Mihanpostپزشکیپژوهشیپیشنهاد سردبیر

عملکرد و سلامت کبد را با مصرف این خوراکی ها تضمین کنید

سلامت کبد موضوعی است که این روزها به دلیل تغذیه نامناسب بایستی مورد توجه خاص همه افراد قرار بگیرد . اگر چه مراقبت از تمام اعضای بدن در حفظ سلامت عمومی تاثیر فراوانی دارد اما در بسیاری از مواقع و با رعایت رژیم های غذایی مناسب امکانپذیر است. در ادامه با میهن پست همراه شوید.

سلامت کبد که یکی از این اعضای مهم بدن است و کار اصلی آن نیز خارج ساختن مواد و ذرات سمی است همواره مورد تاکید پزشکان قرار دارد چرا که سلامت کبد مانع و باعث جلوگیری از ورود سموم مختلف به بدن است و به همین دلیل نیز سلامت این عضو بسیار با اهمیت بوده و سایر اعضا را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

کبـد بزرگترین غده بدن است که در فعالیت‌های سوخت‌وساز بدن مانند گوارش نقش دارد. تمام خون دستگاه گوارش توسط سیاهرگی به نام ورید پورت جمع‌آوری شده و وارد کبد می‌شود و تمام مواد جذب شده از لوله گوارشی از کبد عبور می‌کنند. دیگر کارهای کبد به دام انداختن سموم و تصفیه آنها با تبدیل کردنشان به مواد بی ضرر است. همچنین، این کبد است که متابولیسم داروها را در بدن بر عهده دارد. شرکت در خون سازی (در دوره پیش از تولد) و مقاومت در برابر عفونت‌ها، فراهم ساختن سریع انرژی در هنگام ضرورت، ذخیره آهن و… از دیگر فعالیت های کبد است

بنابراین برای آنکه بتوانید به سم زدایی بهتر بدن و کارکرد بهتر کبد و به عبارتی سلامت کبد کمک کنیم ، بهتر است در رژیم غذایی روزانه خود، خوراکی هایی را که در ادامه برای تان برخواهیم شمرد را بگنجانید :

مصرف سیر و سلامت کبد : سیر حاوی ذرات و ترکیباتی است که برای کارکرد و سلامت کبد بسیار مفید است. سیر مملو از «سلنیم» است که سبب افزایش تاثیرات آنتی اکسیدان شده و از بدن سم زدایی می کند.

سلامت کبد

به عبارتی دیگر در سیر «آرژینین» نیز وجود دارد که نوعی آمینو اسید است که به ریلکس کردن رگ های خونی می انجامد و فشار خون موجود در کبد را نیز کاهش می دهد و علاوه بر آنچه برشمرده شد، سیر حاوی مقادیری «ویتامین ب۶» و «ویتامین ث» نیز است که خاصیت ضدپیری دارد و از اکسید شدن سلول ها و آسیب به آنها جلوگیری به عمل می آورد.

زردچوبه : زردچوبه حاوی ماده ای به نام «کورکومین» است که نوعی آنتی اکسیدان و ضدتورم به شمار می آید. این ماده به عملکرد مجاری صفرا کمک می کند و در سم زدایی به کبد یاری می رساند.

سلامت کبد

در جوانسازی سلول های کبدی نیز موثر بوده و مانع ورود سموم به داخل کبد می شود. به همین دلایل نیز افزودن اندکی زردچوبه به غذا نه تنها باعث خوش طعم شدن آن می شود بلکه برای سلامتی نیز اهمیت فراوانی دارد.

گریپ فروت  و نقش آن در سلامت کبد : گریپ فروت نه تنها حاوی مقادیر قابل توجهی «ویتامین ث» است بلکه «گلوتاتیون» نیز دارد. این ماده از کبد ترشح می شود و به تولید و ذخیره سلولی، فراهم آوردن مواد شیمیایی مفید و پروتئین کمک کرده و به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نیز می انجامد. گریپ فروت محتوی ۷۰ میلی گرم «گلوتاتیون» است و به افزایش آنزیم های سم زدای کبد کمک می کند.

سلامت کبد

زمانی که پای سلامت کبد به میان می آید، آواکادو یک «اَبَر خوراکی» محسوب می شود که حاوی ویتامین های «ث» و «ای» است که به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی برای خنثی کردن رادیکال های آزاد و محافظت از سلول های بدن نقش آفرینی می کنند.

خواص مصرف آواکادو برای کبد : ویتامین های «ای» و «کا» موجود در این میوه، خاصیت ضدتورم دارد و از کبد در مقابل عوامل آسیب زا محافظت می کنند. چربی های سالم موجود در آواکادو، میزان کلسترول خون را نیز تنظیم می کنند.

سلامت کبد

بهبود کارکرد کبد با مصرف سبزیجات : به اثبات رسیده که سبزیجاتی با برگ های سبز، می توانند در محافظت از کبد موثر باشند و ترکیبات فلزی، شیمیایی و آفت کش موجود در غذا و محیط را خنثی کنند. در این میان اسفناج، منداب و کاسنی برای خروج سموم از بدن بسیار موثر هستند.

سلامت کبد

چغندر نیز نقش تصفیه کننده خون را بر عهده می گیرد و در کارکرد بهتر کبد کمکرسان است. بروکلی، گل کلم و کلم بروکسل نیز با آنزیم هایی که در خود دارند به سم زدایی و عملکرد بهتر کبد می انجامند.

لیمو ترش : لیمو ترش دارای مقادیر فراوانی «ویتامین ث» است که با خاصیت حلال بودن در آب نقش سم زدا نیز دارد. افزودن اندکی آب لیموترش تازه می تواند به کارکرد بهتر کبد کمک کند.

سلامت کبد

تاثیر روغن زیتون بر سلامت کبد : با مصرف متعادل روغن زیتون فوق بکر، می توان به عملکرد کبد کمک بزرگی کرد. این روغن «لیپید» هایی را شکل می دهد که به سم زدایی در بدن انجامیده و اندکی از نقش کبد را بر عهده می گیرد.

سلامت کبد

گردو و سلامت کبد : همانند سیر، گردو نیز دارای «آرژنین» است. همچنین «گلوتاتیون» و اسیدچرب «اُمگا ۳» نیز در آن وجود دارد که به سم زدایی کبد کمک می کند. همچنین مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان و چربی های غیراشباع در آن وجود دارد که مانع تجمع چربی در کبد می شود. چربی های غیراشباع شده موجود در گردو به قوی شدن سلول های اطراف کبد نیز کمک می کند.

سلامت کبد

چای سبز : چای سبز نیز مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان به نام «کاتچین» دارد که به گروه «فلاونوئید آلی» تعلق دارد. دانشمندان بر این باور هستند که این نوع چای در مقابل بسیاری از سرطان ها در بدن مقاومت به وجود می آورد.

سلامت کبدخواص سیب درختی برای کارکرد مناسب کبد : سیب درختی که ماده ای به نام «پکتین» در سیب وجود دارد که به خروج سموم از بدن و هضم بهتر مواد غذایی کمک می کند و کار کبد را نیز آسان تر می کند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا