مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: نقش آموزشی و تربیتی زنان در حفظ و جلوگیری از تخریب محیط زیست بسیار مهم است، چراکه زن مسئول سلامت خانواده و بالطبع آن جامعه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه چهارمحال و بختیاری- شهرام احمدی، سوم شهریورماه در همایش «زن ومحیط زیست» با اشاره به اهمیت حفظ محیط زیست، افزود: پیشرفت علم و تکنولوژی با هدف توسعه صنعت و اقتصاد بدون توجه به مسایل زیست محیطی آثار زیانباری در محیط زیست ایجاد کرده است.
وی مصیبتهای وارد شده بر محیط زیست را ناشی از ضعف فرهنگ زیست محیطی مردم برشمرد و تصریح کرد: نوع نگرش و رفتار مردم نسبت به محیط زیست بسیار حائز اهمیت است که اگر نگرش درست شود، قطعا رفتار نیز تغییر میکند و تحقق این مهم نیاز به آموزش و مشارکت مردمی را میطلبد.
احمدی از چهارمحال وبختیاری به عنوان پایتخت زیباییهای کشور یاد کرد و گفت: در این استان یک هزار و 200 گونه گیاهی و 294 گونه گیاهی شناسایی شده است، به طوری که این استان با 28.2گونه در هکتار، مقام اول کشور را دارد.
وی با اشاره به شرایط توپوگرافی و اقلیمی استان، اظهارکرد: این استان با داشتن چشمهسارهای فراوان حدود 7درصد آب کشور را تشکیل میدهد که این امر نیز یک نقطه قوت برای استان تلقی میشود.
به گفته وی، این استان دارای مناطق بکر و طبیعی است و هفت منطقه از آن تحت مدیریت محیط زیست است.
احمدی با اشاره به مشکلات زیست محیطی استان، افزود: عدم مدیریت پسماند مهمترین مشکل این استان است، چراکه دفع زباله در استان اصولی انجام نمیپذیرد.
وی اظهار کرد: استان اکنون با 24 شهر تنها 5 تصفیه خانه فاضلاب دارد، همچنین از 27 ناحیه و شهرک صنعتی نیز تنها سه تصفیه خانه فاضلاب وجود دارد که این امر تهدیدی جدی برای منابع آبی ماست.
احمدی با اشاره به نوع معیشت مردم و وابستگی اشتغال مردم به محیط زیست، تصریح کرد: این نوع اشتغال آثار مخربی بر محیط زیست میگذارد، همچنین خشکسالیهای اخیر و وجود ریزگردها نیز آثار سویی بر محیط زیست گذاشته است.
به گفته وی، بشر توان تغییر محیط زیست را ندارد اما میتوان با تغییر روند زندگی جلوی بسیاری از تخریبهای زیست محیطی را گرفت.
وی به نقش تاریخی و فطرتی زنان در محیط زیست اشاره و خاطرنشان کرد: نقش آموزشی و تربیتی زنان در حفظ محیط زیست بسیار مهم است، چراکه زن مسئول سلامت محیط خانواده است.
احمدی اظهار کرد: از دیدگاه فرهنگ اسلامی، ایرانی اسراف حرام است، در حالی که اکنون فرهنگ مصرفی رواج یافته است که باید بیشتر به آن پرداخته شود.
انتهای پیام