خطرناک ترین حیوانات که در ایران زندگی می کنند بسیارند اما در این مطلب به معرفی ۴ نوع از این حیوانات خطرناک از گاندو تا افعی می پردازیم. در ادامه با میهن پست همراه می شوید.خطرناک ترین حیوانات ایران را می شناسید؟! زمانیکه جمله خطرناک ترین حیواناتی که در ایران زندگی می کنند را می خوانید شاید تصور کنید این جانواران تاکنون مشکلات اساسی برای زندگی انسان به وجود آورده اند، اما بد نیست بدانید که تعداد خطرات حاصل از وجود این حیوانات در ایران بسیار کمتر از خطری بوده است که ما انسان ها برای آن ها ایجاد می کنیم.
بنابراین هر چند به ذکر معرفی خطرناک ترین حیوانات ایران می پردازیم اما منظور ما این نیست که هرکجای ایران چنین حیواناتی را مشاهده کردید باید سریعا آن ها را شکار کنید. اغلب حیوانات تا زمانی که احساس خطر نکنند هیچ گونه آسیبی به انسان وارد نخواهند کرد.
اگر به مطالعه درباره حیوانات خطرناک علاقه دارید، مطالعه این مقاله را نیز به شما پیشنهاد می کنیم: ۴ تا از خطرناک ترین حیوانات جنگل آمازون را بشناسید!
۱-خطرناک ترین حیوانات ایران | گاندو یا تمساح پوزه کوتاه
گول پوزه کوتاه این تمساح را نخورید و سعی کنید به لجن زارها یا تالاب های سیستان نزدیک نشوید. باتوجه به اینکه در جهان امروز تعداد حیوانات کنار تالاب ها به شدت کاهش یافته است گاندوها اغلب موجوداتی گرسنه هستند و برای رفع گرسنگی خود به کسی رحم نمی کنند.
شاید باور نکنید، اما بسیاری از مردم سیستان و بلوچستان در شهرهایی همانند سرباز، پیش از نزدیک شدن به تالاب ها مقداری غذا برای گاندوها می برند تا آن ها را سیر کرده و سپس به تفریح در آنجا می پردازند.
این گاندوها اگر سیر باشند در داخل آب به استراحت می پردازند و کاری به انسان ندارند، اما اگر بچه کوچک همراه شماست بهتر است به تالاب ها نزدیک نشوید، چرا که تمساح ها موجودات بی اعصابی هستند و حال و حوصله شیطنت های کودکان را ندارند. شاید هم شیطنت های بچه ها را نوعی حمله بدانند و ممکن است به شما حمله کنند.
این تمساح ها به علت جثه کوچکی که دارند معمولا موجودات کوچکتر از خود را شکار می کنند، به همین علت گزارش هایی از حمله گاندوهای سیستان و بلوچستان به کودکان ارائه شده است که متاسفانه در یک مورد که در سال ۱۳۹۵ اتفاق افتاد پسر بچه ای ده ساله توسط گاندو کشته شد و در سال ۱۳۹۸ هم خبر بلعیده شدن دست دختر بچه ای دیگر خبر ساز گردید.
۲-مار جعفری یا افعی فلس اره ای
مار جعفری یکی از انواع مارهای ایرانی است که به عنوان یکی از چهار مار کشنده جهان که انسان را به سرعت از پای درمی آورد شناخته می شود. در ایران قریب به ۷۰ نوع مار شناسایی شده است و هزاران گونه دیگر هم در سایر نقاط جهان وجود دارد، اما مار جعفری که نام علمی و اصلی آن، افعی فلس اره ای است به عنوان یکی از کشنده ترین موجودات خزنده شناخته می شود.
انواع مارها تا احساس خطر نکنند به انسان حمله ور نمی شوند، حتی بسیاری از آن ها در زمان احساس خطر سعی می کنند از انسان دور شده و در میان زمین یا سنگ ها پناه می گیرند.
این ویژگی حتی در میان مارهای سمی نیز مشاهده می شود، اما افعی فلس اره ای برخلاف رفتار سایر مارها هرگز منتظر خطر نمی ماند. مار جعفری به محض اینکه احساس کند موجود دیگری در نزدیک او قرار گرفته است آماده حمله می شود.
این رفتار عجیب و پرخاش گرانه در تعداد محدودی از مارهای سمی مشاهده می شود که باید بگوییم متاسفانه یا خوشبختانه یکی از انواع محدود آن ها هم در ایران است. شاید تعجب کنید که چرا از حالت _خوشبختانه_ استفاده کرده ایم! علت آن باز می گردد به ارزش بسیار زیادی که زهر این موجود در رشته دارو سازی و تحقیقات آزمایشگاهی دارد.
۳-خطرناک ترین حیوانات ایران | خرس سیاه آسیایی
معرفی یک مار کوچک آن هم از نوع افعی با یک تمساح نشان می دهد که تنها جثه یک حیوان نیست که می تواند دال بر خطرناک بودن آن باشد اما در خرس سیاه آسیایی، جثه بزرگ و سنگین تنها عامل خطرناک بودن و وحشی بودن این موجود است.
خرس سیاه آسیایی در بخش های جنوب شرق ایران زندگی می کند و البته یک گونه جانوری رو به انقراض است. شاید باور کردنی نباشد، اما این خرس می تواند در یک ساعت به میزان ۴۰ کیلومتر و با سرعت زیاد دویده و یک موجود زنده در حال فرار را شکار کند.
گونه ای خرس قهوه هم در استان زنجان وجود دارد که جثه بزرگ تر و وزن بیشتری دارد، اما باتوجه به اینکه به اندازه خرس سیاه، چابک و قوی نیست به عنوان یک گونه خطرناک معرفی نمی شود.
گونه ای مشابه از خرس سیاه آسیایی هم در قاره امریکا مشاهده می شود که بسیار چابک و وحشی است. تفاوت نژاد آن ها هم در نقطه سفید رنگی است که بر روی پوزه خرس سیاه آسیایی دیده می شود.
۴-یوزپلنگ ایرانی یا چیتای در حال انقراض
یوزپلنگ ایرانی یکی از گونه های جانوری است که در یک دهه گذشته بیشترین میزان اخبار مربوط به جانوران ایرانی را به خود اختصاص داده است. متاسفانه یوزپلنگ ایرانی در حال انقراض است و با توجه به مجازات های سنگینی که برای کشتن یا شکار آن ها تصویب شده است باز هم روند انقراض با سرعت بیشتری در حال طی شدن است.
یوزپلنگ ها یکی از سریع ترین حیوانات جهان هستند. چیتای ایرانی دارای سرعتی بالغ بر ۱۱۲ کیلومتر بر ساعت است. این یوزپلنگ تا کنون برای هیچ انسانی خطر آفرین نبوده و اگر به عنوان یکی از خطرناک ترین حیوانات ایران شناخته می شود فقط به علت قدرت و سرعت بسیار بالای آن در شکار طعمه است.
روند شکار کردن توسط یوزپلنگ ها ممکن است بیش از یک ساعت طول بکشد، چرا که آن ها شب هنگام و در تاریکی هوا اقدام به شکار نمی کنند. منتظر می مانند هوا روشن شود و سپس برای یافتن طعمه اقدام می کنند. ابتدا طعمه را شناسایی و سپس ساعتی را صرف نزدیک شدن به طعمه می کنند.
آن ها هرگز به یکباره و بدون نزدیک شدن به طعمه او را شکار نمی کنند. این امر باعث شده است تا یک چیتا برای شکار یک طعمه بیش از یک یا چند ساعت زمان لازم داشته باشد. جالب است بدانید که چیتاها به قدری برنامه شکار را در ذهن خود پردازش می کنند که با کمترین خطای ممکن آن را به دست می آورند.