عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: از تعداد تخمهایی که شترمرغ میگذارد، تنها 50 درصد قابلیت تبدیل شدن به جوجه را دارند.
غلامرضا نوری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه سیستان و بلوچستان افزود: شترمرغ معمولا یک روز در میان تخم گذاشته و در سال اول عمر خود قادر است 30 تخم و در سالهای دوم و سوم بین 60 تا 100 تخم در سال تولید کند.
وی بیان کرد: شترمرغها عمری طولانی دارند که اغلب به 50 تا 60 سال میرسد و در صورت مدیریت صحیح تا 40 سال تولید اقتصادی و کاملا مقرون به صرفه خواهند داشت.
به گفته نوری، پرورش تجاری شتر مرغ اولین بار اواسط قرن نوزدهم در آفریقای جنوبی شروع شد و این کشور صنعت شترمرغ را سالها در انحصار خود داشت.
وی گفت: شتر مرغ حیوانی بسیار مقاوم با قابلیت سازگاری بالا با شرایط محیطی جدید است و علی رغم اینکه زیستگاه آن مناطق گرم، حارهای و استپی آفریقاست، اما پرورش آن حتی در برخی نواحی سردسیر نیز امکان پذیر است.
نوری ادامه داد: بازار شتر مرغ در ایران فعلا در مرحله تولید و تکثیر است.
وی تصریح کرد: تخم شترمرغ در دو نوع نطفه دار و بدون نطفه تولید شده که نوع نطفه دار جهت جوجه کشی و تولید جوجه مورد استفاده قرار میگیرد و نوع بدون نطفه آن نیز به عنوان نوع خوراکی مصرف میشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: اگر محل پاکیزهای در اختیار شتر مرغ قرار گیرد، تخمهای تمیز و سالم بدست خواهد آمد، گودالهای شنی برای این منظور بسیار مناسبند.
انتهای پیام