مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: در صورت تخصیص اعتبار تا پایان امسال عوامل خشکیدگی بلوط در سطح 120 هزار هکتار از جنگلهای استان که به خشکیدگی دچار شدهاند را از بین میبریم.
حسین سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، گفت: از سال گذشته با مشارکت مردم، عوامل زمینه ساز خشکیدگی بلوط در سطح 30 هزار هکتار از جنگلهای خشک شده استان را از بین بردهایم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه افزود: در صورت تخصیص اعتبار تا پایان امسال عوامل مشکل ساز خشکیدگی بلوط را در سطح 120 هزار هکتار مرتفع خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه کارشناسان و صاحبنظران درختان خشکیده را منبع آلودگی میدانند، در خصوص اقداماتی که در مواجهه با مشکلات جنگلهای بلوط انجام شده است، افزود: درختانی که با آفت لورانتوس آلوده شدهاند را قطع نمیکنیم، بلکه از طریق قطع غدههای موجود در درختان آلوده، به مقابله با این آفت میپردازیم.
وی افزود: قطع غدهها بهترین راه مقابله با آفت لورانتوس است و در صورت حذف این غدهها مشکل خاصی برای درخت پیش نمیآید.
وی در ادامه با بیان اینکه آفت سوسک چوبخوار با نوک خود تنه درخت را سوراخ سوراخ میکند، گفت: این آفت درخت را از داخل خالی میکند.
وی افزود: برای مقابله با این آفت و در راستای اطمینان از نابودی آن، کف بر کردن درختان آلوده در برنامه قرار گرفته و در این راستا درخت را از زمین قطع میکنند تا ریشه آن جست بزند.
سلیمانی افزود: در مواردی که درختان به قارچ زغالی بلوط آلوده شدهاند، باید ضمن قطع کامل درخت، ریشه آن را نیز از خاک بیرون آورده، سوزانده و معدوم کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه افزود: پس از قطع و از بین بردن عوامل مشکلساز، درختکاری جایگزین در جنگلهای زاگرس را در برنامه داریم که بر اساس برنامهریزیهای انجام شده بنا داریم به جای گونههای از بین رفته، گونههای جنگلی مثمر مثل بنه، گلابی وحشی و… را جایگزین کنیم که تلفیق این گونههای جنگلی اقتصادی با گیاهان دارویی در دستور کار خواهد بود.
به گفته سلیمانی، مساحت جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه 527 هزار هکتار است که بر اساس بررسیهای صورت گرفته تاکنون 120 هزار هکتار آن به خشکیدگی دچار شدهاند.
انتهای پیام