گوناگون

نظارت بر رعایت استاندارد سیستم گرمایشی ساختمانها ضعیف است

به گزارش خبرگزاری مهر، فریدون گایینی گفت: توجه به محیط زیست اولین موضوعی است که باید در این رابطه به آن توجه کرد چرا که در کل دنیا به علت مطالبات عمومی ، قانونی و عرفی که در رابطه با حفاظت از محیط زیست وجود دارد تولیدکنندگان ناچار به رعایت استانداردها در این زمینه هستند و بنابراین در انتخاب سیستم های گرمایشی در ساخت و ساز انطباق آن سیستم با معیارهای زیست محیطی به عنوان یکی از عوامل ارزش گذاری و سهولت فروش آپارتمان، سازندگان را ملزم به رعایت اصول و قوانین منطبق با استانداردهای زیست محیطی می کند.

وی ادامه داد: سبک و روش زندگی دومین معیاری است که باید در این خصوص به آن توجه کرد، متاسفانه در کشور ما عادت ها به سمتی رفته است که آپارتمانهای مسکونی و دیگر فضاها را در تابستان بسیار خنک و در زمستان بسیار گرم می کنیم که این امر در هیچ کجای دنیا رواج ندارد.

گایینی با اشاره به مسئله نظارتها به عنوان مهمترین و سومین عاملی که در این زمینه باید به آن پرداخت، افزود: متاسفانه در حال حاضر چرخه های نظارتی در ساخت و ساز به قدری محدود است که به مسائلی از قبیل استانداردهای سیستمهای گرمایشی و الزام سازندگان به رعایت آنها توجه نمی شود و سازندگان در حال حاضر به سلیقه خود و نه بر مبنای اصول و استانداردها اقدام به انتخاب و نصب سیستم های گرمایشی می کنند.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر به علت اینکه استانداردها و اصول مشخص و قابل دفاعی در ارتباط با موارد اینچنینی وجود ندارد حتی دستگاه های نظارتی با وجود میل به نظارت در این گونه موارد، نمی توانند کنترل ها و اعمال نظرهای لازم را در این زمینه صورت دهند.

دبیر انجمن شرکتهای کنترل و بازرسی ساختمان ایران گفت: از سوی دیگر استانداردها و قوانین موجود نیز متناسب با تغییرات روز به روز رسانی نشده اند و بر مبنای آپشن های قدیم ساختمانی اعمال می شوند که این امر هم یکی دیگر از ضعف های موجود در این زمینه است.

وی نبود قانونمندی و شفافیت های قانونی را از دیگر عوامل کاربرد غیراصولی سیستم های گرمایشی عنوان کرد و افزود: حتی اگر این دسته از اصول ساخت و ساز قانونمند هم شود باز هم سیستم های نظارتی ما آنقدر شفاف نیست که بتوان در مسیر ایجاد مانع برای انحرافات استانداردی به آنها اعتماد کرد.

گایینی ادامه داد: به عبارت دیگر هیچ دستگاه حقوقی برای مطالبه قانون از ناظران در برخی تخلفات از جمله کاربرد غیر اصولی این نوع سیستم های گرمایشی وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه به طور قطع سیستمهای گرمایشی مرکزی در مقایسه با سیستم های تکی در نگاه کلی به صرفه تر است، گفت: از دیدگاه مردم استفاده و کاربرد پکیج ها به خاطر جلوگیری از برخی تنش های زندگی آپارتمانی و امکان مدیریت شخصی کم دردسرتر از موتورخانه های مرکزی است اما مشکلاتی که به لحاظ امنیت، سلامتی، استانداردها و سیمای معماری در ارتباط با پکیج ها مطرح است، صحت دارد بنابراین سیستم حرارتی مرکزی مزیتهای بسیاری بر سایر سیستمها بویژه پکیج ها دارد.

وی بر ضرورت به روز رسانی و رسیدن سیستمهای مرکزی گرمایشی به استانداردهای بین المللی به منظور به دست آوردن جایگاه واقعی خود در ساخت و سازها تاکید کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا