Mihanpostپیشنهاد سردبیرهوا فضا

کهکشان مارپیچ از نگاه تلسکوپ هابل

به تازگی تصویری از یک کهکشان مارپیچ توسط تلسکوپ هابل تهیه شده که سازمان ناسا آن را منتشر کرده است. در ادامه برای مشاهده تصاویر و توضیحات بیشتر با ما همراه شوید.

ناسا تصویری از یک کهکشان مارپیچ منتشر کرد که توسط تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده است. این کهکشان مارپیچی “ان‌ جی‌ سی ۳۸۸۷”( NGC ۳۸۸۷) نام دارد و توسط تلسکوپ هابل ثبت شده است.

این کهکشان به اندازه ۶۰ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد و برای اولین بار در تاریخ ۳۱ دسامبر ۱۷۸۵ میلادی توسط ادوین هابل رصد شد. جهت‌ گیری این کهکشان به سمت ما سبب می‌ شود که شاهد بازو های مارپیچی ” ان‌ جی‌ سی  ۳۸۸۷” باشیم. همچنین مرکز کهکشان هم دیده می‌ شود.

کهکشان مارپیچ

به این ترتیب این کهکشان مرجعی مناسب برای مطالعه بازوهای کهکشان‌ های مارپیچی و ستاره‌ های درون آن است. شناسایی بازوهای مارپیچی برای مدت طولانی برای اخترشناسان یک مشکل بوده است.

تلسکوپ فضایی هابل (Hubble Space Telescope) به اختصار HST تلسکوپی است که در سال ۱۹۹۰ توسط شاتل دیسکاوری در مدار گردش قرار گرفت. نام این تلسکوپ از نام کیهانشناسی به نام ادوین هابل گرفته شد. اگر چه هابل اولین تلسکوپ فضایی نبود ولی یکی از بزرگترین و پرکاربرد ترین‌ها به‌شمار می‌آید. HST یک برنامه مشترک بین ناسا و سازمان فضایی اروپا می‌باشد.

بازو های مار پیچی به جای اینکه ساختار محکمی داشته باشد، در واقع ناحیه‌ ای با چگالی بیشتر در دیسک کهکشانی هستند. کهکشان‌ های مارپیچی چند بخش اصلی دارند:

  1. یک دیسک چرخان که از چند بازو تشکیل شده‌ است و ستارگان غالباً در آن قرار دارند.
  2. مرکز آن که یک برآمدگی کره مانند است و غالباً از ستارگان پیر تشکیل شده‌ است.
  3. هاله کهکشانی که خوشه‌ های ستاره‌ ای کروی زیادی در آن قرار دارند و سیاهچاله‌ ای ابرجرم که در مرکز آن قرار دارد.

منبع: nypost

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا