گوناگون

هپاتیت c خطرناکترین نوع هپاتیت‌

کارشناس مبارزه با بیماری‌های شبکه بهداشت و درمان دیلم گفت: هپاتیت c خطرناک‌ترین نوع هپاتیت است.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دیلم، فاطمه محمدی پیش از
ظهرامروز در کمیته پیشگیری از بیمارهای واگیر اظهار کرد: از بین چهار نوع
هپاتیت شناخته شده هپاتیت B، شایع‌ترین و هپاتیت C خطرناک‌ترین نوع آن است.

وی بیان داشت: راه انتقال هپاتیت ب و ث از طریق تماس با خون و فرآورده ها و
ترشحات خونی آلوده،تماس جنسی و انتقال از مادر به کودک می باشد.

کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های شبکه بهداشت دیلم خاطر نشان کرد:
بی اشتهایی، تهوع و استفراغ ، بی‌حالی و درد شکمی ، سردرد، درد مفاصل وزردی
از علایم این دو هپاتیت است.

محمدی افزود: زردی ایجاد شده در نوع C نسبت به نوع B کمتراست.

وی تصریح کرد: راههای انتقال هپاتیت های A و E از طریق دهانی-مدفوعی بوده و
این ویروس‌ها از طریق آب یا غذای آلوده وارد بدن شده و باعث ایجاد بیماری
شده و از طریق مدفوع دفع می شوند.

وی شروع ناگهانی تب، درد شکم، تهوع و استفراغ و گاهی بثورات جلدی و درد و
التهاب مفاصل را از علایم بالینی این نوع از هپاتیت‌ها عنوان کرد.

محمدی با اشاره به اینکه در این گروه از هپاتیت‌ها پس از چند روز زردی ظاهر
می‌شود، افزود: ادرار تیره، بی‌اشتهایی، ضعف، خستگی مفرط، درد و حساسیت در
قسمت بالا و راست شکم از سایر علائم آن است.

این کارشناس پیشگیری افزود: هپاتیت‌های ویروسی جزو علل مهم درگیری کبد
هستند که نهایتا منجر به از کار افتادن کبد و سرطان کبد می‌شوند.

وی ابراز داشت: هپاتیت به التهاب کبد گفته می‌شود که در میان عوام مردم به
یرقان و زردی مشهور است که عوامل متعددی ازجمله ویروس‌ها، مواد شیمیایی،
الکل و جایگزینی بافت چربی باعث بروز آن می‌شود.

محمدی بیان کرد: کبد یکی از ارگان‌های حیاتی مهم است که درسوخت و ساز بدن،
دفع سموم و تولید بعضی پروتئین‌ها نقش دارد و فرد بدون کبد قادر به ادامه
حیات نیست.

کارشناس مبارزه با بیمار‌ی‌های واگیر شبکه بهداشت ودرمان دیلم گفت: برای
پیشگیری از بیماری هپاتیت راه‌های مختلفی وجود دارد که آموزش افراد
خانواده، واکسیناسیون علیه هپاتیت B، داشتن رفتار جنسی مطمئن، استفاده
نکردن از سرنگ، سوزن و تیغ مشترک از مهم‌ترین آن است.

وی انجام ندادن خالکوبی و تاتو بویژه به صورت غیر بهداشتی، شستشوی دست‌ها
پس از دفع و قبل از تماس با مواد غذایی، ضدعفونی و دفع صحیح مدفوع و ادارار
فرد بیمار و ضدعفونی سرویس بهداشتی، جوشاندن و کلرزنی آب قبل از مصرف از
دیگر راه‌های پیشگیری از بیماری هپاتیت است.

محمدی گفت: در صورت مواجهه با خون یا ترشحات خونی یا فرو رفتن سوزن، شستشوی
محل با آب و صابون به مدت طولانی در حدود پنج دقیقه لازم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا