مدیرعامل شرکت آب منطقهای سیستانوبلوچستان گفت: میزان تبخیر آب در سیستانوبلوچستان سالیانه 4 هزار میلیمتر است که این رقم در کشور 2100 میلیمتر است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه سیستانوبلوچستان، احمد عاقبتبخیر افزود: در استان کل آب مورد نیاز بخشهای مختلف در حدود پنج میلیارد مترمکعب بوده که در حال حاضر حدود سه میلیارد متر مکعب آن قابل تامین و استحصال است.
وی تصریح کرد: اجرایی شدن طرح انتقال آب دریای عمان به شهرهای استان یکی از پروژههای ملی است که در صورت عملیاتی شدن میتوان بخش عمدهای که کمبود آب استان را جبران کرد.
وی از تشکیل شبکه های پایین دست سدهای استان خبر داد و گفت: در حال حاضر 12 سد در استان در دست مطالعه و ساخت است که با ساخت این سدها حجم وسیعی از روان آب ها مهار می شود.
عاقبت بخیر یکی از معضلات استان را خروج روان آبها از مرزهای استان عنوان کرد.
وی تاکید کرد: بیش از 94 درصد آب استان در بخش کشاورزی صرف میشود و با اجرای طرحهای آبیاری نوین میتوان از روان شدن آب در شهرها و تبخیر آن جلوگیری کرد و حدود 70 درصد در مصرف آب صرفهجویی کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه استان در ادامه گفت: تمام منابع آبی مرکز استان وابسته به آبهای زیرزمینی است و از آنجا که هیچ منبع آب سطحی و یا سد مخزنی در این منطقه وجود ندارد استفاده از منابع آبهای زیرزمینی حیاتی و الزامی است.
وی افزود: سالیانه دو میلیارد مترمکعب برداشت از آبهای زیرزمینی در مرکز استان داریم که 1.4 میلیارد مترمکعب آن تجدیدناپذیرند.
وی ادامه داد: 600 میلیارد مترمکعب هدر رفت آب سفرههای زیرزمینی در مرکز استان اتفاق میافتد که یک هشدار جدی به شمار میرود.
عاقبتبخیر تصریح کرد: یکی از راههایی که مانع از هدر رفت آب سفرههای زیرزمینی میشود عدم توسعه کشاورزی در مرکز استان است.
مدیرعامل آب منطقهای سیستان و بلوچستان تاکید کرد: اولویتبندی استفاده از آبهای زیرزمینی در مرکز استان در ابتدا برای آب شرب، محیط زیست، صنعت و در نهایت برای کشاورزی است.
انتهای پیام