توکل حیدری روز چهارشنبه در همایش شوراهای حل اختلاف آذربایجان غربی افزود: در مجموع سال گذشته و امسال 400 هزار پرونده وارد دستگاه قضایی شده که افزون بر 200 هزار پرونده از آنها در شوراهای حل اختلاف رسیدگی شده است.
وی راه اندازی شوراهای حل اختلاف را یکی از اقدامات مهم و تاثیرگذار در کاهش زمان رسیدگی به پرونده ها عنوان کرد و ادامه داد: پیش از آن، رسیدگی به پرونده ها در دادگاهها تا سه سال نیز می انجامید ولی امروزه متوسط زمان رسیدگی به پرونده ها، تا یک و نیم ماه می رسد.
وی با اشاره به تعداد بسیار زیاد پرونده های دادگستری ها در ایران و آذربایجان غربی نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر اضافه کرد: باید برنامه ریزی های لازم در کنار فرهنگ سازی برای کاهش اختلافات بین مردم در جامعه انجام گیرد تا شاهد کاهش میزان پرونده ها باشیم.
رییس کل دادگستری آذربایجان غربی اظهار کرد: یکی از مهمترین موارد در ورود بیش از اندازه پرونده ها به دستگاه قضا، ناآگاهی مردم از حقوق و وظایف خود و کمبود فرهنگ صلح و سازش در جامعه است که باید در راستای حل این موضوع، گامهای اساسی برداشته شود.
علیرضا اکبری رییس شوراهای حل اختلاف آذربایجان غربی نیز در این همایش با ارائه گزارشی از فعالیت های این نهاد در استان گفت: در حال حاضر 343 شعبه فعال شهری و روستایی در استان وجود دارد که از این تعداد، 200 شعبه شورای حل اختلاف شهری و 143 شعبه شورای حل اختلاف روستایی است.
وی افزود: یک هزار و 550 نفر عضو شوراهای حل اختلاف در آذربایجان غربی هستند.
وی اظهار کرد: در سال گذشته نزدیک به 180 هزار فقره پرونده وارد شوراهای حل اختلاف استان شده و یک هزار و 487 پرونده بیش از این تعداد مختومه شده است.
هفته قوه قضاییه از ابتدای تیرماه امسال تا هفتم همین ماه همزمان با سراسر کشور در آذربایجان غربی گرامی داشته می شود که در قالب برنامه های این هفته، اقداماتی درراستای ارائه خدمات و تبیین اقدامات و وظایف دستگاه قضا در استان انجام می شود.
8137/581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير newsroom@irna.ir