فرماندار ارومیه گفت: از بین رفتن قبح استعمال قلیان توسط بانوان و دختران باعث شیوع آن شده است.
“عباس حسن خانی ” در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجانغربی با اشاره به اینکه امروزه مصرف دخانیات به ویژه قلیان اپیدمی است افزود: استفاده از مواد دخانی ابتدا به ظاهر جذاب و تفننی است اما با گذر از جامعه سنتی به سمت صنعتی شدن و برداشته شدن برخی موانع، مصرف دخانیات و قلیان که قبلاً کاری مردانه تلقی میشد تغییر ماهیت داده است.
وی با بیان اینکه علل ورود بانوان به مصرف این پدیده زیاد و گاهی متفاوت است تصریح کرد: از تفریح، فشار همسالان، برابری با پسرها، از بین رفتن مرز میان آقایان و خانمها تا چشم هم چشمی و علاقه و استعمال به دلیل سابقه مصرف والدین و نزدیکان از علل استعمال قلیان است.
فرماندار ارومیه افزود: احساس غرور کاذب در استعمال قلیان دراماکن عمومی و منظر عام، دسترسی ارزان و آسان به مواد دخانی و تنباکو و قلیان حتی بی توجهی والدین و بی دقتی در تامین نیاز های روحی و روانی فرزندان از علل دیگر استقبال جوانان به ویژه دختران از قلیان است.
حسن خانی تصریح کرد: یافتهها حاکی از تاثیر زیاد همسالان و دوستان و نرمهای اجتماعی و سهولت یا عدم تسهیل در دسترسی به مواد دخانی به ویژه در سفره خانهها و قهوه خانه در بین نوجوانان و جوانان دارد.
وی بر زیانهای حاصل از مصرف قلیان تاکید کرد و افزود: در چارچوب سیاست ارتقای سلامت ضمن اجرای قانون منع ارائه سیگار به افراد زیر 18 سال در جهت تعمیم آن به قلیان اقدام کرده و برنامهای نیز برای ارتقای سلامت دختران نوجوان نیز می توان تدوین کرد.
فرماندار ارومیه با اشاره به اینکه انجمن اولیا و مربیان مدارس مکانی است برای توجیه والدین که تنها توجه خود را به رفع نیاز های مادی کودکان معطوف نکنند تصریح کرد: برای ایجاد آمادگی برای ورود مطمئن، بی خطر نوجوانان و جوانان به جامعه آموزش معلمین، والدین، ارائه راهکار و رد و بدل تجربیات بسیار موثر است.
وی افزود: در برابر نقش مشوق برخی شبکههای اجتماعی و رسانهای اقدامات رسانهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از طریق رسانه ملی و مطبوعات در آگاهی بخشی از انواع مضرات استعمال قلیان بسیار ثمر بخش است.
حسن خانی با بیان اینکه ما باید اولویت مان این باشد که کاری کنیم جوانان و دختران ما آگاهانه به اماکن استعمال قلیان وارد نشود خاطرنشان کرد: وگرنه می شود با تدوین قانون مدونی برای منع استعمال قلیان در اماکن عمومی و سفره خانهها و قهوه خانهها و منع ورود جوانان زیر 18 سال به این اماکن و رفع برخی تناقضات در اجرا و عدم اجرای ممنوعیت مذکور و وحدت رویه باعث کاهش نسبی اقبال آنها شد.
وی با اشاره به اینکه ما قانون جامع کنترل دخانیات را داریم که باید در این راستا هم برخی نواقص آن را رفع کنیم تصریح کرد: با توجه و عنایت ویژه به تامین نیازهای جوانان در امر اوقات فراغت فراتر از برخی اقدامات سلبی می شود با کاهش تقاضا از سوی خود جوانان و دختران این معضل را به حداقل ممکن رساند.
وی اظهارکرد: اگر تعریف جامعی از اوقات فراغت و تفریح برای جوان ارائه نکنیم جوانان اوقات فراغت خود را با رفتن به قهوه خانه و استعمال دخانیات و قلیان می گذرانند.
انتهای پیام