مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان از ترکیب کشت درختان انگور با باغات زیتون، انار و پسته این استان خبر داد و گفت: اجرای این طرح بویژه در استانهای کویری و کم آب مزایا و منافع زیادی برای باغداران به همراه دارد.
لطف الله رضایی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان با اشاره به مزایای اجرای این طرح، افزود: این روش که در علم کشاورزی و باغداری” فیلرکاری” گفته میشود، باعث استفاده حداکثری از فضای اراضی کشاورزی و جلوگیری از هدرفت آب میشود.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان ادامه داد: یکی دیگر از مزایای این طرح جلوگیری از تعریق بالا و افزایش پوشش گیاهی درسطح باغهاست.
وی همچنین اضافه کرد: برداشت محصول بیشتر از یک واحد سطح و در نتیجه سود دهی بیشتر برای باغداران و کشاورزان استان از دیگر مزایای اجرای این طرح در استان است.
وی با بیان اینکه انگور محصول زودباروری است، اظهار کرد: درختانی نظیر زیتون از سال پنجم به بار مینشینند و از این رو اجرای این طرح میتواند به اقتصاد روستاییان و باغداران کمک بیشتری کند.
رضایی با اشاره به اینکه اجرای این طرح در برخی استانها نظیر قم پیشتر انجام شده است، اظهار کرد: اجرای این طرح در استانهای خشک و کم آب مقرون به صرفه بوده و میتواند تاحدودی به صرفه جویی و استفاده بهینهتر از آب کمک کند.
وی گفت: ورود چند رقم انگور پیش رس ویژه مناطق گرم نظیر پرلت، رد فلم و یاقوتی و تکثیر ژنوتیپهای برتر موجود مثل کندر، لعل، صاحبی و سایر ارقام برای کشت توام با باغات زیتون در استان آغاز شده است.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: به منظور توسعه باغات انگور به نهالستانهای استاندارد تهیه شده از نهالستانهای مجوز دار و ارقام مورد تایید جهادکشاورزی، یارانه دولتی تعلق میگیرد.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان با اشاره به تنوع ارقام انگور در تاکستانهای این استان تصریح کرد: برداشت انگور از باغهای استان با برداشت رقم پیش رس یاقوتی در مناطق گرمسیرتر آغاز و با ارقم دیررسی نظیر “سرخ فخری” یا شاهرودی که مهرماه برداشت میشود، به پایان میرسد.
انتهای پیام