به گزارش میهن پست – فعالیتهای حرفهای گوگلایکس دیگر بر اهالی دنیای تکنولوژی پوشیده نیست؛ گوگل ایکس در واقع بخش مخفی تحقیقات گوگل است که تمرکز خود را بر روی تکنولوژیهای جدید و حل مشکلات آن پایهگذاری کرده است. هفته گذشته رییس این بخش پرده از دو طرح دیگر گوگل ایکس برداشت.
لابراتوار گوگلایکس تا همین حالا هم دست به ابتکارات زیادی زده است. ساخت عینک گوگل، ماشینهای بدون راننده، Project Loon، لنزهای کنترلکننده گلوکز… اما این لابراتوار روز به روز زمینههای جدیدی را برای تحقیقات انتخاب میکند.
رییس این بخش استرو تلر هفته قبل در کنفرانس TechCrunch Disrupt شرکت کرد و به علایق جدیدش در حوزه تحقیقات تکنولوژیک پرداخت. او در این کنفرانس دو زمینه جدید که گوگلایکس برای تحقیقات در پیش خواهد گرفت را برای همگان توضیح داد. نخستین حوزهای که گوگلایکس در حال حاضر به آن علاقهمند شده، صنعت کشاورزی است. صنعتی که تلر معتقد است فرصتهای بسیار زیادی برای تحقیقات در آن وجود دارد.
او در همینباره میگوید:«کشاورزی بزرگترین صنعت روی زمین است. از طرفی بزرگترین صنعت غیر بازده دنیا نیز محسوب میشود. فرصتهای زیادی در این حوزه وجود دارد؛ برای مثال درصد زیادی از زمینهای زراعی در واقع قابل کشت نیستند، چون دارای شیب بسیاری هستند.»
آیا تلاش گوگل به پیدا شدن راهی برای استفاده از زمینهای زراعی بسیاری که به همین دلیل رها شدهاند، منجر میشود؟
حوزه دیگری که تلر به آن اشاره داشت صنعت باتریسازی بود. تلر معتقد است: «یک باتری با ۱۰ برابر مصرف کمتر نسبت به باتریهای امروزی میتواند دنیا را چنان تغییر دهد که تاکنون به چشم ندیدهایم.» وقتی به خودروهای الکتریکی حرفهای، هواپیماهای الکتریکی و فراتر از آن بنگریم، میبینیم که آینده دنیا را چنین باتریهایی در دست خواهند داشت؛ هر چه مصرف انرژی کمتر، سود بیشتر!
افراد حاضر در گوگل ایکس به معنای واقعی جاهطلبان دنیای تکنولوژی هستند؛ برای اثبات این نکته میتوانید قسمتی از گفتههای جالب استرو تلر را در همین کنفرانس بخوانید:
«ترمزهای ABS خودرو را تصور کنید. وقتی که شما پای خود را روی ترمز خودرو میگذارید در واقع به یک ربات دستور میدهید. این یک لحظه خارقالعاده در دنیای تکنولوژی است؛ ما لازم نیست که با این سیستم سر و کله بزنیم، فقط به او میگوییم چه میخواهیم. هنگامی که تکنولوژی به این نقطه از عملکرد ناپیدا (invisibility) رسید، آن وقت است که به هدف خود رسیدهایم. تکنولوژی به شما میگوید که لازم نیست تو کاری را انجام بدهی، من انجامش میدهم.»
«توجه انسانی یکی از مهمترین مشکلات دنیای امروز ماست و تکنولوژی نه تنها کمکی به آن نمیکند، بلکه توجه ما را هم از زندگی پرت میکند. به نظر شما اگر تلفنهای همراه ظاهری جذابتر داشتند بهتر نبود، یا وزن کمتری، یا باتری بیشتری… یا حتی بهتر نبود اگر مجبور نبودیم هر جا میرویم با خودمان حملش کنیم؟»
«بیشتر ما زمان زیادی را صرف یادگیری رانندگی میکنیم و سپس باید بقیه زندگی خودمان را صرف توجه کامل هنگام رانندگی کنیم درحالیکه یا در حال خوردن یک ساندویچ، یا ارسال پیامک، یا آرایش هستیم. نتیجه این میشود که سالانه ۳۰ هزار نفر بر اثر تصادف رانندگی در آمریکا جان خود را از دست میدهند. من به آیندهای علاقهمندم که ببینم تکنولوژی چطور با استفاده از خودش از سد راه ما کنار میرود!»
منبع : گجت نیوز