Mihanpostعلمی و فناوری

گوگل موتورولا را با مبلغ ناچیز ۳ میلیارد دلار به لنوو فروخت !

به گزارش میهن پست – ظاهرا چنین به نظر می‌رسد که غول‌های بزرگ، با خرید شرکت‌های گوشی‌ساز معتبر، نابودشان می‌کنند، بعد از بلایی که مایکروسافت بر سر نوکیا آورد، قربانی بعدی شرکت موتورلا است، این شرکت‌ گوشی‌ساز پیشگام که در می سال ۲۰۱۲ با مبلغ ۱۲٫۵ میلیارد دلار توسط گوگل خریداری شده بود، اکنون با مبلغ ناچیز ۲٫۹۲ میلیارد دلار به شرکت چینی تولیدکننده پی‌سی لنوو فروخته شد.

امروز لری پیج در یادداشت کوتاهی به این مطلب اشاره کرد، اما هیچ جزئیاتی ارائه نداد و نگفت که چرا گوگل این معامله را انجام داده است.

حقیقت این است که خریداری موتورولا توسط گوگل، همیشه یک خرید عجیب و اسرارآمیز باقی مانده بود، و مدت‌ها کارشناسان در پی پیدا کردن اهداف نهانی و منطق این خرید بودند، گوگل قرار نبود که خود سازنده گوشی شود، قرار بود که به همه شرکت‌های گوشی‌ساز اندرویدی به چشم مساوی نگاه کند و تنها به صورت غیرمستقیم از ساخت گوشی‌های اندرویدی منتفع شود.

اما با خرید موتورولا این قانون نانوشته، به هم ریخته بود، گرچه خود گوگل این امر را تکذیب می‌کرد و می‌گفت دوست دارد به مشارکت با همه شرکت‌ها ادامه بدهد.

وارد شدن به عالم سخت‌افزار برای گوگل درست مثل می‌ماند که مایکروسافت در دهه ۹۰، در اوج اقتدارش، می‌آمد و شرکت Dell یا HP را می‌خرید و اقدام به فروش پی‌سی‌های مایکروسافت می‌کرد.

توجیه عمده‌ای که برای این خرید در ابتدای امر شد، به چنگ آوردن پتنت‌های باارزش موتورولا بود، گفته می‌شد که گوگل با این کار می‌خواهد از شرکت‌های سازنده وسایل اندرویدی، در مقابل اپل و مایکروسافت، حمایت کند. همین حالا هم البته گفته می‌شود که واگذاری موتورولا به لننوو، شامل این پتنت‌های باارزش نمی‌شود.

توجیه بعدی این بود که سامسونگ، با فروش بسیاری بالای وسایل اندرویدی، خود مبدل به غول بزرگی شده است توازن بازار اندروید را به هم زده است و گوگل با این خرید می‌خواهد، نظم جدیدی تعریف کند.

توجیه بعدی زمانی ارائه شد که گوگل از گوشی موتو ایکس رونمایی کرد، موتو ایکس یکی از بهترین گوشی رده میانه بازار بود و مهم‌تر از آن این گوشی روح گوگل در این گوشی دمیده شده بود، در آن زمان به نظر می‌رسید که گوگل دوست دارد با ساخت گوشی توسط موتورولا، راهی برای رونمایی بعضی از فناوری‌های پیشرفته خود و ابراز اهداف بلندپروازانه خود داشته باشد.
اما واقعیت این است که گوگل هیچ وقت نتوانست موتورلا را یک شرکت سودده تمام‌عیار کند. فروش کم گوشی باعث شد گوگل مجبور شود، متو ایکس را با ۷۰ درصد تخفیف و موتو جی را با نیمی از بهای قبلی‌اش بفروشد. فروش گوشی با قیمت‌های اینقدر کم ممکن است احمقانه به نظر برسد، اما گوگل در واقع دوست داشت با فروش گوشی‌های ارزان کاربران را به استفاده بیشتر از سرویس‌هایش تشویق کند و به صورت غیرمستقیم سود کند. این راهبرد تا حدی شبیه راهبرد آمازون در فروش تبلت‌های بسیار ارزان و حتی راهبرد گوگل در فروش تبلت نکسوس ۷ با مشارکت Asus است. اما سؤال این است که جلب کاربر بیشتر برای سرویس‌های گوگل، ارزش این همه کار و ارزان‌فروشی را برای گوگل داشت؟

و حالا به نظر می‌رسد با فروش ارزان موتورولا به لنوو، گوگل ۱۰ میلیارد دلار زیان دیده باشد، اما باید در نظر داشته باشید که گوگل شاید اهداف پنهانی برای این فروش داشته باشد. با این کار شرکت چینی لننو ممکن است به زودی رقیبی برای سامسونگ شود، این شرکت که در فروش سخت‌افزارهایی با حاشیه سود پایین تخصص دارد و در زمینه فروش پی‌سی هم در دنیا رتبه اول را کسب کرده است، پیش از این توانسته بود تجارت شکست‌خورده IBM را احیا کند و حالا هم لنوو شاید بتواند در زمینه فروش اندرویدی‌ها کار مشابهی را بکند.

به نظر می‌رسد که گوگل برای اشاعه اندروید، بیش از حد پول خرج می‌کند، تصور می‌شود که این معامله بیش از همه سامسونگ را عصبی کند و چه بسا این شرکت را به فکر استقلال هم بیندازد و بیشتر متمایل به سیستم عامل اختصاصی خود -Tizen- کند.

با خواندن بخش اول این پست، حتما متوجه رابطه دوستی و دشمنی پیچیده گوگل  سامسونگ شده‌اید، گوگل از طرفی وامدار سامسونگ است، چون اگر سامسونگ نبود، امروز این همه اندروید شناخته‌شده نبود، اما از سوی دیگر سامسونگ هیچگاه یک پیرو گوش به فرمان گوگل نبوده است.

شاهد این امر تغییرات بسیار زیادی است که سامسونگ در رابط کاربری اندروید اعمال می‌کند، تغییراتی که گاه صدای گوگل را درمی‌آورد، گوگل هر طور بود رابط کاربری تاچ ویز را تحمل می‌کرد، اما زمانی که که سامسونگ در CES 2014، گلکسی تب پرو را رونمایی کرد و در این تبلت بزرگ، رابط کاربری Magazine UX را معرفی کرد، گوگل برآشفت، چرا که این رابط کاربری بیشتری شبیه فلیپ‌بورد یا ویندوز ۸ بود، تا یک محصول گوگلی!

حالا به نظر می‌رسد که گوگل نگرانی‌های خود را از این مسئله به سامسونگ منتقل کرده باشد، و سامسونگ از این پس در میزان تغییرات اعمال شده روی اندروید و حتی گستردگی اپ‌های پیش‌فرض خود تجدید نظر کند، این اپ‌های پیش‌فرض می‌توانستند میزان استفاده از سرویس‌های گوگل را کاهش بدهند. اما این توافق ضمنی به معنی گوش به فرمان شدن سامسونگ نیست و این شرکت کره‌ای در بیانیه‌ای به روشنی اعلام کرده است که دوست دارد همچنان با عرضه رابطهای کاربری و سرویس‌های خود، شرکتی متفاوت و مستقل باشد.

اما در پایان باید اضافه کنم که فروش ۲٫۹ میلیاردی موتورولا، شامل فروش فروش بخش فناوری‌های پیشرفته موتورلا نمی‌شود، این بخش توسط عضو سابق DARPA – رجینا دوگان- رهبری می‌شد، در این بخش کمتر از ۱۰۰ نفر از آدم‌های نابغه و پیشرو کار می‌کنند تا فناوری‌های نو و انقلابی را واقعی کنند. یکی از جدیدترین پروژه‌های این بخش، ساختن گوشی‌های موبایل مدولار است، گوشی‌هایی که می‌شود قطعات مختلف آنها را به سادگی تعویض کرد، ارتقا داد و انتخاب کرد!
منبع : گجت نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا