گوناگون

تاک‌های ایستاده و درآمد بیشتر در جیب کشاورز!

انگور سوغات فصلی محبوب استان مرکزی است که همواره مورد توجه مهمانان این استان بوده و محصولات جانبی آن از قبیل کشمش، شیره و کنسانتره نیز محل درآمدی برای فعالان اقتصادی و البته باغدار بوده و هست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مرکزی، 302 هزار هکتار تاکستان در کشور وجود دارد که سهم استان مرکزی در این بخش 10 هزار و 501 هکتار تاکستان و کسب رتبه نهم تولید انگور در کشور است.

به گفته‌ احمد اسدی، معاون مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان، عملکرد تولید انگور در هر هکتار از تاکستان‌های استان 10 تن بوده و ارقام انگور تولیدی استان شامل بی‌دانه سفید و قرمز، عسگری و خلیلی است. 70 درصد از ارقام انگور استان از نوع انگور بی‌دانه است.

اسدی از تولید سالانه 7000 تن کشمش در استان خبرداد و گفت: سالانه 500 تن کشمش و 70 درصد از انگور تولیدی استان به استان‌های همجوار و خارج از کشور صادر می‌شود.

به گزارش ایسنا، علیرغم وجهه خوبی که این محصول برای خود رقم زده و سودآوری آن برای کشاورزان، کشت این محصول همواره به صورت خزنده صورت گرفته و این در حالی است که روش ایستاده در تولید انگور روشی است که از دید کارشناسان با صرفه‌تر و در ارتقای کیفیت و کمیت تولید مؤثرتر است.

زارعی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مرکزی، با اشاره به تغییر سیستم پرورش انگور از حالت خزنده به ایستاده عنوان کرد: این طرح در برخی مناطق که از لحاظ اقلیم آب و هوایی شرایط مستعد تغییر سیستم پرورش انگور را دارا هستند، قابلیت اجرایی دارد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: با تغییر سیستم پرورش انگور به حالت ایستاده نه تنها عملکرد در واحد سطح افزایش پیدا می‌کند، بلکه کیفیت محصول هم افزایش خواهد یافت.

زارعی توضیح داد: میزان بسیار زیادی از بار محصول انگور تولید شده به روش پرورشی خزنده بر اساس گرمای ایجاد شده از بین می‌رود و یا زیر دست و پا له ‌شده و همچنین مورد هجوم آفات بسیاری قرار می‌گیرد.

وی گفت: تغییر سیستم پرورشی انگور این محصول را از بسیاری از موارد تهدید کننده در امان نگاه خواهد داشت و منجر به افزایش کیفیت این محصول خواهد شد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: در صورت تأمین اعتبار این آمادگی وجود دارد که از همین امسال این طرح در مناطق پیش‌ بینی شده اجرا شود.

زارعی ضمن اشاره به راغب بودن کشاورزان جهت اجرای این طرح، گفت: برای اجرای این طرح، به ازای هر هکتار 10 تا 15 میلیون تومان تسهیلات نیاز است و درصدی را متقاضیان باید پرداخت کنند.

وی در پایان با بیان اینکه شرایط آب و هوایی استان اجازه نمی‌دهد این طرح در تمامی مناطق اجرا شود، خاطرنشان کرد: در مناطقی که مستعد اجرای این طرح هستند، با تغییر روش کشت می‌توان بین 20 تا 25 درصد در هکتار به عملکرد و کیفیت باغات انگور افزود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا