کودک بد غذا میتوانید با رفتارهای غلطش آسیب های جبران ناپذیر زیادی به خود بزند. اما شما می توانید با رفتارهایی ساده کاری کنید که رفتار بهتری داشته باشد. در ادامه به بررسی این راهکارهای می پردازیم.
راه های برخورد با کودک بد غذا
ممکن است کودکتان هر روز برای نخوردن غذایی که برای او تهیه کردهاید بهانهای پیدا کند و این وضعیت کاملا برایتان آشنا باشد. محققان معتقدند بد غذا بودن کودکانی که سن کمی دارند طبیعی است زیرا اولین بار است که آن مزه و طعم را امتحان میکنند و ممکن است برایشان خوشایند نباشد.
مطالعاتی که روی افراد بچهدار انجام شد نشان داد حدود ۲۰ درصد از افرادی که کودکان دو تا پنج ساله دارند در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکل بد غذایی کودکشان هستند و در نهایت اکثر آنها پیروز میشوند.
اما سوالی که وجود دارد این است که برای مقابله با شیوه تغذیه نا مناسب چه کارهایی باید انجام داد و چطور میتوان از کافی و مناسب بودن تغذیه کودک اطمینان پیدا کرد؟
نشان دادن استقلال
یکی از کلمههایی که کودکان به گفتن آن علاقه دارند، نه است و پدر و مادرها کاملا به این موضوع واقف هستند. کودکان از طریق کنار زدن بشقاب و گفتن نه، این غذا را نمیخورم یا جملههایی نظیر این، میخواهند نشان دهند که خودشان توانایی تصمیمگیری دارند و استقلال خود را نشان دهند. این مسئله طبیعی است و بخشی از روند طبیعی رشد کودکان است.
برای از بین رفتن این مشکل از انجام دو کار جلوگیری کنید. اولین کاری که نباید انجام دهید نشان دادن قدرتتان است. به کودکتان دستور ندهید که تا غذایت را تمام نکنی حق فلان کار را نداری. این کار باعث میشود تا سالهای سال خاطره بدی از آن غذا داشته باشد و سمتش نرود.
از او خواهش و التماس هم نکنید. به جای تمام این کارها بهتر است اجازه دهید تا کودکتان خودش تصمیم به خوردن بگیرد و شما میتوانید از خاصیت مواد غذایی با او صحبت کنید و بگویید با خوردن این غذا بدنت قوی میشود و کارهای زیادی را میتوانی انجام دهی.
طعم غذا تلخ است
بدن کودکان به دلیل سرعت بالای رشدشان نیاز به کالری بیشتری دارد. به همین دلیل است که اکثر بچهها به خوردن شیرینیها و غذاهای شیرین علاقه دارند و حساسیت آنها به مزه تلخ بیشتر از بقیه افراد است.
کودکانی که نسبت به طعم تلخ حساسیت دارند هنگام خوردن کلم بروکلی یا گل کلم بهانهگیریهای خود را شروع میکنند. اما برای مقابله با این بهانه کودک بد غذا چه کاری میتوان انجام داد؟
بهترین کاری که میتوانید کنید این است که به جای حذف یک سری از مواد غذایی از سفرهتان، آن را به مدلهای جذاب و متفاوتی سرو کنید. برای مثال از کلم بروکلی میتوانید در سالاد، پوره، سوپ استفاده کنید.
هنگامی که میخواهید یک غذای جدید به کودکتان دهید میتوانید آن را با غذایی که دوست دارد مخلوط کنید یا به آن سس اضافه کنید تا کودکتان بهتر آن غذا را بخورد.
مشکلات پزشکی
این موضوع خیلی رواج ندارد اما بهتر است این را در گوشه ذهن خود داشته باشید که ممکن است کودکتان دارای ناراحتی است که از غذا خوردن امتناع میکند. متخصصان معتقدند اگر کودک شما هنگام غذا خوردن بیش از حد مضطرب است یا سر میز غذا نمیآید نشانه خوبی نیست و بهتر است با پزشک مشورت کنید.
گرسنه نیستم
به دلیل نوسانات رشدی کودک، ممکن است کودک شما هر روز به یک میزان غذا نخورد. سرعت رشد کودک بعد از دو سالگی کاهش میابد. میزان رشد قد و وزن کودکانتان معمولا تحت کنترل پزشک است و با یک بیاشتهایی یا کم غذا خوردن او مشکلی پیش نخواهد آمد.
این یک امر طبیعی است و جای نگرانی نیست. معمولا کودکانی که میان وعده میخورند یا در طول روز به میزان زیادی نوشیدنی مینوشند تمایل آنچنانی به خوردن وعدههای اصلی ندارد و این مسئله مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
برای حل این مشکل میتوانید برای کودکتان برنامه منظمی در نظر بگیرید و ساعتهای میان وعده آنها را با فاصله بیشتری از وعده اصلی قرار دهید. نیمی از بهانهگیریهای کودک بد غذا به دلیل بیبرنامه بودن تغذیه آنهاست.