مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی شبکه بهداشت و درمان ملایر گفت: استفاده از ظروف یکبار مصرف خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش داده و باعث بروز مشکلات گوارشی، خستگی، سردرد و ناراحتیهای اعصاب میشود.
“مرتضی عابدینی” در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه همدان، افزود: ظروف یکبار مصرف از جنس”پلی استایرن” ساخته شدهاند و نباید غذای چرب، اسیدی و داغ در آنها ریخت.
وی ادامه داد: در حال حاضر سالهاست این ظروف یکبار مصرف در نذریها و سفرههای ما جای خود را باز کردهاند اما استفادهکنندگان از خطرات و مضرات این ظروف غافلند.
عابدینی با تأکید بر اینکه ظروف یکبار مصرف برای غذاها و نوشیدنیهای سرد ساخته شده است، گفت: ضرر این ظروف در هنگام مصرف مواد اسیدی و چرب مانند نوشابه و کاکائو بسیار بیشتر از مصرف چای داغ است.
وی اظهار کرد: وقتی در این ظروف غذاها یا مایعات داغ ریخته شود، منومرهای سازنده این ظروف (منومر استایرن) از ظروف به غذا منتقل شده و وارد بدن انسان میشود.
وی افزود: از دیگر مضرات این ظروف آلوده کردن محیط زیست و اشکال در بازیافت آنهاست و 300 سال طول میکشد تا تجزیه شوند.
وی تصریح کرد: بسیاری از کشورها با به کار بستن روشهای جانشینی سعی کردهاند استفاده از ظروف یکبار مصرف را به حداقل برسانند، کاربرد پلیمرهای گیاهی برای تولید ظروف یکبار مصرف و به کارگیری کیسههای پارچهای به جای کیسههای نایلونی، نمونهای از این روشهاست.
این کارشناس تأکید کرد: بهترین راهحل برای کاهش آلودگیهای ناشی از ظروف یکبار مصرف، فرهنگسازی در نحوه استفاده از آنهاست که در نهایت پیشگیری یا کاهش مصرف را در پی خواهد داشت.
انتهای پیام