیلووات ساعت ۴۴۳ تومان دریافت خواهند کرد.
مسعود خانی در تشریح جزئیات اعطای تسهیلات و وامهای بلاعوض به مشترکان برق خانگی، گفت: امسال از محل دریافت عوارض برق مصرفی مشترکان، تسهیلات استفاده از انرژی خورشیدی به ۱۲ هزار مشترک خانگی پرداخت میشود.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با اعلام اینکه سال گذشته از محل دریافت عوارض برق در مجموع یکهزار مشترک از طریق نصب پنل های خورشیدی برقدار شدند، اظهار داشت: براساس دستورالعمل تدوین شده ظرفیت پنل های خورشیدی برای مشترکان از یک کیلووات تا ۲۰ و ۵۰ کیلووات می تواند متغیر باشد.
مجری طرح های عوارض برق توانیر با یادآوری اینکه سال گذشته در راستای ترویج استفاده از انرژیهای نو، پنل های خورشیدی برای مساجد و مدارس به صورت رایگان نصب شد، تصریح کرد: در این راستا ۱۰۰ درصد هزینه نصب سیستم خورشیدی برای مساجد و مدارس از محل عوارض برق تامین شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته از همین محل برای تعدادی از دستگاههای اجرایی، نیروگاههای خورشیدی فتوولتاییک نصب شد، بیان کرد: سال ۹۲ در مجموع ۷٫۱ مگاوات نیروگاه خورشیدی در مجموع برای یک هزار مشترک که عمدتا مشترکان مربوط به مساجد، مدارس و دستگاه های اجرایی و اداره ها بودند، نصب شد.
مجری طرح های عوارض برق توانیر در تشریح برنامه های سال جاری اجرای این طرح، توضیح داد: براساس برنامه تدوین شده در سال جاری، تصمیم برآن است که تا حد امکان نیروگاههای خورشیدی برای مشترکان خانگی نصب شود که درهمین راستا نیز نصب نیروگاه خورشیدی برای ۱۲ هزار مشترک هدفگذاری شده است.
به گفته وی براساس این برنامه، نیروگاهها تا ظرفیت یک کیلووات برای مشترکان خانگی نصب خواهد شد و ۵۰ درصد از هزینه آن نیز تا سقف ۵٫۵ میلیون تومان از محل عوارض برق پرداخت میشود.
به گزارش مهر، در حال حاضر به طور متوسط سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر در کشور تولید میشود که باید این ظرفیت تا پایان برنامه پنجم به بیش از ۲ برابر افزایش یابد و ۵ درصد سهم تولید برق کشور از محل انرژی های نوتامین شود.