رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان در خراسان رضوی گفت: افغانستان کشور فرصتهای طلایی و مشکلات خاکستری است و نباید از تجارت با این کشور انتظار سودهای کلان داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منظقه خراسان، محمود سیادت در همایش فرصتهای تجاری، صنعتی و کشاورزی افغانستان که ظهر امروز 15 مرداد ماه در محل نمایشگاه بینالمللی مشهد برگزار شد، بیان کرد: از تجارت بین دو کشور بیشترین فرصت و امکان برای افغانها ایجاد شده تا در راه توسعه و پیشرفت حرکت کنند و این امر یک فرصت برای ما محسوب میشود که همراه با افغانها در این روند مشارکت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: افغانها بر خلاف ایران دلار نفتی ندارند و ارزی که در افغانستان است به سختی به دست آمده بنابراین نباید انتظار سودهای کلان در تجارت با افغانستان را داشته باشیم.
سیادت با اشاره به اینکه در سرمایهگذاری بلندمدت ابتدا باید هر دو طرف صداقت، درستی و قناعت داشته باشند، گفت: میزان سهم ما از تجارت با افغانستان به خودمان بستگی دارد، اگر منتظر بهبود وضعیت افغانستان بمانیم بازارهای رقابتی را از دست خواهیم داد.
وی در خصوص فعالیت استان در حوزه کشاورزی و دامپروری گفت: بیشتر از 60 درصد از اقتصاد افغانستان به حوزه کشاورزی و دامپروری متکی است که به دلیل مشکلاتی در این حوزه عقبمانده است و نیازمند یک جهش و سرمایهگذاری در این بخش است.
وی ضمن بیان اینکه بسیاری از کشورها مثل آمریکا، هند و کانادا تعرفه واردات خود را از افغانستان به صفر رسانده اند تا کمکی به اقتصاد افغانستان باشد، خاطر نشان کرد: یکی دیگر از مزایای تجارت با افغانستان نیروی کار فراوان و ارزان و قانع است که می توانیم از این فرصت به نحو احسن بهره مند شویم.
رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان در خراسان رضوی گفت: به عنوان همسایه بزرگترین وظیفه ما ایجاد اشتغال در افغانستان است و ایجاد اشتغال قطعا بزرگترین عاملی است که میتواند از بسیاری از حرکتهای افراطی جلوگیری کند.
سیادت ادامه داد: نزدیکی افغانستان به ایران سبب حملونقل آسان شده و توانسته است بازار افغانستان را به یک بازار بسیار ویژه و متمایز به خصوص برای خراسان رضوی تبدیل کند.
وی در خصوص دامپروری، کشاورزی و کشت فراسرزمینی گفت: خیلی از تولیدات در داخل ایران به دلیل محدودیت هایی توجیه ندارد.
سیادت اظهار کرد: ما میتوانیم در افغانستان، تاجیکستان و قزاقستان طی مشارکتهایی دانش فنی و بذر ا صلاح شده خود را انتقال دهیم و از امکانات محیطی آنجا استفاده کنیم که مزیت این کار انتقال دانش فنی و برگشت محصول به داخل کشور است.
وی در خصوص برگزاری دو نمایشگاه صنعت ساختمان و مواد غذایی کشاورزی و دامی در هرات عنوان کرد: بهتر است قبل از حضور در این نمایشگاهها بازار افغانستان را بشناسیم و سپس درصدد حضور فعال در این نمایشگاه اقدام کنیم.
انتهای پیام