بازار کتاب مشهد علیرغم عمر کوتاه خود شاهد حواشی زیادی بوده است و بررسیهای ایسنا حکایت از بروز آسیبهایی جدید در این بازار نوپا دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، پس از افتتاح بازار کتاب گلستان بیمها و امیدهای فراوانی حول محور آن شکل گرفت که بسیاری از این موارد در دو سال اخیر حاشیهزا شده است؛ با این همه اما همواره این امید وجود داشت که سرانجام روزی مشکلات این بازر مرتفع شود و به تعبیر یکی از اساتید ادبیات به تفرجگاه معنوی شهرمان بدل شود.
پس از آنکه مشکلات مربوط به عدم حضور ناشران و بسته بودن درهای بازار تا حدودی رفع شد و سالن اجتماعات بازار نیز مورد بهرهبرداری قرار گرفت و در طرف مقابل تبلیغات شهری نسبتا مناسبی نیز برای این بازار صورت گرفت به نظر میرسید حال بازار کتاب مشهد رو به بهبود بگذارد؛ تصوری که مشاهدات ما و اظهارات فروشندگان این بازار خط بطلان پررنگی را روی آن میکشد.
بازار کتاب پاتوق امن افراد ناباب شده است
یکی از فروشندگان بازار کتاب در گفتوگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، گفت: علاوه بر رکود حاکم بر بازار کتاب، ناامنیها و ناهنجاریهایی که توسط افراد ناباب در داخل بازار روی میدهد و مزاحمتهایی که آنها برای خریداران ایجاد میکنند موجب عدم رغبت مردم به حضور در بازار و خرید از آن میشود.
وی افزود: ما چند مرتبه مراتب ناهنجاریها و مزاحمتهایی که در بازار رخ میدهد را به اطلاع مسئولین شهرداری که بازار زیر نظر آنهاست، رساندهایم و آنها نیز رسیدگی به این مشکل را به پلیس اجتماعی واگذار کردهاند و آنها هم پس از پیگیریهای مکرر متاسفانه همکاری شایان توجهی را با ما نداشتند و صرفا با تذکری مختصر به هنجارشکنان این مساله را فیصله میدادند که این موضوع باعث میشود که همچنان مشکلات ما در این زمینه رفع نشده باشد.
یکی دیگر از فروشندگان بازار نیز معتقد است معضل امروز بازار ارتباطات غیر منطقی دختران و پسران در فضای آن و همچنین کمبود نور شبانه است که موجب کاهش تردد مردم در ساعاتی از شب میشود.
وی افزود: با توجه به ضعیف و فرسوده بودن ساختار ساختمانی بازار، بازسازی مکرر آن هم نتیجهای را در بر نداشته است و مکانهای تعمیر شده پس از مدت اندکی مجداد نیاز به تعمیر پیدا میکنند.
این فروشنده تاکید کرد: شرایط مطلوب تبلیغ مسائل فرهنگی و خرید فروش کتاب در چنین مکانی نخواهد بود و در نتیجه عدم رغبت مردم در حرکت به سمت کتاب و کتاب خوانی و خرید کتاب میسر نمیشود و از طرفی با توجه به گرانی کتاب نسبت به گذشته این مشکلات دوچندان میشوند.
ایجاد چنین مشکلاتی سبب میشود تا در شرایطی که مردم بایستی به این بازار به عنوان یک قطب فرهنگی اعتماد کنند؛ اوضاع به نحو دیگری پیش برود و تلاشهای کسانی که برای به ثمر نشستن این بازار تلاش کردهاند؛ ناکام بماند.
وجود گرانی و معضلاتی از این دست هنگامی که در کنار پدیدههای جدیدی از جمله وسایل ارتباطی و الکترونیکی قرار میگیرند موجب میشود تا ماهیت کتاب در جامعه ما دچار مشکل شود و شاید در این زمینه توجه به درخواستهای فروشندگان کتاب در خصوص مساعدت، همکاری و حمایت دستگاههای اجرایی و پرداخت یارانه و تبلیغات شایسته و هدایت مردم به این بازار بیش از پیش اولویت پیدا کند.
از طرف دیگر نظارت بر چاپ و نشر و ارتقای کیفیت کتاب هم از دیگر خواستههای فروشندگان کتاب است که اگرچه به بازار کتاب محدود نیست اما بایستی به صورت جدی و دقیق از طرف مسئولین مورد توجه قرار گیرد.
به هر روی سریال مشکلات بازار کتاب همچنان ادامه دارد و ابعاد جدیدتر و پیچیدهتری نیز به خود گرفته است؛ مشکلاتی که در صورت عدم توجه مسئولین میتواند بازار کتاب را از یک پدیده فرهنگی به یک معضل ضدفرهنگی تبدیل کند که آبستن مشکلات دامنگیر دیگری نیز خواهد بود.
انتهای پیام