گوناگون

26 هزار نفر در البرز خون اهدا کردند

مدیرکل انتقال خون استان البرز گفت: 40 درصد از اهداکنندگان خون استان به صورت مستمر به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه می‌کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه البرز، دکتر حسن حسینی، امروز(چهارم آبان)، در نشست مطبوعاتی خود اظهارکرد: در نیمه اول امسال در مجموع 40 هزار نفر به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کردند که از این تعداد 26 هزار نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی خاطرنشان کرد: 40 درصد از اهداکنندگان البرزی به طور مستمر(هر شش ماه یکبار) به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه و نسبت به اهدای خون خود اقدام می‌کنند.

حسینی افزود: خون اهدا کنندگان مستمر از بیشترین کیفیت و میزان سلامت برخوردار است و از این جهت از کسانی که برای اولین بار به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه می‌کنند، در خواست می‌شود طی سه تا شش ماه بعد نیز مجدداً خون اهدا کنند تا در گروه اهدا کنندگان مستمر استان قرار بگیرند.

وی ادامه داد: از سال 91 تا شهریور امسال به دلیل کاهش تعداد پرسنل مجموعه انتقال خون(کاهش تعداد پزشکان از 15 به پنج نفر) فشار و حجم کاری زیادی بر این مجموعه وارد بود و همین امر باعث شده بود خواه ناخواه در راندمان خون گیری از مراجعه کنندگان اختلالاتی ایجاد شود.

حسینی ابراز کرد: خوشبختانه در شهریور ماه امسال این مشکل تا حدودی بر طرف شد که این امر منجر به افزایش تعداد پایگاه‌های انتقال خون در استان شد.

این مسئول تصریح کرد: در حال حاضر دو پایگاه مرکزی و میدان توحید کرج همه روزه و دو پایگاه کمالشهر و آزادگان، به ترتیب در یک و دو روز در هفته فعال بوده و از اهداکنندگان خون دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به مشارکت حداکثری مردان در امر اهدای خون، ابراز کرد: بیشترین اهداکنندگان البرزی را مردان تشکیل می‌دهند و زنان مشارکت کم رنگی در این زمینه دارند.

مدیر کل انتقال خون استان البرز تاکید کرد: اکثر بانوان تصور دارند که اگر خون اهدا کنند بعدها دچار کم خونی، افت فشار و … می‌شوند که این تصور اشتباه است.

وی افزود: هر چند بانوان به نسبت آقایان با مشکلات کم خونی بیشتر مواجه می‌شوند ولی باید مطمئن باشند که پزشک انتقال خون در صورت مشاهده مشکل به هیچ وجه مجوز اهدای خون برای آنان را صادر نمی‌کند.

وی اظهارکرد: زنان اغلب استانداردهای زندگی سالم را بیشتر از مردان رعایت می‌کنند، دارای عفونت‌های ویروسی کم‌تری به نسبت مردان هستند و در پاسخ به سوالات پزشک خون گیر صداقت بیشتری دارند.

این مسئول یادآورشد: پزشک انتقال خون پیش از دریافت واحد خونی از مراجعه کنندگان فشار خون و علایم کم خونی در آنان را می‌سنجد بنابراین بانوان اطمینان داشته باشند در صورت وجود کوچک‌ترین تهدید برای سلامت آنها، دریافت خون از آنها صورت نمی‌گیرد.

حسینی در پایان صحبت‌های خود به کاهش تعداد مراجعه کنندگان به پایگاه های انتقال خون در شش ماه دوم سال اشاره کرد و گفت: در فصول سرد به طور طبیعی تعداد اهداکنندگان خون کاهش می‌یابد به همین دلیل از مردم درخواست داریم تا مجموعه انتقال خون را را در نیمه دوم سال نیز یاری کنند و برای اهدای خون خود به پایگاه‌ها مراجعه کنند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا