دسته‌بندی نشده

مجازات اسکرین‌ شات یا افشای اطلاعات گفت و گوی های آنلاین در ایران چیست ؟

مجازات اسکرین‌ شات یا افشای اطلاعات گفت و گوی های آنلاین در ایران موضوع مهمی است که باید هر کاربر ایرانی از آن مطلع باشد. چرا که بر خلاف قوانین تصور بر این است که در ایران چون برای بسیاری از جرم‌ های فضای مجازی یا نقض حریم خصوصی کاربران، قوانین حقوقی مشخصی در دسترس نیست؛ بسیاری از کاربران تصور می‌کنند دیگر آزادی کامل دارند و می‌ توانند دیگران را به افشای اطلاعات‌ شان تهدید کنند یا از چت‌ ها و اطلاعات‌ خود اسکرین‌ شات بگیرند و برای دیگران بفرستند.

گاهی اوقات برای دست انداختن یا شوخی با دوستی یا همکاری، چت‌ های او را برای دیگران فوروارد می‌کنیم. همین‌طور، یواشکی از صفحه‌ نمایش کامپیوتر، لپ‌ تاپ و موبایل‌ اش عکس گرفته و در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذاریم غافل از این که مجازات اسکرین‌ شات یا افشای اطلاعات گفت و گوی های آنلاین فراتر از شوخی است و واقعا در صورت اثبات 74 ضربه شلاق و 2 سال زندان را به همراه دارد.

مجازات اسکرین‌ شات 1

بله درست است مجازات اسکرین‌ شات یا افشای اطلاعات گفت و گوی های آنلاین در ایران و در قوانین مجازات اسلامی، برای هرگونه اسکرین شات یا افشای پیام‌ های خصوصی افراد در شبکه های اجتماعی قانون مستقیم و مشخصی وجود ندارد ولی ماده 745 (ماده 16 قانون جرایم‌ رایانه‌ای) افشای اسرار خصوصی دیگران را جرم دانسته و مجازات آن را جزای‌‌ نقدی و تا دو سال حبس در نظر گرفته است.

افشای اسرار خصوصی دیگران شامل نامه‌ ها، عکس‌ ها، نوشته‌ ها، صدا و فیلم خصوصی، پیام‌ها و موارد دیگری مانند اسکرین‌شات و چت می‌شود.

تهدید جرم است حتا اگر عملی نشود : همچنین بر اساس ماده ۶۶۹ قانون‌ مجازات‌ اسلامی تهدید به انجام عملی که ممکن است موجب ضرر آبرویی یا شرافتی یا افشای اسرار خانوادگی شود تا ۷۴ ضربه‌شلاق و یا تا دوسال حبس برای آن در نظر گرفته‌ شده‌ است.

در قانون تصریح شده حتا اگر این تهدید هرگز عملی نشده باشد (که در اکثریت مواقع این تهدیدها هرگز عملی نمی‌شوند) باز هم ارتکاب جرم «تهدید» رخ داده و افراد می‌توانند براساس مستنداتی که دارند به دادگاه شکایت کنند.

برخلاف تصور بسیاری از ما، قانون پیام‌های وایبر ، واتساپ ، تلگرام ، فیسبوک ، اینستاگرام ، ایمیل‌ها ، اس‌ ام‌ اس و نظایر این‌ها را «ادله الکترونیکی» محسوب کرده و می‌ توانند یک سند کاملا قانونی و قابل ارایه به دادگاه باشند.

مجازات اسکرین‌ شات

بنابراین؛ اگر فردی شما را از طریق اس‌ام‌اس، ایمیل یا تلگرام تهدید کند یا بخواهد اطلاعاتی محرمانه و غیرقانونی از شما را افشا کند؛ می‌توانید با همین اسناد بر علیه‌ اش شکایت کنید. همین‌طور، دیگران می‌توانند یک شوخی یا شیطنت شما را تهدید تلقی کرده و شما را گرفتار کنند.

اتفاقا گزارش‌هایی که در بخش حوادث روزنامه‌ ها و سایت‌ ها از دادگاهها منتشر می‌شود؛ مملو از چنین نمونه‌ هایی است. انتشار عکسی که طرف راضی نبوده، افشای اطلاعات محرمانه یک شرکت، شکایت یک دوست بر علیه دوست دیگر به خاطر یک اسکرین‌شات و ده‌ ها نمونه دیگر که نیاز به هوشیاری و دقت بیشتر کاربران در فضای مجازی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا