رئیس موسسه زنجانشناسی شهاب از برگزاری مراسم بزرگداشت هنرمند بزرگ خوشنویسی، میرزامحمدولی کیمیاقلم زنجانی در 25 شهریورماه امسال خبر داد.
“محمد شکوهیزنجانی” در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، گفت: استان زنجان یکی از پایگاههای اصلی خوشنویسی ایران است و شاید احمد سهروردیزنجانی اولین خوشنویس زنجانی است که نام وی در تاریخ خوشنویسی ایران آمده است.
وی افزود: احمد سهروردیزنجانی جزو شش نفری است که در مکتب یاقوت مستعصمی هنر آموخته است. کتابهای سهروردیزنجانی که با خط زیبا نوشته شدهاند، در موزه اسلامی ترکیه و خزینه توپقاپی بایگانی است.
وی خاطرنشان کرد: چهار جزء از قرآن در چهار مجلد رحلی کوچک با جلد تیماج غنایی ضربی لولادار عالی که صفحه اول هر یک از اجزای تمام مذهب و مرصع و ممتاز با خط ثلث جلی عالی مربوط به سال 706 هجری از آثر سهروردی زنجانی است که در موزه ایران باستان موجود است.
وی اظهار کرد: در تاریخ معاصر خوشنویسی نیز هنرمندان بزرگ زنجانی مانند میرزا احمد معصومی نجفی زنجانی، مشکین قلم زنجانی، ابراهیم زرینقلم زنجانی و میرزامحمدولی کیمیا قلم زنجانی حضور دارند که آثار و شاگردان بزرگی را در جامعه به جا گذاشتهاند.
شکوهیزنجانی تصریح کرد: میرزا محمدولی کیمیا قلم زنجانی سال 1275 شمسی در زنجان به دنیا آمد. وی از شاگردان میزرا عبدالجبار خمسهای معروف به مشکین قلم است و یکی از خوشنویسان نادرزنجانی است که بعد از رفتن به تهران با استاد رسام عربزاده همکار شد و در کانون هنری وی به آفرینش تابلوهای هنری پرداخت.
وی ادامه داد: میگویند تعداد زیادی از آثار کیمیاقلم زنجانی بر دیوار کانون هنری عربزاده قرار داشت که یکی از آنها جملهای از مناجات خواجه عبدالله انصاری است که با خط زنجیری شکسته پیوسته نوشته شده است، در حالی که این نوع خط امروزه تقریباً در حال فراموشی است، ولی کیمیاقلم به این خط تسلط کامل داشت.
وی یادآور شد: استاد کیمیاقلم زنجانی شاگردان زیادی را تربیت کرد که نمونه آن استاد نصرالله افجهای، یکی از چهرههای ماندگار کشور است. کیمیاقلم زنجانی در سال 1346 فوت کرد.
شکوهیزنجانی اعلام کرد: 25 شهریورماه از سوی سازمان زیباسازی شهرداری تهران و مسوولان فرهنگی مراسم بزرگداشتی در موزه مکتب کمالالملک برگزار خواهد شد. همچنین در آینده نزدیک نیز مراسم مشابهی در زنجان برگزار میشود.
انتهای پیام