یک فعال بخش صنعت و تولید گفت: تا زمانی که تولید مورد حمایت دولت قرار نگیرد برگزاری نمایشگاه در کشورهای همجوار مشکل تولید داخل را حل نمیکند.
دکتر احد خوشرو، مدیرعامل یک شرکت خصوصی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان، با اشاره به اینکه تولید در ایران گران است، بیان کرد: شرایط تولید در ایران با شرایط کشورهای دیگر قابل مقایسه نیست زیرا تولید در کشورهای دیگر مورد حمایت ویژه دولت قرار میگیرد و اگر ما نیز حمایت دولت را داشته باشیم در بسیاری از کشورها حرفی برای گرفتن خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه نرخ تسهیلات بانکی 10 تا 15 برابر سایر کشورها است، گفت: با این شرایط، تولید در ایران چه برای مصرف داخلی و چه برای صادرات هزینه زیادی در بر دارد.
این کارآفرین برتر ادامه داد: وقتی که تولید در کشور هزینه زیادی دارد نمیتوان انتظار حضور موفق در کشورهای همسایه داشت چرا که یکی از شرایط حضور در بازار کشورهای همسایه، کیفیت و ثبات تولید محصول است.
خوشرو گفت: متاسفانه کیفیت محصولات ایران طی سالهای گذشته در بازار آسیای میانه دچار نوسان بوده است. پس از بررسی موشکافانه مشکل دریافتیم که بخش تولیدی ما به طور مستقیم صادرات نداشته بلکه این حرکت توسط دلالان صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: برگزاری نمایشگاهها در کشورهای هم جوار کمک به رشد صنعت نمیکند بلکه رشد صنعت و تولید نیازمند کمکهای مالی و معنوی دولت و بانکها است.
این صنعتگر با اشاره به اینکه بیشترین فشار مالیاتی کشور متوجه بخش صنعت است، اظهار کرد: زمانی که واردات اجناس مشابه تولیدات داخلی با قیمتهای نازلتر و البته کیفیت پایین وارد کشور میشود چگونه میتوانیم این خسران را با برگزاری نمایشگاهها و حضور در بازارهای همسایه جبران کنیم. وقتی عرصه رقابت در کشور خودمان به دلایلی مانند قوانین متغیر و بروکراسیهای اداری دشوار است، حضور در نمایشگاه کشورهایی مثل افغانستان موفقیتآمیز نخواهد بود.
خوشرو تصریح کرد: اگر مشکلات داخلی در بخش صنعت و تولید حل شود قطعا محصولات با کیفیتتری خواهیم داشت و برای حضور در بازار کشورهای همجوار حرف اول را میزنیم.
این فعال بخش صنعت در خصوص واردات و صادرات به کشور افغانستان، این کشور را نیازمند دانش ایران خواند و گفت: کشور افغانستان فاقد دانش فنی در بسیاری از صنایع است و ما با صادر کردن دانش فنی خود میتوانیم در این کشور موفق باشیم.
خوشرو با اشاره به اینکه این کشور نیروی کار فراوان و ارزان در اختیار دارد، اظهار کرد: موفقیت ما در کشور افغانستان زمانی حاصل میشود که شرایط تولید مشابه کشورهای دیگر داشته باشیم که در غیر این صورت ارزش چندانی نخواهد داشت.
انتهای پیام