رایزن بازرگانی ایران در کشور آذربایجان عنوان کرد: در صورت تمایل بازرگانان کرمانشاهی زمینه سفر هیات های تجاری آذربایجان به کرمانشاه را به منظور افزایش صادرات به کشور آذربایجان فراهم میکنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، سید فرج شهیدی در نشست هم اندیشی فعالان اقتصادی استان با رایزنان بازرگانی ایران در کشورهای عمان، عراق، هند، ونزوئلا، قزاقستان و آذربایجان که در محل سالن جلسات اتاق بازرگانی استان برگزار شد، با اشاره به وجود بازار مصرفی مناسب در کشور آذربایجان عنوان کرد: در حال حاضر 90 درصد کالاهای مصرفی این کشور وارداتی است.
وی به جمعیت بیش از 9 میلیون نفری این کشور اشاره و تصریح کرد: این میزان جمعیت با توجه به اینکه بیشتر حجم کالاهای مصرفی آنها وارداتی است میتواند بازار مصرف خوبی برای کالاهای ایرانی باشد.
وی به واردات سالانه یک میلیارد دلاری محصولات کشاورزی این کشور اشاره و تصریح کرد: با توجه به ثبات و امنیت مطلوب در این کشور این امر میتواند فرصت مناسبی برای صادرات کالاهای کشاورزی به این کشور باشد.
رایزن بازرگانی ایران در آذربایجان با بیان اینکه در حال حاضر قیمت هر کیلو سیب زمینی در کشور آذربایجان 4200 تومان است عنوان کرد: این کشور سالانه 200 هزار تن واردات سیب زمینی دارد که 120 هزار تن آن به مبلغ 30 تا 40 میلیون دلار از ایران تامین می شود.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه این میزان صادرات سالانه، سال گذشته به علت افزایش قیمت سیب زمینی در ایران محقق نشد.
شهیدی در ادامه از صادرات سالانه 2 میلیون تنی سیمان از ایران به کشور آذربایجان خبرداد و اظهارکرد: عمدتاً این حجم صادرات از طریق شهرهای شمالی کشور انجام میشود و چنانچه افراد فعال در حوزه سیمان استان کرمانشاه مشکلی به لحاظ هزینه حمل و نقل نداشته باشند میتوانند بازار مناسبی را برای محصولات خود در این کشور پیدا کنند.
به گفته شهیدی 80 تا 90 درصد سیمان مورد نیاز کشور آذربایجان از محصولات سیمان ایران تامین میشود.
شهیدی محصولات پتروشیمی و نیز لوازم بهداشتی را نیز دارای بازار مناسب در کشور آذربایجان عنوان کرد.
وی با اشاره به واردات سالانه پنج تا شش میلیون دلاری ظروف چینی در آذربایجان عنوان کرد: این ظروف عمدتاً از ایران و چین به این کشور صادر میشود که در این زمینه تجار کرمانشاهی نیز میتوانند وارد کار شوند.
به گفته شهیدی حجم صادرات کالاهای ایرانی به کشور آذربایجان از 300 میلیون دلار در سال 1389 به 520 میلیون دلار افزایش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: علاوه بر این حجم صادرات کالا به این کشور، سالانه یک میلیون و 300 هزار آذری وارد کشورمان میشوند که مراجعه 500 هزار نفر آنها به منظور بحثهای درمانی است که عمده حضور آنها در شهرهای گیلان، ارومیه، تبریز و اردبیل می باشد.
وی افزود: سایر آذریها نیز به منظور بحثهای گردشگری و نیز سفر به کربلا وارد ایران میشوند که در این زمینه استان کرمانشاه سر مسیر است و میتواند زمینه اقامت این مسافرین در استان را فراهم کند.
وی با اشاره به برگزاری سالانه 30 نمایشگاه تخصصی در زمینههای مختلف از جمله مصالح ساختمانی، توریست و مواد غذایی در کشور آذربایجان عنوان کرد: در هر یک از این نمایشگاهها 10 تا 25 شرکت ایرانی حضور دارند اما متاسفانه تاکنون شاهد حضور شرکتهای کرمانشاهی در این نمایشگاهها نبودهایم.
وی با اشاره به سفر 12 هیات تجاری آذربایجان به استانهای تبریز، ارومیه و گیلان در سال گذشته عنوان کرد: چنانچه بازرگانان کرمانشاهی مایل باشند زمینه سفر این هیاتها را به استان کرمانشاه به منظور افزایش صادرات به کشور آذربایجان فراهم می کنیم.
انتهای پیام