به گزارش میهن پست – نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی معتقد است که اگر دولت نقدپذیر باشد الفاظی را که بازتاب خاصی دارند به کار نخواهد برد.دکتر محمد کرمیراد درباره نحوه مواجهه دولت با نقد، اظهار کرد: ممکن است بعضی انتقادات گاهی دولتمردان را عصبانی کند اما بهتر است که با انتقادات به گونهای برخورد شود تا شایستگی دولتمردان را در افکار عمومی بیشتر نمودار کند. اگر دولت نقدپذیر باشد الفاظی را که بازتاب خاصی دارند به کار نخواهد برد مثل بحث جهنم و بهشت که باعث واکنشهای منفی میان اقشار مختلف و رسانههای داخلی و خارجی شد.
وی با بیان اینکه اگر حتی به انتقادات مخرب پاسخ داده شود بد نیست، افزود: ممکن است نقد مخربی صورت گیرد. من پاسخ ندادن را زیاد نمیپسندم اما جوابها به انتقادات باید آنقدر مستدل و محکم باشند تا منتقدین قانع شوند. اگر پاسخ مستدل و واقعی وجود دارد یا در پس پرده مسائلی است که باید چارچوب نظام حفظ شود و به کلیات منافع ملی آسیب نرسد بیان حقایق میتواند مفید باشد.
این نماینده دوره هشتم مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: یکی از آموزههای دینی ما شنیدن مطالب خوب و استفاده از آنهاست. بحث نقد هم در قرآن، روایات و بیانات مقام معظم رهبری انجام شده است. اگر نقد منصفانه، صحیح و اصولی باشد و به دنبال آن راهکار مناسبی ارائه شود میتواند در جهت توسعه و پیشرفت موثر باشد. نقد در هر دستگاهی منشأ تحول و پویایی خواهد بود. رهبر معظم انقلاب هم به نقد مشفقانه و منصفانه توصیه کردهاند.
وی اضافه کرد: در کشور ظرفیتهایی مثل تریبون نماز جمعه، مجلس، رسانه ملی و سایتها وجود دارند که میتوانند نقاط ضعف را مطرح کنند و دولت اگر میخواهد سرمنشاء تحولات و رفع مشکلات باشد میتواند از چنین ظرفیتهایی استفاده کند و نقاط ضعفش را برطرف نماید. مشی ما هم همکاری صمیمانه، رصد هوشمندانه و نقد منصفانه است.
این نماینده دوره هشتم مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نقد در فضای دیپلماسی میتواند به مذاکرهکنندگان کمک کند، افزود: از زمانی که رهبر انقلاب درباره تیم مذاکره سخن گفتند امیدوار و مطمئن بودم که مذاکرهکنندگان سر سوزنی از منافع ملی کوتاه نمیآیند. به فرمایش رهبری اگر خوشبینانه نگاه کنیم خواستههایمان تحقق پیدا میکند و اگر هم مذاکرات به نتیجه نرسد همه خواهند فهمید که طرف مقابل صادق نبوده است با این حال میتوان در همین فضا هم اگر نقطه ضعفی دیده میشود بیان کرد اما الان فضا بسته شده ولی بهتر است در مورد مذاکرات اجازه دهند تا انتقادات مطرح شود چون میتواند به تیم مذاکرهکننده کمک کند تا نقاط ضعف خود را پوشش دهد و به منافع ملی در مذاکرات برسد.
کرمیراد همچنین تصریح کرد: دولت باید ظرفیت خود را بالاتر ببرد و به فرمایش رهبری گاهی ممکن است نقدها منصفانه نباشد و بعضی اوقات هم نباید به صحبتهای مخرب توجه کرد اما زمانی که مثلا مجلس نقد به عملکرد وزیر علوم دارد میتوان به انتقادات توجه کرد. از آن طرف هم باید نقاط قوت دیده شود مثل وزارت بهداشت که به تحلیل من در این مدت بسیار خوب کار کرده است. باید هر دو طرف ماجرا ظرفیت خود را بالا ببرند تا با گفتوگو کردن نقاط ضعف را برطرف کنند.
این نماینده دوره هشتم مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: فصلالخطاب همه بحثها فرمایشات مقام معظم رهبری است که خیرخواهانه همیشه فرمودهاند که باید فضای نقد منصفانه و پاسخ باز باشد و اخلاق اسلامی رعایت شود. شایسته یک والی و بزرگ در نظام اسلامی هم این است که طبق سیره اهل بیت (ع) پاسخ انتقادات را واقعی و مستدل بدهد تا الگوی اخلاقی برای سایرین باشد.