مسوولان محلی گچساران معتقدند در فرایند تولید نفت بی توجهی به مشکل اشتغال جوانان و ضرورت توسعه صنایع پایین دستی نفت وگاز، غول بیکاری دراین بام نفتی را بیش از سایر مناطق فربه کرده است.
طرح پتروشیمی گچساران در سال 75 در سفر رییس جمهوری وقت مورد موافقت قرار گرفت و از آن زمان تاکنون 18سال می گذرد و همچنان مردم شهرنفتخیز دوگنبدان مرکز گچساران در انتظار اجرای این طرح هستند.
امام جمعه گچساران در این باره می گوید: اگر چه بیکاری یکی از مشکلات کشوری است ولی این معضل در گچساران بیشتر از سایر مناطق نمود دارد و نبود فرصت های شغلی برای مردم مشکلات دیگری را نیز به همراه داشته است.
حجت الاسلام سید امین حجازی برلزوم برنامه ریزی مسوولان برای ایجاد فرصت های اشتغالزا در این شهرستان تاکید کرد و گفت: از حقوق مردم این شهرستان دراین زمینه دفاع خواهم کرد.
رییس اداره تعاون، کار، رفاه اجتماعی گچساران نیز می گوید: از سال 86 تاکنون 25 هزار نفر در مراکز کاریابی گچساران نام نویسی کرداند ولی بخشی از این آمار به دلیل نام نویسی یک فرد در دو مرکز کاریابی و نامنویسی برخی جوانان از شهرستان های هم جوار برای شرکت در آزمون استخدامی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران واقعی نیست.
بیژن مهدوی بیان کرد : با این وجود میزان بیکاری دراین شهرستان نفتخیز بالاست و 63 درصد از افراد ثبت نام شده در کاریابی های این شهرستان دارای مهارت هستند.
وی اظهار کرد: از سال 86 تاکنون دوهزار و 700نفر از طریق کاریابی های گچساران مشغول به کار شده اند.
وی ادامه داد: هشت هزار نفر از آمار ثبت نام شدگان بیکاری این شهرستان دارای تحصیلات دانشگاهی هستند که حدود 90 نفر از آنها دارای مدرک کارشناسی ارشد است.
وی تعداد کارجویان مرد در این شهرستان را 20 هزار نفر و تعداد کارجویان زن را پنج هزار نفر اعلام کرد.
رییس اداره کار و رفاه اجتماعی گچساران اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی نیمه فعال ، جذب سرمایه گذار برای راه اندازی واحدهای تولیدی اشتغالزا و نهادینه کردن فرهنگ تشکیل تعاونی های تولیدی به جای تقاضای شغل اداری را از مهمترین برنامه های شورای اشتغال گچساران برای حل معضل بیکاری ذکر کرد.
فرماندار گچساران از بیکاری به عنوان مهمترین مشکل این شهرستان نفتخیز یاد کرد و گفت: بابهره برداری ازطرح پتروشیمی شهرستان که با حدود 30درصد پیشرفت فیزیکی و 70درصد خرید تجهیزات همراه است ،تنها بخش اندکی از مشکل بیکاری مردم مرتفع خواهد شد.
عبدالرحیم رحیمی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا آمار غیر رسمی 25هزار نفری بیکاری شهرستان را واقعی ندانست و بیان کرد: در عین حال میزان جمعیت بیکار این شهرستان بیش از 15هزار نفر است.
وی گفت: بی توجهی به توسعه صنایع پایین دستی نفت وگاز ،نبود زیرساخت های توسعه صنعتی و کم رونق بودن بخش کشاورزی به عنوان مهمترین بخش اقتصادی گچساران بر مشکل بیکاری این شهرستان دامن زده است.
وی بیان کرد: در دو سال اخیر با پیگیری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تخصیص آب از سد کوثر برای دشت لیشتر در مجاورت این سد بزرگ وشتاب بخشی اجرای طرح آبرسانی به دشت های ماهور باشت و امامزاده جعفر زمینه بالفعل شدن بخشی از ظرفیت اقتصادی و استغالزای بخش کشاورزی شهرستان را فراهم کرده است.
فرماندار شهرستان نفتخیز گچساران اظهار کرد: برون رفت از معضل فراگیر بیکاری در این منطقه برخوردار اما توسعه نیافته نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی است و در این راستا بخش دولتی از متقاضیان سرمایه گذاری بخش خصوصی حمایت خواهد کرد.
شهرستان گچساران دراستان کهگیلویه و بویراحمد دارای یک شهر و 122روستا و حدود 120هزار نفر جمعیت است که هم اکنون بخش زیادی از مخازن گاز کشور و تولید یک چهارم نفت کشور را دارد.
علاو برشتاب بخشی اجرای طرح پتروشیمی،اعطای تسهیلات اشتغالزا، اختصاص آب از سدهای کوثر ،چم شیر و توسعه ایستگاه های پمپاژه از رودخانه های بزرگ از راهکار های ایجاد اشتغال و رفع بیکاری مردم گچساران اعلام شده است.
671 / 675
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير newsroom@irna.ir