Mihanpostپیشنهاد سردبیرهوش مصنوعی

وعده جنجالی ایلان ماسک برای پیوند چیپ هوش مصنوعی به مغز انسان

وعده جنجالی ایلان ماسک برای پیوند چیپ هوش مصنوعی به مغز انسان  در حالی مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است که به گفته او دستگاهی که مغز انسان را به یک رایانه متصل می‌سازد، احتمالا اواخر امسال برای اولین بار در مغز کار گذاشته خواهد شد.

آیا پیوند چیپ هوش مصنوعی به مغز انسان شدنی است ؟

ایلان ماسک بنیانگذار استارتاپ نورالینک Neuralink معتقد است که اتصال مغز انسان به رایانه‌ها می‌تواند به انسان‌ها کمک کند که به ناتوانایی‌ها و آسیب‌های خود غلبه کنند و در نهایت با هوشمندترین هوش‌های مصنوعی هم رقابت کنند. بنابر گزارش‌ها این استارتاپ قصد دارد با ساخت تراشه‌های رایانه‌ای قابل کاشت در داخل مغز انسان، مرز بین بشر و ماشین را کم‌ رنگ‌تر کند.

ایلان ماسک اعلام کرد شرکت نورولینک تا سال آینده ایمپلنت مغزی آماده می‌کند که مغز انسان را به رایانه متصل می‌کند.

به‌نظر می‌رسد رویای ایلان ماسک برای مرتبط کردن مغز انسان به رایانه‌ها به‌زودی به واقعیت تبدیل می‌شود. مدیر ارشد اجرایی شرکت نورولینک در یک پادکست اعلام کرد نسخه‌ای از ایمپلنت مغزی را تا یک سال دیگر آماده می‌کند. ماسک در ادامه توضیح داد این فرآیند شامل برداشتن تکه‌ای جمجمه است. در مرحله بعد روبات‌ها الکترودهایی که شبیه رشته‌هایی بسیار باریک هستند را در مغز فرد قرار می‌دهند.

پس از این عملیات فقط جای زخم کوچکی روی سر فرد باقی می‌ماند. او در این باره گفت: ما هنوز این فناوری را روی انسان‌ها آزمایش نمی‌کنیم. اما تصور نمی‌کنم آزمایش آن روی انسان‌ها در آینده دور انجام شود.این درحالی است که ماسک در ماه فوریه در توییتی اعلام کرد نورولینک طرح اولیه ایمپلنت را ارتقا داده است. به گفته ماسک قطر این دستگاه حدود یک اینچ و مشابه یک ساعت هوشمند است. ایلان ماسک در سال ۲۰۱۶ میلادی نورولینک را تاسیس کرد. این شرکت رشته‌های انعطاف‌پذیر کوچکی طراحی می‌کند که ۱۰ بار نازک‌تر از موی انسان هستند.

پیوند چیپ هوش مصنوعی به مغز انسان

گفته می‌شود این تراشه حس لامسه کاربران را بازیابی می‌کند. این پردازنده سیگنال‌های پیچیده‌ای را رمزگشایی می‌کند که در داخل مغز انسان شکل گرفته‌اند؛ سپس تراشه آن‌ها را به اعداد تبدیل می‌کند تا بتواند این سیگنال‌ها را پردازش کند. در نتیجه شخصی که این تراشه در مغز وی کار گذاشته می‌شود، امکان کنترل کردن عملکرد عضلات بدن را پیدا می‌کند.

در ماه ژوئیه سال گذشته اعلام شد که این فناوری به یک میمون اجازه داده است با مغز خود یک رایانه را کنترل کند.

به این ترتیب امید است که فناوری مذکور در بیمارانی آزمایش شود که دچار آسیب‌های مغزی یا نخاعی هستند و یا به طور مادرزادی دچار نقص هستند که در ابتدا قرار بود این کار تا آخر سال ۲۰۱۹ میلادی انجام شود که میسر نشد و ایلان ماسک به تازگی اعلام کرد که امسال این دستگاه تکمیل خواهد شد.

در نهایت، فناوری استارتاپ نورالینک برای جبران بخش‌های از دست رفته مغز به دلیل بروز تصادف، سکته مغزی و یا نقص‌های مادرزادی به کار گرفته خواهد شد. در واقع این فناوری، این پتانسیل را دارد که عملکردهای مغزی و حرکتی را بازیابی کند.

با وجودی که هدف اولیه ساخت این دستگاه، کمک به این بیماران است، ولی ماسک گفته که هدف نهایی آن برای همگام سازی انسان با هوش مصنوعی است که به معنای واقعی کلمه از انسان سریع‌تر فکر می‌کند.

استارتاپ نورالینک

استارتاپ نورالینک یک شرکت عصب فناوری neurotechnology آمریکایی است که توسط ایلان ماسک در سال ۲۰۱۶ تأسیس و در سال ۲۰۱۷ کار خود را آغاز کرد. دفتر مرکزی این استارتاپ در سانفرانسیسکو است. از زمان تأسیس، چندین دانشمند عصب شناس از دانشگاه‌های مختلف در آنجا مشغول به کار هستند.

در سال ۲۰۱۷ سایتی به نام ویت بات وای Wait But Why گزارش داد که این استارتاپ قصد دارد دستگاه‌هایی توسعه دهد که می‌تواند بیماری‌های مغزی جدی را در مدتی کوتاه درمان کند. این سایت کار این شرکت را جنبشی فرابشریت Transhumanism نامید. فرا بشریت، جنبشی فکری و فرهنگی است که می‌گوید با پیشرفت فناوری و افزایش در دسترس بودن آن، می‌توان به جلوگیری از افزایش سن یا به توانمندسازی انسان‌ها به لحاظ توانایی‌های فیزیکی، ذهنی یا روان‌شناختی، پرداخت.

 

منبع : cnet

چنگیز قیاسی

چنگیز قیاسی متولد ۱۳۶۰ و فارغ التحصیل دوره کارشناسی علوم ارتباطات - شاخه روزنامه نگاری - و دکترای مدیریت کسب و کار است. وی علاوه بر 12 سال تجربه سردبیری چند نشریه چاپی ،۷ عنوان ملی در جشنواره های مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در کارنامه خود دارد ، وی در سال 92 مجله اینترنتی« میهن پست» را تاسیس کرد .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا