رنگ چشم انسان حدودا تا ۳ سالگی در تغییر است اما اینکه واقعا چشمان انسانی به طور طبیعی سیاه باشد وجود ندارد که به علت آن می پردازیم. در ادامه با میهن پست همراه می شوید.رنگ چشمان ما تا حدود ۳ سالگی در تغییر است و تقریباً در همان زمان تثبیت می شود. با این حال، ممکن نیست که چشمان انسانی واقعاً به رنگ سیاه باشد. چشمان ما تنها به خاطر نور، بازتاب لباسی که به تن داریم یا استفاده از لنزهای رنگی، سیاه به نظر می رسد.
در ادامه می خواهیم ببینیم چرا امکان ندارد چشمان ما انسان ها به طور طبیعی به رنگ سیاه باشد.
ژن هایمان اجازه اش را نمی دهد
۱۶ ژن مختلف هست که مسئولیت رنگ چشمان ما را برعهده دارند. ۲ تای آن ها که تأثیرگذارتر از بقیه هستند HERC2 و OCA2 نام دارند. این ژن ها رنگ چشمان ما را از طریق ملانین موجود در عنبیه ی آن ها تنظیم می کنند. رنگ نهایی ملانین درون چشم ها می تواند از طیف گسترده ای از رنگ ها، مانند آبی و خاکستری باشد، اما تیره ترین رنگ ممکن، قهوه ای بسیار تیره است، نه سیاه.
احتمالاً دائماً اشک می ریختیم
اجسام سیاه رنگ نور بیشتری به خود جذب می کنند تا واقعاً سیاه دیده شوند. این نور و انرژی اضافه ای که آن ها به خود جذب می کند، تبدیل به انرژی گرمایی می شود. این امر می تواند به این معنی باشد که اگر ژن هایی داشتیم که به نحوی ما را از چشمان واقعاً سیاه رنگ برخوردار می کردند، احتمالاً چشم هایمان برای جلوگیری از گرمازدگی و خشک شدن به اشک زیادی نیاز داشتند.
چشم هایمان در برابر نور مضر مصون نبود
در خصوص رنگ چشم انسان باید بگوییم که اگر چشم هایمان به رنگ سیاه بود بیرون رفتن در نور شدید روز هم برایمان سخت می شد. نور خورشید حاوی پرتوهای فرابنفش است و اجسام سیاه رنگ معمولاً پرتوهای فرابنفش بیشتری را به خود جذب می کنند تا رنگ های دیگر. قرارگیری طولانی مدت در معرض پرتوهای فرابنفش می تواند سلامت چشم هایمان را از بین ببرد و منجر به بروز مشکلاتی مانند آب مروارید یا سرطان پوست شود. گرچه به لطف آرایش ژنتیکی مان، ملانینی که به عنبیه ی چشم ها رنگ می دهند از ما در برابر پرتوهای فرابنفش محافظت می کند. تحقیقات نشان می دهد ملانین می تواند ۹۹/۹ درصد پرتوهای فرابنفشی که جذب می کند را خنثی کند و به این ترتیب چشم های ما را از آسیب ناشی از قرارگیری در معرض خورشید حفظ کند.
آیا می دانید کمیاب ترین رنگ چشم کدام است؟
کمیاب ترین رنگ چشم، سبز است. تنها ۲ درصد از مردم دنیا چشمان سبز رنگ دارند. بیماری های نادری هم هست که باعث می شوند چشم ها بر اثر آلبینیسم چشمی به رنگ قرمز یا بنفش درآیند و در برخی هم بر اثر مشکلی به نام هتروکرومی، رنگ دو چشم یکسان نیست.